Γιατί ο Σόρος φαίνεται να είναι και πάλι ο μεγάλος κερδισμένος από το Brexit

Γιατί ο Σόρος φαίνεται να είναι και πάλι ο μεγάλος κερδισμένος από το Brexit Facebook Twitter
3

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος επέστρεψε στο «παιχνίδι» των επενδύσεων μετά από μια μεγάλη επενδυτική ανάπαυλα, με αφορμή το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Σόρος άρχισε να αγοράζει χρυσό, προβλέποντας ουσιαστικά το Brexit και προκαλώντας με τις κινήσεις του πριν από το δημοψήφισμα ανησχία στους επενδυτές.

 Ο 85χρονος κατευθύνθηκε πρόσφατα με το ταμείο του Soros Fund Management LLC, το οποίο διαχειρίζεται  30 δισεκ. δολάρια  για τον κ Soros και την οικογένειά του, σε αγορές χρυσού και μετοχές ανθρακωρυχείων, μια επένδυση που θεωρήθηκε ως οιωνός αδυναμιών σε διάφορες αγορές, αφού οι επενδυτές βρίσκουν συχνά καταφύγιο στον χρυσό σε περιόδους αναταραχής. 

Όπως ανέφερε τότε η Wall Street Jurnal, η προσέγγιση αυτή θεωρήθηκε ότι αντανακλά μια χειρότερη προοπτική για την οικονομία, καθώς ο  Σόρος φαίνεται να ήταν πεπεισμένος για μια ανησυχητικά μεγάλη πιθανότητα να καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του προσφυγικού, της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης αλλά και ενός πιθανού Brexit.  “Αν η Μεγάλη Βρετανία τελικώς αποχωρήσει, θα υπάρξει ένα κύμα εξόδου και από άλλα κράτη και πλέον η διάλυση της Ε.Ε. θα καταστεί αναπόφευκτη», φέρεται να έχει δηλώσει ο Soros. 

 Οι βρετανικές εφημερίδες είχαν με κάποιο φόβο τις κινήσεις αυτές του Soros που το 1992 "τίναξε στον αέρα" την Τράπεζα της Αγγλίας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη με τις κινήσεις του. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών οι απώλειες για τη βρετανική οικονομία ήταν 3,4 δισεκ. στερλίνες. Τα κέρδη για τον Σόρος πάνω από 1 δισεκ. στερλίνες.

Σήμερα μετά το Brexit η τιμή του χρυσού σημειώνει μεγάλη άνοδο, καθώς σε αυτόν προσπαθούν να βρούν καταφύγιο οι επενδυτές, και η Βρετανία κάνει για δεύτερη φορά ακόμη πιο πλούσιο τον πάμπλουτο μεγαλοεπενδυτή.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΔΑΝΙΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τη Δανία για στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν χαιρέτισε τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία, διαβεβαιώνοντας πως θα είναι «καλή για το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
RYANAIR

Διεθνή / Ο CEO της Ryanair ζήτησε «συγγνώμη» που συνέκρινε ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες με «βιαστές»

«Συνειδητοποίησα ότι η λέξη που χρησιμοποίησα με τόση άνεση προκάλεσε αναστάτωση και προσέβαλε πολλούς ανθρώπους, ιδίως τα θύματα και τις επιζήσασες», δήλωσε ο Μάικλ Ο'Λίρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / O Τραμπ αναζητά λύσεις για να πείσει τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ένα νέο αμερικανικό νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων έχει στόχο να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο Τραμπ επιμένει σε μια διαφορετική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΘΕΟΥΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Διεθνή / Θέουτα: Ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά μεταναστών από τις παραλίες

Οι περισσότεροι από τους 72.000 μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα από το Μαρόκο τον Ιούλιο έχουν επιστρέψει, ωστόσο εκτιμάται ότι περισσότεροι από 13.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
THE LIFO TEAM