Το μήνυμα μιας άνεργης στο σημερινό ‘Α, μπα’

Το μήνυμα μιας άνεργης στο σημερινό ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
32

________________
1.


"Αγαπητή Α,μπα, εμείς που περιμένουμε πως και πως το κάθε επεισόδιο του The good wife και έχουμε ήδη δει και τους 4 κύκλους του Damages (και έχουμε ξεκινήσει και το Homeland αλλά μας έπαιρνε ο ύπνος) τι καλό μας προτείνεις να δούμε?

ΥΓ.: πόσο εθιστικές και οι δύο αυτές σειρές.."- :)


Οι καλές σειρές δεν είναι συχνό φαινόμενο, θέλει να έχεις υπομονή. Από τις καινούριες δεν έχω ξεχωρίσει καμία, δυστυχώς. Oι αγαπημένες μου εξακολουθούν να είναι το Mad Men και το Dexter.

________________
2.


"Αγαπητή α,μπα ,
έχω εδώ και χρόνια την εξής απορία:
ποιά είναι η σωστή διατύπωση της παροιμίας ""3 το λάδι 3 το ξύδι ..... το λαδόξυδο"";
Πόσο κοστίζει πια αυτό το λαδόξυδο και πραγματικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την παροιμία;;;"- kounoupaki

Από το λεξικό της κοινής νεοελληνικής του ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη 

" Tρεις το λάδι, τρεις το ξίδι (κι έξι το λαδόξιδο)", για ενέργειες σκόπιμα λανθασμένες, που αποβλέπουν σε εξαπάτηση κάποιου.

Κι ένα σχετικό τραγούδι, του Γιάννη Παπαϊωάννου:


Τι μου κάνεις και με ψήνεις, μια χαρά τα καταφέρνεις
κι όσα έχω μεσ' στη τσέπη, μέχρι φράγκο μου τα παίρνεις.

Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι κι έξι το λαδόξιδο,
έχεις κάνει του χεριού σου ένα ντερβισόπαιδο.

Με το έξυπνο σου κόλπο, βρίσκεις πάντα το κουμπί μου
και τ'αδειάζεις δίχως κόπο κάθε τόσο το πουγγί μου.

Τρεις το λάδι τρεις το ξίδι κι έξι το λαδόξιδο,
έχεις κάνει του χεριού σου ένα ντερβισόπαιδο.

Είμαι μπέσα πια δικός σου κι όπως βλέπω δε γλυτώνω,
σκλάβος μεσ' στην αγκαλιά σου τα φιλιά σου τα πληρώνω.

Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι κι έξι το λαδόξιδο,
έχεις κάνει του χεριού σου ένα ντερβισόπαιδο. 

________________
3.


"Οταν είμαι στα ΜΜΜ σκέφτομαι τι ρόλο θα είχαν οι υπόλοιποι επιβάτες π.χ η τρομαχτική (ταινια θριλερ) γιαγια, η όμορφη(σκοτώνεται στο πρωτο πενταλεπτο στο ιδιο θριλερ) ξανθιά κτλ. Το κάνεις και εσύ για να διασκεδάσεις τον εαυτό σου; ή κατι παρόμοιο; θα ζήσω γιατρέ μου;"- μέλισσα


Μισώ τα ΜΜΜ και τα αποφεύγω όσο πιο πολύ γίνεται. Βαριέμαι αφόρητα στις αποβάθρες κι ακόμη περισσότερο στη διαδρομή. Βαριέμαι να βγάζω εισιτήριο και ανυπομονώ τρομερά όταν αλλάζω τρένο. Μόνο με βιβλίο αντέχω, και πάλι μόνο αν βρω να κάτσω.

________________
4.


Pizza Hut ή Domino's;- Θερμαινόμενος Εκτυπωτής


Έχουν περάσει χρόνια ατελείωτα (υποψιάζομαι ότι Domino's δεν έχω φάει ποτέ). Από delivery πάντα προτιμούσα το σουβλάκι, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεις καλό. Όλες αυτές οι πίτσες έχουν κάτι το ομοιόμορφα θλιβερό.

