Σοκαριστική εξέλιξη για τη δολοφονία του 14χρονου - Τον σκότωσε ο ανήλικος φίλος του

Σοκαριστική εξέλιξη για τη δολοφονία του 14χρονου - Τον σκότωσε ο ανήλικος φίλος του Facebook Twitter
11

 

Οι έρευνες των αρχών προσανατολίζονταν από νωρίς στο στενό φιλικό κύκλο του 14χρονου που βρέθηκε σήμερα νεκρός στην περιοχή Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα έχει γίνει γνωστό πως είχε προσαχθεί ένας ύποπτος και αναμένονταν  τα αποτελέσματα DNA για να προχωρήσουν οι αρχές στη σύλληψή του. Ωστόσο δεν είχε γίνει γνωστό ποιος ήταν ο ύποπτος και τι σχέση είχε με το θύμα.

Η εξέλιξη σοκάρει καθώς αργά το βράδυ της Κυριακής ως δράστης του εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ο επίσης 14χρονος φίλος και συμμαθητής του θύματος. Ο 14χρονος κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται ότι ομολόγησε την πράξη του, ενώ για την ώρα παραμένουν αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του εγκλήματος. Ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, θέλουν τον ανήλικο δράστη να εκφράζει δυσαρέσκεια για υποτιμητική συμπεριφορά από τον 14χρονο. Ο ανήλικος παραμένει στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς προσήχθη για εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί ομολόγησε την πράξη στην ανάκριση ενώ και οι εξετάσεις για το γενετικό υλικό στο όπλο του εγκλήματος επιβεβαιώνουν επίσης πως είναι ο δράστης. Τα κίνητρα δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 14χρονο έκανε λόγο για ανθρωποκτονία. Η σορός του παιδιού, έφερε τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και σημάδια πάλης. Το νεκρό παιδί εντοπίστηκε το πρωί σε περιοχή δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, μετά από δήλωση εξαφάνισης των γονιών του. Δίπλα στο πτώμα του βρέθηκε και ένα μαχαίρι το οποίο τελικά οδήγησε στον εντοπισμό του δράστη.
Το κινητό τηλέφωνο του άτυχου 14χρονου, βρέθηκε απενεργοποιημένο στο πλευρό του, όπως και τα χρήματα που είχε μαζί του.

 

Ο ανήλικος βρέθηκε νεκρός από περίοικους και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την διερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν».

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας» – Μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη νέα δολοφονία στη Χαλκίδα

Ελλάδα / «Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας»: Το μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη δολοφονία στη Χαλκίδα

«Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη: να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά παιδιών με σωστές αξίες, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα της βίας. Έχουμε μετατρέψει το ποδόσφαιρό μας σε υποκουλτούρα» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Ελλάδα / Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Η οικογένεια ζητά να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ώστε –όπως λένε– να βρει η Γαρυφαλλιά «τη δικαίωση που της αξίζει»
LIFO NEWSROOM