Πώς θα ψηφίζαμε αν αύριο γινόταν δημοψήφισμα για το Grexit;

Πώς θα ψηφίζαμε αν αύριο γινόταν δημοψήφισμα για το Grexit; Facebook Twitter
4

Σε υψηλά ποσοστά παραμένει ο ευρωσκεπτικισμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue για την εφημερίδα "Αυγή". Συγκεκριμένα θετική γνώμη για την ΕΕ έχει το 44% των Ελλήνων και για το ευρώ θετική γνώμη έχει το 55%. Στο ερώτημα εάν γινόταν αύριο στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το Grexit, απαντά ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ το 56% και κατά το 39%.

 

Εντυπωσιακά μεγάλη είναι η επιθυμία των πολιτών να επιστρέψουν κάποιες εξουσίες από τις Βρυξέλλες στις εθνικές κυβερνήσεις, 72%, ενώ μόλις το 12% προτιμά το αντίστροφο.

 

Για το εκλογικό σύστημα που θα επέλεγαν, το 50% θέλει ένα εκλογικό σύστημα που να εξασφαλίζει τη δίκαιη εκπροσώπηση των μικρότερων κομμάτων, ενώ το 40% θεωρεί σημαντικότερο να εξασφαλίζει σταθερές κυβερνήσεις.

 

Τέλος η έρευνα δείχνει ότι οι Ελληνες έχουν πολύ θετική γνώμη για την Κίνα και τους Κινέζους, που φθάνει το 70%. Επίσης η πλειονότητα των ερωτηθέντων, 67%, βλέπει την οικονομική συνεργασία με την Κίνα ως ευκαιρία για ανάπτυξη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM