Αγαπητή ‘Α, μπα’, υπάρχει Θεός;

Αγαπητή ‘Α, μπα’, υπάρχει Θεός; Facebook Twitter
53

________________
1.


"Γεια σου Λένα,

Πάντα απορούσα, γιατί στην Αμερική έχουν μόνο 2 υποψήφιους για τη θέση του Προέδρου. Στις περισσότερες χώρες υπάρχουν πολλά πολιτικά κόμματα, εκεί τι παίζει;

Μετά τιμής,
V"


Με αναγκάζεις να διαβώ πολύ επικίνδυνα μονοπάτια και να γίνω ρεζίλι, αλλά μόνη μου μπήκα σ' αυτή τη θέση, οπότε θα απαντήσω. Υπάρχουν πολλά κόμματα στην Αμερική αλλά κανείς δεν το παίρνει είδηση. Την τελευταία φορά που υπήρχαν τρία δυνατά (αν εξαιρέσουμε τον δισεκατομμυριούχο από το Τέξας Ρος Περό το 1992) ήταν όταν ο Λίνκολν ήταν υποψήφιος με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων ενάντια στους Δημοκρατικούς μετά την διάλυση των Whigs, οι οποίοι ακόμα έπαιζαν ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος. Πλέον το σύστημα ευνοεί τόσο πολύ τον νικητή που είναι δύσκολο να υπάρξει τρίτο κόμμα κι επιπλέον τα λεφτά που χρειάζονται για να συμμετέχεις στις εκλογές και να έχεις κάλυψη στα μέσα είναι άπειρα.

________________
2.


"Α, μπααααααα.....
έχεις διαβάσει βιβλία του Χόρχε Μπουκάι;; ποια η άποψη σου;;
Υ.Γ οι αγαπητοι σχολιαστές ας πουν κι αυτοί το κατιτίς τους!!!! φιλιαααααα"-pitsi pitsi


Φυσικά και έχω άποψη. Ο Μπουκάι πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι επειδή απευθύνεται σε όσους τους αρέσει να χαϊδεύονται και να φαντασιώνονται ότι είναι υπέροχα πλάσματα, ένα με την αστερόσκονη. Οι ιστορίες του είναι παιδαριώδεις και υπεραπλουστευμένες με κεντρικό μήνυμα «είσαι μια ασχημάτιστη πεταλούδα και όταν πιστέψεις στις δυνάμεις σου θα λάμψεις». «Το διαμάντι δεν είναι παρά ώριμο κάρβουνο». «Είσαι φτιαγμένος από την ουσία του σύμπαντος». «Για να πετάξεις πρέπει να αρχίσεις να ριψοκινδυνεύεις. Αν δε θέλεις να το κάνεις, καλύτερα να συμβιβαστείς και να μείνεις για πάντα στο περπάτημα.» Το τελευταίο είναι δικό του, αλλά θα μπορούσα να το είχα βγάλει και από το μυαλό μου.


Είμαι περισσότερο της φιλοσοφίας «συμβιβάσου με τη μετριότητά σου όσο καλύτερα μπορείς», κι ευτυχώς εκτός από τα άπειρα βιβλία που το υποστηρίζουν επίσης, μου το αποδεικνύει και η πραγματικότητα. Δε φταίει ο «σκιερός σου εαυτός» που δεν εμφανίζονται οι απεριόριστες δυνατότητές σου. Φταίει που είναι περιορισμένες.

 

________________
3.


"Που οφείλεις το γεγονός ότι σου έχουν εμπιστευθεί τόσες πολλές προσωπικές ιστορίες; Γιατί στην εποχή μας "βασανιζόμαστε" για το περιβόητο άλλο μας μισό λες και δεν υπάρχουν σοβαρότερα θέματα στις ζωές μας ή στον αντίποδα, άνθρωποι παίζουν με τα αισθήματα σαν να παίζουν με κούκλες;
ΥΓ. έχεις να μου προτείνεις να διαβάσω κάποιο βιβλίο;"- φοιτητής


