Δημoσκόπηση Independent: 10 μονάδες μπροστά το Brexit

Δημoσκόπηση Independent: 10 μονάδες μπροστά το Brexit Facebook Twitter
2


Δύο εβδομάδες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα, μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη διαδικτυακή έκδοση του The Independent, δείχνει πως το στρατόπεδο του Brexit προηγείται με διαφορά δέκα μονάδων.


Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε η δημοσκόπηση η στερλίνα έχασε πάνω από μισό σεντ σε σχέση με το δολάριο.


Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB ήταν διαδικτυακή, σε δείγμα 2.000 προσώπων και διενεργήθηκε το διήμερο 8-9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με αυτήν, το 55% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης ενώ το 45% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. Να σημειωθεί ότι στους συμμετέχοντες στην έρευνα δεν δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσουν "δεν ξέρω".

 

Στο άρθρο που συνοδεύει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης η εφημερίδα γράφει ότι το στρατόπεδο του Brexit έχει διευρύνει το προβάδισμά του κατά τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με μια παρόμοια δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Απρίλιο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που συγκεντρώνει η αποχώρηση αφότου το ORB ξεκίνησε τις δημοσκοπήσεις με αυτό το ερώτημα πριν από περίπου έναν χρόνο. Τότε, το ποσοστό εκείνων που δήλωναν ότι θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής ήταν κατά 10 μονάδες υψηλότερο από εκείνο του Brexit.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