________________
5.

τι πάει να πει η φράση "βάζω τερμπιέν σε κάποιον" και από που κρατά η σκούφια της;- WillowRain


Από το μπλογκ του Νίκου Σαραντάκου:

(...) τελικά, βρίσκω ένα διήγημα του Τάσου Αθανασιάδη, "Η επίσκεψη του δεσπότη", όπου η δράση εκτυλίσσεται στην Πόλη, και όπου μια Ρωμιά εμφανίζεται να λέει "Έδωσα τερμπιέ στα παιδιά μου κι ας έμεινα αγράμματη" -και ο συγγραφέας, υποχρεωτικότατος, βάζει υποσημείωση και μας πληροφορεί ότι τερμπιές είναι η ανατροφή, οπότε λύνεται η απορία μας.


Και ένα ωραίο σχόλιο που αλίευσα από το Facebook, για εμπέδωση:


« Αν δεν σ' έβαλε η μάνα σου τερμπιέ όσο ήσουν μικρή, όσο Ζαμπούνη και να διαβάσεις μπασκλασαρία θα' σαι».

________________
6.

"Αγαπητή Α, μπα,

Διαβάζω τη στήλη σου συνέχεια. Ως άνθρωπος από τη φύση μου έχω πολλές απορίες και άλλους τόσους προβληματισμούς. Η ερώτηση που θέλω να σου κάνω είναι Γιατί δε σου γράφω ;; Το ξέρω, κουλή η ερώτησή μου αλλά άκου (ή μάλλον διάβασε) το συλλογισμό μου. Κάθε φορά που διαβάζω τη στήλη σου η αμέσως επόμενη κίνησή μου είναι να ανέβω πάνω δεξιά και να αρχίσω να πληκτρολογώ. Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό. Κάποιες φορές μπορεί να μπω και 2 φορές και να αρχίσω να γράφω. Ποτέ όμως δεν σου έχω στείλει το οτιδήποτε... Πάντα βγαίνω από τη σελίδα... Οπότε όλο αυτό το έκανα μια απορία και στο στέλνω. Νόημα δε θα βγάλεις αλλά πιστεύω πως είτε θα προβληματιστώ είτε θα ευχαριστηθώ την απάντησή σου."- Μια addicted στην Α, μπα;


Μάλλον επειδή έχεις καταλάβει ότι τελικά καμία απορία δεν έχει λυθεί εδώ μέσα.

________________
7.


Όταν κάνεις κατάθεση σε φάκελο από ATM, πώς στο καλό ξέρει το μηχάνημα ότι έβαλες στον φάκελο το ποσό που πληκτρολόγησες και όχι ό,τι εύχεσαι να είχες στον λογαριασμό σου; Υπάρχουν μέσα στο ATM κρυμμένα ανθρωπάκια με υπερτροφικούς αντίχειρες που μετράνε τα χαρτονομίσματα 24/7;- Μπασκίτα


 Αχ, ούτε ο Άγιος Βασίλης υπάρχει.

________________
8.

Αν έρθω LA κάποια στιγμή θέλεις να βρεθούμε; Είσαι θεά!- it's me in the corner


Θέλω, ραντεβού στην πλατεία με το περίπτερο, μπροστά από το καθαριστήριο που το έχουν Κορεάτες.

________________
9.

Α, μπούλα μου πες μου την γνώμη σου για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη (που ειδικά τώρα με το 'Αν' γίνετε τόσος ντόρος) αμφιλεγόμενες οι απόψεις ομολογώ-:)


Η γνώμη μου είναι τόσο μεγάλη και τόσο εκτεταμένη που δε φτάνει όλο το ίντερνετ για να την αναλύσω. Επίσης με αυτή την ερώτηση υποψιάζομαι ότι δε με ξέρεις καθόλου μα καθόλου καλά. Ξεκίνα από εδώ και βλέπουμε.

________________
10.

"Καλησπέρα αγαπητή Α, μπα, θα ήθελα να μου πεις κατά πόσο το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου είναι απαραίτητο στην κοινωνία του L.A. ή αν έχει αντικατασταθεί πλήρως από την διαδικτυακή εξυπηρέτηση. Ακόμα θα ήθελα ενδεικτικά να μου πεις πόσο κοστίζει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιατρικής - νοσοκομειακής περίθαλψης στο L.A. για ένα άτομο στην ηλικίας σου??
Υ.Γ. Ζω για την φωτογραφία που θα επιλέξεις στην απάντηση σου!!!!