Γιατί η αίσθηση του ότι κάποιος σου φαίνεται άπιαστος ή, ακόμα καλύτερα «σε θέλει», είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να κάνεις ώστε να νιώσεις ξεχωριστός (βλέπε και προηγούμενη απάντηση). Εξυψώνοντας τον Μάκη σε Θεό αποκτάς κι εσύ αξία, γιατί μια θεότητα σε θέλει, άρα δεν είσαι απλώς άλλη μία στο σωρό. Είναι κωμικοτραγικό, αλλά είναι και από τα πιο σοβαρά θέματα στις ζωές μας. Πολύ λίγοι έχουν τη δυνατότητα και τη θέληση να ξεχωρίσουν με άλλους τρόπους...


Το έχω ξαναγράψει, αλλά παραμένει σωστό: βασανιζόμαστε με τους έρωτες γιατί γίνεσαι πιο εύκολα πρωταγωνιστής «αν σε πιάσουν στο κρεβάτι με τη γυναίκα του αφεντικού παρά αν γράψεις διατριβή για τη μεταφυσική του ετερόκλητου στις νουβέλες του Τζόζεφ Κόνραντ». Είναι και πιο εύκολο, από μόνο του.

 

________________
4.


Αγαπητή Α μπα, υπαρχει θεός??- κατερινα


Αν υπάρχει, ελπίζω να μην πληγώνεται από το γεγονός ότι δεν πιστεύω στην ύπαρξή του.


________________
5.

Όταν χωρίσεις με τον άλλον φιλικά λόγω απόστασης , αλλα ξέρουν και οι 2 οτι είναι ο ένας το άλλο μισό του άλλου, πώς το χειρίζεσαι? Πώς κρατάς επαφές χωρίς να πληγώνεσαι?- Μπούλετ


Αν έχεις χωρίσει λόγω απόστασης και μάλιστα φιλικά, τότε δεν είναι ο ένας το μισό του άλλου, βρε Μπούλετ.

________________
6.

"Αγαπητή Α, μπα,
πώς μπορούμε να καταλάβουμε πότε οι φίλοι μας, μας συμπεριφέρονται υποτιμητικά;
"-ηλίθια...


Για να ρωτάς, μάλλον ξέρεις. Ελπίζω να είναι ένας φίλος, και όχι όλοι σου οι φίλοι. Μην προσπαθείς να το πολεμήσεις τυφλά, χρειάζεται πρώτα οπισθοχώρηση και ανασυγκρότηση.

________________
7.


Α, μπα, ας υποθέσουμε πως βλέπεις έναν άστεγο και πας και του αγοράζεις κάτι για να φάει. Το κάνεις για να τον βοηθήσεις ή για να νιώσεις εσύ καλά;- βρε ουστ


Ο σκύλος μπορεί να είναι άρρωστος, αλλά να έχει και ψείρες.

________________
8.

"Αγαπητή Α, μπα,
είναι νορμάλ να είσαι στη Ζυρίχη και να ακούς ντέρτι εφ εμ ονλάιν μετά οινοποσίας, Σάββατο βράδυ;"- Τζοκόντα


Εσένα νομίζω ότι σε ξέρω...


________________
9.

Γιατί οι Έλληνες οδηγοί σέβονται τις διαβάσεις πεζών μόνο στον Διεθνή Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος;- αναμπελ


Είναι η απόδειξη του ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων επηρεάζεται από το δομημένο περιβάλλον.

________________
10.

"Αγαπητή Α μπα,
σαν άντρας αντιμετωπίζω εδώ και καιρό το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Έχω συμφιλιωθεί με το γεγονός και αγαπάω και φροντίζω το σώμα μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Το πρόβλημα μου είναι όταν άτομα από τον κύκλο μου κάνουν σχόλια για το θέμα αλλά αρκετά κακόβουλα. Να ρίξω κι εγώ το επίπεδο και να τους απαντήσω ανάλογα, τύπου "Εσύ να κοιτάς" την μπάκα σου, τα κίτρινα δόντια σου, τη κυτταρίτιδα σου, ... και άλλα τόσα ή να συνεχίσω να το παίζω βαρύ πεπόνι και αδιάφορος; Με εκτίμηση, Θλιμμένος Μπούφος"


