ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Να πληρώνουν με φόρο οι πιστοί τους μισθούς των παπάδων, ζητά ο Κουράκης

Να πληρώνουν με φόρο οι πιστοί τους μισθούς των παπάδων, ζητά ο Κουράκης Facebook Twitter
58

Να πληρώνουν οι πιστοί φόρο για την εκκλησία, απαλλάσσοντας το κράτος από την καταβολή μισθών και συντάξεων στους ιερωμένους, πρότεινε μιλώντας στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» ο Τάσος Κουράκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, σύμφωνα με το agioritikovima, ο φόρος υπέρ της Εκκλησίας να επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι!

Σκληρή ανακοίνωση-απάντηση στην πρόταση Κουράκη εξέδωσε η Ν.Δ. στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, χτύπησαν ξανά. Οι δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό! Γιατί:

»Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του.

»Δεύτερον, ζητά τη φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ’ αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί.

»Τρίτον, είναι προφανές ότι κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους. 

»Τέταρτον, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, και με λάθος τρόπο, ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για την φορολόγηση των πολιτών». 

«Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το βασικότερο: Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον “ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ”, τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;»

58

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και εκπρόσωπο του κόμματος της Ελληνικής Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΓΓΑ ΚΟΥΡΑΚΗ!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ,ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.
Γιατί "ξάφνιασε" (σύμφωνα με τον υπότιτλο του άρθρου);Αφού σε άλλες χώρες αυτό συμβαίνει - δεν είναι κάτι πρωτάκουστο, ούτε παράλογο τώρα που μας έχουν ταράξει στη φορολογία.
"ξαφνιασε" γιατι οι επιτελεις της ΝΔ ξερουν οτι ο μεσος Ελληνας δεν εχει ΙΔΕΑ απο το τι σημαινει Ευρωπη και πως ζουν τα αλλα κρατη...ξέρουν λοιπον σε τι ζώα απευθυνονται...
Νομίζω ότι καλύτερο τρολάρισμα στην εκκλησία δε θα μπορούσε να σκεφτει κάποιος. Φαντάζομαι τηλεοπτικά σποτ με παπάδες να θυμίζουν στους πιστούς, "είσαι πιστός; απόδειξη!", "μη ξεχνάς το φόρο πίστεως", "για να υπάρχει πίστη πρέπει να υπάρχουμε και εμείς" και άλλα τέτοια καπιταλιστικά...
Εγώ προτείνω στον πρώην συνδικαλισταρά του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους άχρηστους συνδικαλιστές που κατέστρεψαν όλο τον κρατικό μηχανισμό, μαζί με τα λαμόγια κομματόσκυλα κάθε απόχρωσης!Επίσης επειδή προσωπικά δεν πιστεύω στο δημόσιο όπως λειτουργεί στο σύνολο αρνούμαι να φορολογούμαι εγώ για να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για να παράγουν το τίποτα ως έργο.Να προσαρμοστεί ο μισθός τους στο έργο που παράγουν και θα ξελασπώσουμε σε 6 μήνες!Αν θέλεις να μιλήσουμε για το τι θα φορολογείται ο κάθε ένας με βάση του τι πιστεύει αυτά πιστεύω εγώ. Και πρώτα από όλα τέλος σε κάθε αμοιβή στους πολιτικούς. Κοινωνικό έργο δεν υποτίθεται ότι επιτελείτε;Όσο για την Εκκλησία... είναι γνωστή η αγάπη του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων σαν αυτόν τον συνδικαλιστή της δεκάρας για κάθε μορφής αλλοδαπό μουσουλμάνο και ξενόφερτο και η απέχθεια για τα ιερά αυτού του τόπου.Που νομίζεις ότι βρίσκεσαι βρε ξεφτιλισμένε? Στο Ιράν ή στο Πακιστάν? Είσαι τυχερός όμως που δεν είσαι εκεί γιατί αν τολμούσες να τα πεις αυτά εκεί εναντίον του επίσημου θρησκεύματος, θα σου είχαν πάρει το κεφάλι!.
Γιατί δεν πάτε αγαπητέ να ζήσετε στο Πακιστάν; Νομίζω έχουν ανοίξει θέσεις για δήμιους. Ωστόσο, μέχρι να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα, μπορείτε να σχολιάζετε μόνο αυτό που διαβάζετε και να μη βρίσκετε αφορμή να πείτε ένα σωρό άκυρα; Ευχαριστω εκ των προτέρων.
Δεν σας καταλαβαινω. Τι δουλεια εχουν οι συνδικαλιστες και οι πολιτικοι με τους παππαδες? Δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο. Ξερετε, υποτιθεται τουλαχιστον οτι στην Ελλαδα(οπως σε καθε πολιτισμενο κρατος) εχουμε ανεξιθρησκεια. Συνεπως με ποιαν λογικη θα πρεπει ο φορολογουμενος να πληρωνει-θελει δεν θελει-τους μισθους των ιερεων της εκκλησιας? Η προταση του βουλευτη ειναι απολυτα σωστη(σπανιως συμφωνω με τα στελεχη του ΣΥΡΖΑ αλλα αυτο ειναι δικο μου θεμα), και θα επρεπε ολη αυτη η συζητηση να ειχε ξεκινησει προ πολλου.Αλλωστε μη φοβαστε, μια τετοια αποφαση στην Ελλαδα του Σαμαρα("με την βοηθεια του θεου" κλπ)δεν προκειται ποτε να περασει. Ισως ομως γινει εστω μια αρχη, σε καθε περιπτωση οφελος ειναι.
> Εγώ προτείνω στον πρώην συνδικαλισταρά του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους άχρηστους συνδικαλιστές που κατέστρεψαν όλο τον κρατικό μηχανισμό, μαζί με τα λαμόγια κομματόσκυλα κάθε απόχρωσης!Ψευδοδίλημμα. Γιατί να μην πάψουμε να πληρώνουμε και το παπαδαριό και τους συνδικαλιστές και τα κομματόσκυλα;
πιο λαϊκιστής, πεθαίνεις.(τουλάχιστον τα κόμματα χρηματοδοτούνται βάσει της εκλογικής τους δύναμης. και παίζουν ένα ρόλο που, είτε μας αρέσει είτε όχι, αφορά όλους τους πολίτες. η εκκλησία αφορά αποκλειστικά και μόνο τους πιστούς της. αν τη θέλουν, να την πληρώσουν.)
Μα τι χαζομάρες λέω! Τα κόμματα ΠΡΕΠΕΙ να χρηματοδοτούνται από όλους, γιατί διαφορετικά ενέχει ο κίνδυνος να χρηματοδοτηθούν από ύποπτα ιδιωτικά συμφέροντα. Τώρα όμως δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.Βέβαια ο συριζα, και φράγκο να μην είχε, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θα δεχόταν ύποπτη χρηματοδότηση. Γιατί όμως καταδέχεται και πέρνει την τερατώδη κρατική χρηματοδότηση (το υστέρημα όλων μας δηλαδή) και δεν πάει μόνο στα στελέχη και τους ψηφοφόρους του; Προφανώς επειδή δεν θέλει να πάει ενάντια στο σύνταγμα.....Ευτυχώς που μου ανοίξατε τα μάτια σύντροφοι και κατάλαβα και εγώ τους εχθρούς του λαού...