Tόσκας: 30 χρόνια είχε να γίνει τέτοια επιχείρηση στα Εξάρχεια

Tόσκας: 30 χρόνια είχε να γίνει τέτοια επιχείρηση στα Εξάρχεια Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/consilium.europa.eu/Christos DOGAS
1

«Πολύ επιτυχημένη επιχείρηση" που "ήταν προϊόν σχεδιασμού και συλλογής πληροφοριών αρκετών μηνών» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τη χθεσινή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, με στόχο την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

 «Ήταν μία επιχείρηση που απ' ό,τι λένε οι αστυνομικοί είχε να γίνει 30 χρόνια στην περιοχή αυτή. Εξαρθρώθηκε αυτή η ομάδα στην οποία συμμετείχαν όχι μικροδιακινητές αλλά απ' ό,τι φαίνεται είναι κάτι σοβαρότερο» δήλωσε ο υπουργός στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση".

 «Ήταν μια επιχείρηση πολύ καλά σχεδιασμένη, πολύ καλά μελετημένη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Έγινε από περίπου 65 αστυνομικούς, δεν έγινε αντιληπτή ως την ολοκλήρωσή της, μέχρι που την ανακοίνωσα εγώ στη Βουλή που είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Γιατί έτσι, χειρουργικά πρέπει να γίνονται αυτές οι επιχειρήσεις. Όχι όπως παλιά που είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες με τις κάμερες παραδίπλα».

  Το θέμα, υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, είναι να σταματήσει η διακίνηση των ναρκωτικών και «να φοβηθούν αυτοί που κάνουν τόσο κακό και να μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορεί άνετα και τα παιδιά μας να μην διατρέχουν κίνδυνο».

 Σε ό,τι αφορά την περιοχή των Εξαρχείων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «επί πολλές δεκαετίες, εκεί τα προβλήματα θάβονταν κάτω από το χαλί» και πρόσθεσε: «Ήταν ένας χώρος, όπου οι διάφορες κυβέρνησης έσπρωχναν τα διάφορα ζητήματα, έσπρωχναν την αδιαφορία τους και άφηναν να εξελιχθούν καταστάσεις ανεπίτρεπτες εκεί πέρα».

 Ο κ. Τόσκας επεσήμανε ακόμη πως «δεν έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα στην περιοχή» αλλά, όπως είπε, «πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποια ησυχία στην περιοχή».

 Σημείωσε δε πως χρειάζονται και άλλα μέτρα, χρειάζονται και κοινωνικά μέτρα στην περιοχή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν ώστε να αποκατασταθεί κάτι που έπρεπε να αποκατασταθεί εδώ και 30 χρόνια.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ντόρα Μπακογιάννη και υπουργούς: Δικιά μου ευθύνη να αξιολογώ ατομικές συμπεριφορές

«Ο λόγος μας δεν οφείλει να είναι μόνο πειστικός, πρέπει να είναι και μετρημένος, ενιαίος και ακριβής» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο
THE LIFO TEAM
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Πολιτική / Κώστας Μπακογιάννης: «Ο Δήμος Αθηναίων έχει αφεθεί στον αυτόματο»

«Δεν βγαίνουν τα μηχανήματα για το αντί-γκράφιτι, που να πούμε ότι ο Δήμος έχει ειδικά μηχανήματα, είχαμε πάρει ένα μηχάνημα για κάθε διαμέρισμα. Δεν βγαίνει το μηχάνημα για να καθαρίζουν τις τσίχλες. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν βγαίνει» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ

Πολιτική / Τσίπρας: «Ο κ. Φλωρίδης οφείλει να παραιτηθεί σήμερα. Kι αν δεν το κάνει, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να τον αποπέμψει»

Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. σχολίασε τη σημερινή απόφαση για την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των Τεμπών
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Τσίπρας: «Εγώ ήμουν ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και αποκατέστησε την αξιοπιστία της στις αγορές»

Το σχέδιο της ΕΛ.Α.Σ. για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
THE LIFO TEAM