Θλιμμένε Μπούφε, το ψευδώνυμό σου με κάνει ειλικρινά να στενοχωριέμαι. Οι γυναίκες όχι μόνο αδιαφορούν παντελώς για την τριχόπτωσή σου αλλά υπάρχουν και πάμπολλες που έχουν και φετίχ με το ανδρικό κρανίο. Μην απαντάς. Ακούγεσαι εντάξει παιδί και η κουκλάρα που θα εμφανίσεις στο πλάι σου θα κλείσει όλα τα στόματα.

________________
11.


Μήπως ξέρεις γιατί κάποιοι επιβάτες φασκιώνουν εξαντλητικά τις βαλίτσες τους στα αεροδρόμια; Υπάρχει μάλιστα ειδικός βοηθός σε κάποια γωνία του αεροδρομίου ο οποίος τυλίγει με τόνους διαφανές πλαστικό τις αποσκευές των αιτούντων...- - Απορίας άξιο


Είναι υποχρεωτικό αν έχεις βαλίτσα ή τσάντα με λουριά που πετάνε γιατί υπάρχει κίνδυνος να σκαλώσουν κάπου κατά τη μεταφορά στους ιμάντες. Όμως πολλοί το κάνουν για να αποθαρρύνουν τον έλεγχο, και βεβαίως υπάρχουν και οι σιχασιάρηδες που δεν αντέχουν ούτε τη βαλίτσα να ακουμπήσει σε άγνωστο έδαφος.

________________
12.


λοιπον αμπα μενω με τους γονεις μου και το κοριτσακι μου (λογω διαζυγιου)στο ιδιο σπιτι.Καθε Σαββατοβραδο και μονο τοτε κατα τις 11-12 αντιμετωπιζουμε την εξης γελοια κατασταση η οποια μας φερνει σε αμηχανια:ο από κατω μας που ειναι εργενης κανει sex με μια η οποια ουρλιαζει βογγαει και μιλαει τοσο δυνατα χειροτερα κι απο την τελευταια κακιας κοπης τσοντα. μας φερνει ολους σε δυσκολη θεση και το κοριτσακι ρωταει τι ειναι αυτο που ακουγεται εγω προσπαθω να κανω κατι για να μην κοιτιεμαι με τον πατερα μου και την μανα μου! Εν τω μεταξυ ο τυπος δε μιλιεται ειναι μπρατσαρας και χτυπιεται ολη μερα στα γυμναστηρια, τι να κανουμε ρεσυ αμπα για σταματησει αυτη γελοιοτητα; ή μηπως ο καθενας μπορει να κανει ο,τι θελει στο σπιτι του και στο κρεβατι του κιεγω ειμαι το στραβοξυλο?- αμαν πια σακουσαμε'


Ηχογράφησε τους και την άλλη μέρα το πρωί παίξε τη «μουσική» τέρμα έξω από την πόρτα τους.

53

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#11. Γιατί κάποιοι επιλέγουν να ταξιδεύουν με βαλίτσες, μη υφασμάτινες, τις οποίες αγόρασαν έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού και δεν τους αρέσει καθόλου να τις παραλαμβάνουν σπασμένες ή στην καλύτερη περίπτωση γδαρμένες (αν δεις πώς τις φορτώνουν και τις ξεφορτώνουν θα καταλάβεις).
Παιδιά ούτε Μπουκάι ούτε ξεμπουκάι.. Προσωπικά λίγο Καβάφη να διαβάσω έχω ηρεμήσει και έχω δει τον κόσμο στη σωστή του διάσταση. Δοκιμάστε το.. Φιλοσοφία μέσω της ποίησης.
#2: Ο Bucay είναι ψυχίατρος και υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής. Τα βιβλία του είναι εκλαϊκευμένης ψυχολογίας - αυτοβοήθειας και προφανώς, όπως όλα τα σχετικά αναγνώσματα δεν αποτελούν μορφή ουσιαστικής βοήθειας. Παρόλα αυτά, και συγκεκριμένα για τον Bucay τα "φύλλα πορείας" του δεν τα βρήκα "χαϊδευτικά". Μέσα σε αυτά τα βιβλία πραγματεύεται τις βασικές (για τον υπαρξισμό) ανθρώπινες ανησυχίες: Απομόνωση, Θάνατος, Ελευθερία και Έλλειψη νοήματος. Ο ίδιος ο υπαρξισμός αν και χρησιμοποιείται ως μορφή ψυχοθεραπείας βασίζεται σε φιλοσοφική και όχι σε επιστημονική βάση, έχοντας ως αφετηρία την αρχή της Φαινομενολογίας, η οποία υποστηρίζει (όπως προγενέστεροι υπαρξιστές πχ ο Kierkeggard) ότι ο κάθε ένας από εμάς ζει μια δική του πραγματικότητα βάσει της δικής του αντίληψης και των εμπειριών.Αυτό το οποίο ενδεχομένως να εκλαμβάνεται ως "είσαι μια ξεχωριστή πεταλούδα" κοκ, είναι απλά η αποκρυστάλλωση της "αντικειμενικής" πραγματικότητας η οποία επιβάλλεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από εξωτερικούς "όρους αξίας" (αν κάνεις αυτό είσαι καλός/κακός) και όχι το να κάνεις πράγματα πέρα από τις δυνατότητές σου. Το τι σημαίνει "μετριότητα" ορίζεται σε σύγκριση με το εξωτερικό περιβάλλον και όχι με κάτι το αντικειμενικό ή καθολικά παραδεκτό.Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος αντιμετωπίζει αυτά τα βιβλία ως κάτι παραπάνω από τροφή για σκέψη και προβληματισμό (πχ ως "ευαγγέλια" ως την απάντηση στο νόημα που έψαχνε, ή ως βοήθεια για τα προβλήματά του) τότε προφανώς και δικαίως θα απογοητευθεί.
επειδή έψαξα παντού τη βιογραφία του, το "ψυχίατρος" δεν προκύπτει με βεβαιότητα. Έχει τελειώσει τη βασική εκπαίδευση γιατρού αλλά οι υπόλοιπες περγαμηνές είναι κάπως θολές. Δε γίνεσαι ψυχοθεραπευτής και ψυχίατρος και ψυχολόγος επειδή έχεις μπει σε κλινικές (ακόμα και το λήμμα στο wiki ζητάει περισσότερες αποδείξεις).
Συμφωνώ μαζί σου, Chris, τα Φύλλα Πορείας δε μου φανήκαν καθόλου "χαϊδευτικά". Προσωπικά τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και σε κάθε περίπτωση, νομίζω, είναι καθαρά υποκειμενικό το ποιο βιβλίο μπορεί να παρέχει ουσιαστική βοήθεια σε κάποιον. Αν διαβάσεις π.χ. το "ο Δρόμος των δακρύων" σε μια άσχετη φάση της ζωής σου, μπορεί να το βρεις αδιάφορο, ενώ αν το διαβάσεις σε φάση που περνάς πένθος, ίσως και να μιλήσει στην ψυχή σου. Όλοι είμαστε άνθρωποι και τα συναισθήματά μας παίζουν σημαντικό ρόλο σε σχέση με το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας. Αγαπημένη Α μπα, μου φτιάχνεις τη διάθεση πάντα, να είσαι καλά.
#2 : Κάτι που θυμήθηκα σχετικό με τις δυνατότητες." Υποθέτω πως ήθελα να πραγματοποιήσω πράγματα σπουδαία, για να καλύψω τις αδυναμίες μου, την μετριότητά μου. Ηθελα να πετύχω απο μετριοφροσύνη, κατά κάποιο τρόπο... "Βασίλης Αλεξάκης, " Πρίν "
#12 Οκ ο τύπος κάνει φασαρία. Και το παιδί απορεί. Δύσκολα τα πράγματα. Το παιδί όμως το "παραμυθιάζεις" εύκολα. Από ιστοριούλες και σενάρια να φάνε και οι κότες! Θυμήσου τι έλεγαν σ εσένα οι γονείς σου! :)Αυτό που με απασχολεί εμένα είναι γιατί σπανίως ακούω τους γείτονες μου να κάνουν τέτοια φασαρία. Και δεν το λέω ότι τη βρίσκω να τους ακούω, αλλά απορώ βρε παιδί μου! Δεν κάνει πια κανένας σεξ οι όλοι είναι στη μούγκα;
@n9 : Οι διαβάσεις μπορεί να τηρούνται κάπως καλύτερα από την υπόλοιπη χώρα (αν δεν προσέξεις και εκειλ σε πατάνε) αλλά οι ηλιθιότητες στο παρκάρισμα (μόνιμα στον χώρο επιβίβασης/αποβίβασης), διπλοπαρκάρισμα σε κανονική λωριδα κυκλοφορίας κ.ο.κ. ζουν και βασιλεύουν.
#2ωραια απαντηση if you live in sunny California ...μηπως αγαπητη α μπα εχεις διαβάσει μονο το 1ο βιβλιο του μπουκαι κ τον εκκρινες βεβιασμενα ?η απλα εχεις διαβασει πολυ περισσοτερο κ σου φαινεται απλοικος ?αν κ εχω διαβασει τα μισα, σκοπευω να διαβασω κ τα υπολοιπα προσωπικα θεωρω οτι ειναι βιβλια ευαναγνωστα που απευθυνονται σε ολους, σε κανουν να σκεφτεις κ πιθανον σε επιρρεαζουν να γινεις λιγο καλυτερος ανθρωποςμακαρι να διδασκονταν στα σχολεια
Βρε παιδί μου,τι κακό έχει να συμβιβαστείς ότι ΔΕΝ ξέρεις να οδηγάς,να παίξεις μπάλα και ότι χορεύεις σαν κατσίκι πάνω σε θαλάσσιο στρώμα;Άμα δεν μπορείς τα αρχαία θα πας στην Φιλοσοφική Αθηνών;Είσαι άνθρωπος σε μια κοινωνία,όχι βασιλιάς σε έρημο κάστρο...
@JohnWave Δεν έχει τίποτα κακό! Αλλά δεν είσαι μετριότητα αν δεν ξέρεις οδήγηση ή αν δεν μπορείς τα αρχαία. Γιατί σίγουρα υπάρχουν πράγματα που κάνεις καλά! Εστω κι ένα!
απαντηση#2.Δεν εχουμε την ελευθερια να επιτυχουμε αυτο ή εκεινο,ειμαστε ομως ελευθεροι να κανουμε το αναγκαιο ή να μην κανουμε τιποτα.ducunt fata volentem,nolentem trahunt.(οι μεταπτωσεις της μοιρας οδηγουν τον θελοντα και σερνουν τον μη θελοντα).Oswald Spengler
#2 Συμφωνώ και με τα 2 μέρη της απάντησης. Προσωπικά νομίζω οτι όλα τα βιβλία εν δυνάμει μπορούν να σε πασπαλίσουν με αστερόσκονη και να σε βγάλουν απο τη μίζερη καθημερινότητα σου αν αυτό χρειάζεσαι. Επίσης αυτά τα βιβλία κάπως επαναλαμβάνονται,αν έχεις διαβάσει ενα είναι σα να τα έχεις διαβάσει ολα. Αν ψάχνεις απαντήσεις γενικότερα πειραματίσου με άλλα βιβλία (ιστορίες- παραμύθια, κοσμογονίες κτλ κτλ) μέχρι να βρεις κατι που δουλεύει "θεραπευτικά" για σένα.
#9 Και στα Τρικαλα παντως σταματανε στις διαβασεις πεζων... επαθα πλακα οταν πηγα, απο τη χαρα πηγαινοερχομουν στη διαβαση!!!!!#12 Σκουποξυλο και κοπανα πατωμα..... αν θελουν να ουρλιαξουν να πανε σε καμια ερημια......
Ναι, κι εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό το γεγονός όταν πήγα στα Τρίκαλα,( όπως επίσης και τα πολλά ποδήλατα, πολύ πριν γίνουν κι εδώ της μοδός)..λες και βρίσκεσαι σε άλλη χώρα!
Στο κομμάτι που αφορά στην άποψη για τον Μπουκάι, συμφωνώ απόλυτα. Ακριβώς ό, τι είχα στο μυαλό μου. Ψυχολογία for the masses, tips αυτοβοήθειας που συναντάς σε περιοδικά και ατάκες τόσο κλισέ που ακούς απο την Τένια Μακρή!
#9 Σε τουριστικό νησί η διαφορά καλοκαιριού και χειμώνα είναι η εξής : Το καλοκαίρι λειτουργούν τα φανάρια και οι οδηγοί σταματάνε σε κάθε διάβαση, ενώ το χειμώνα σβήνουν τα φανάρια και επί της ουσίας καταργούνται οι διαβάσεις, αφού, έτσι και τολμήσεις να κατεβάσεις πόδι στο δρόμο, κατά πάσα πιθανότητα το έχεις χάσει. Δεν είναι το δομημένο περιβάλλον. Είναι το ότι δε θέλουν να βρουν το μπελά τους έτσι και πατήσουν κάναν τουρίστα. Όπου μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθούν τουρίστες, δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Πατάνε γκάζι και όποιον πάρει ο Χάρος. Όπου όμως μπορεί να βρεθούν πολλοί ξένοι, θα κάτσουν κότες γιατί ξέρουν πως και ο τουρίστας δεν καταλαβαίνει από τη μεριά του Χριστό ( και καλά κάνει ). Θα κατέβει στο δρόμο από τη διάβαση, δεν πα να πηγαίνεις και με 100. Έτσι και τον πατήσεις, εσύ θα φταις.
Ήρθε λοιπόν η μέρα που θα διαφωνήσω! (για την απάντηση 2) Οι φράσεις του Μπουκάι που αναφέρεις μάλλον βρίσκονται στις ιστορίες που χρησιμοποιεί σαν παραβολές. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι ιστορίες δεν είναι καν δικές του, είναι παλιές ιστορίες που ο ίδιος τις αλλάζει ή τις φτιάχνει ανάλογα με το νόημα που θέλει να δώσει στο δικό του κείμενο. Φυσικά κάποια είναι υπεραπλουστευμένα. Αλλά αν κάποιος έχει διαβάσει τον Δρόμο της Αυτοεξάρτησης και θεωρεί ότι αυτά που λεει χαϊδεύουν τα αυτιά του αναγνώστη... τι να πω;Πάντως το σημείο της διαφωνίας μου δεν είναι ακριβώς αυτό. Είναι το ότι κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν ο άλλος είναι μέτριος ή όχι. Και τι θα πει μετριότητα; Σε τι; Δεν είμαστε ένα πράγμα, μονοδιάστατο και περιορισμένο! Ο καθένας έχει ο ίδιος την ευθύνη να ψάξει να βρει μέχρι που θέλει να φτάσει στην κατανόηση και την επίγνωση της ζωής του και της πραγματικότητας του. Το να λες "συμβιβάσου με την μετριότητα σου" καταλαβαίνεις ότι έχει την ίδια βαρύτητα με το "άνοιξε τα φτερά σου και πέτα". Θα μου πεις, ποιος περιμένει ότι σε μια σελίδα στο ιντερνετ να βρει σοβαρές απαντήσεις για την ζωή του; Συμφωνώ! Αλλά μήπως να μην έδινες τότε σοβαρές απαντήσεις που να ορίζουν ότι κάποιος είναι απλώς μια μετριότητα! Θέλω να πω, το να ορίζεις το ταβάνι για κάποιον είναι πολύ πιο άσχημο για μένα από το να δείχνεις τον ουρανό!
2. Είμαι φαν το Μπουκάι, όχι γιατί με κάνει να νιώθω ακατέργαστο διαμάντι ή ασχημάτιστη πεταλούδα αλλά γιατί διάβαζα ιστορίες ενός γλυκήτατου ανθρώπου, τόσο απλές-σα να μου διάβαζε παραμύθια ο παππούς μου, δίνοντας μου κουράγιο και δύναμη να συνεχίσω, διαβεβαιώνοντάς με ότι είναι ανθρώπινο να λυγίζεις και οτί μπορείς να τα καταφέρεις όχι γιατί είσαι ξεχωριστός αλλά γιατί αν δεν το κάνεις εσύ δεν θα το κάνει κανένας για χάρη σου. Στο κάτω κάτω βιβλία αυτοβοήθειας γράφει ο άνθρωπος. Πουλάει ελπίδα. Και όταν είσαι τόσο βυθισμένος στον κόσμο σου, το χρειάζεσαι το κουράγιο που σου δίνει όχι γιατί είσαι ή θα γίνεις υπέροχο πλάσμα φτιαγμένο από αστερόσκονη αλλά γιατί δεν θέλεις πια να είσαι μίζερο πλάσμα φτιαγμένο από τίποτα. Φυσικά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν το χρειάζονται γι'αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση η απάντηση της Λένας. Δεν είμαστε όλοι τόσο συγκροτημένοι, τόσο έξυπνοι, τόσο συνειδητοποιημένοι κτλ. Τι να γίνει?! "Συμβιβάσου με τη μετριότητά σου όσο καλύτερα μπορείς". :)
"...δίνοντας μου κουράγιο και δύναμη να συνεχίσω, διαβεβαιώνοντάς με ότι είναι ανθρώπινο να λυγίζεις και οτί μπορείς να τα καταφέρεις όχι γιατί είσαι ξεχωριστός αλλά γιατί αν δεν το κάνεις εσύ δεν θα το κάνει κανένας για χάρη σου"Νομίζω τα είπες όλα! :)
#2μεγαλη συζητηση...ΜΕΓΑΛΗ συζητηση! (κουρτσιε κρυψου)πολυ ωραια τα λεει η abba μας.το να μην παραμυθιαζεται ο καθενας με κενολογιες και κοινολογιες που μοιραζει απλοχερα καποιος και να φανταζεται οτι δεν ειναι η καμπια που βλεπει στον καθρεφτη αλλα wannabe πεταλουδα με πλουμιστα φτερα, ειναι και σωφρον και καλο.ΟΜΩΣποσοι ειναι σε θεση να ξεκαθαρισουν τα παρασιτα που κανουν στην ζωη τους τα βουνα παραπληροφορησης, κακης διαπαιδαγωγησης, μειωμενων ευκαιριων, προσωπικων δυσλειτουργιων, κακων συναναστροφων, κακης εκπαιδευσης, και και και και?εν ολιγοις, ποσο ευκολο και σε τι ηλικια ειναι σε θεση ο καθενας να ξερει με βεβαιοτητα (και γενναιοτητα) τα πραγματικα ορια του χωρις δοκιμαστικα και ρισκο?αντε βρες το...αν δει κανεις ολα τα πρωτοποριακα προχωρηματα σε ολους τους τομεις, εγιναν απο ανθρωπους που αμφισβητησαν τα ορια (ισως κι απο καποιους που ηταν τοσο σοφοι εκ γεννετης που τα γνωριζαν επακριβως??? ισως...)αν δουμε αριθμους βεβαια (τους οποιους δεν γνωριζω,απλα θα υποθεσω) μπορει να μιλαμε για καποιες χιλιαδες η εκατομυρια αιθεροβαμωνες και παραμυθιασμενους για καθε πραγματικο προχωρημα σε οτιδηποτε...σιγουρα ειναι θλιβερο το ποσοι ανθρωποι χανουν την ζωη που πραγματικα μπορουν να εχουν σε ηρεμια και συμφιλιωση με τις (μικροτερες) δυνατοτητες τους για καθε εναν που ρισκαρει πανω απ τις (φαινομενικες) δυνατοτητες του και πραγματικα εκανε υπερβασεις. ομως υπαρχουν κι αυτοι και μας κανουν να θαυμαζουμε το ειδος μας και να ελπιζουμε.υ.γ. δεν διαβασα μπιουκαι, μισω κοελιο.