Φιλικά,"- ΤσιΚού


Δεν-έχω-ιδέα. Όμως είμαι σίγουρη ότι η απάντηση δεν θα είναι μια σειρά, ειδικά για το δεύτερο ερώτημα. Μου κάνει εντύπωση όμως – αν αυτή είναι η δουλειά σου, δεν είναι πιο εύκολο να βρεις εσύ την απάντηση από να τη βρω εγώ; Δεν είμαι καν σίγουρη για το τι σημαίνει «Ασφαλιστικός Σύμβουλος».

________________
11.


Πώς παίρνει κάποιος τη ζωή στα χέρια του; Επίσης τι κάνει όταν μιλάει και οι άλλοι τον γράφουν και τρώει ένα disappointment και μετά μιλάει όλο και λιγότερο;- το τζατζικι κερασμενο


Αυτές είναι δύο ερωτήσεις που δεν έχουν και σχέση μεταξύ τους. Κλέβεις, αλλά τέλος πάντων.
Α) Η ζωή, θέλεις δε θέλεις, μόνο στα χέρια σου είναι και πουθενά αλλού. Αν νομίζεις ότι δεν είναι, κάνεις λάθος. Το να αφήνεσαι είναι εξίσου δική σου απόφαση.
Β) Αρχικά, διερωτάται αν έχει πραγματικά προσπαθήσει να ακούσει πριν μιλήσει. Μετά το κάνει και στην πράξη. Αν το κάνει με ειλικρινή προσπάθεια, θα έρθει η στιγμή που θα συμβάλλει λέγοντας κάτι, και τότε θα τον ακούσουν.
Μην σκας αν δεν λες τίποτα σημαντικό όταν μιλάς. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που έχουν κάτι να πουν.

________________
12.


Πως να πληρώσω το γ......ο το νοίκι και να έχω να φάω κιόλας? Δεδομένης της χρονοκαθυστερημένης απάντησης, είτε στο δρόμο θα είμαι όταν απαντήσεις., είτε στο σπίτι μου αλλά fit (hungry but chic που έγραφε και μία εκνευριστική βιτρίνα). Internet θα έχω πάντως (αν είμαι σπίτι) γιατί κλέβω από τον γείτονα. Αν δεν είμαι πάλι....- Άνεργη και προσφάτως άεργη(το παράτησα το θέμα)


Αυτό που έγραψες είναι τόσο βαρύ μέσα στην απλότητά του, δεν ξέρω τι να πω. Το μόνο που σκέφτηκα είναι να το βάλω πριν έρθει η κανονική σειρά του. Αν το διαβάσεις, παρακαλώ πες μας πώς είσαι.

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
Για την ερωτηση 12 να υπενθυμίσω πως γίνονται πολλες συλλογικές κουζίνες και κουζίνες ανέργων, ειδικά αν μένει κέντρο. Επίσης 3 φορες την εβδομάδα στανταρτ(τις αλλες μπορει και να μη μαγειρεψω) ενα φαι το φτιανω, ελα να το μοιραστουμε να κανουμε και παρεακι και ψηλα το πηγουνι, σημασία εχει να ειμαστε καλα.η περιπου ανεργη
Καταρχήν το τερμπιεν πρέπει να είναι από παραφθορά του tres bien (τρεμπιεν) που σημαίνει προφανώς ότι μεγάλωσες με γαλλικά και πιάνο!!Για το/η φίλο/η που στα ΜΜΜ φταντάζεται σενάρια...το κάνω και εγώ, μπαίνω στη διαδικασία από την εικόνα που μου δίνει να φανταστώ από που έρχεται, που πάει, παντρεμένος/η πόσα παιδιά, κτλ....2 ώρες commute/μέρα κάπως πρέπει να περάσουν!!
Το Fringe είναι πολύ καλό. Στην αρχή κάνει λίγο x-files, αλλά είναι τελικά πολύ διαφορετικό. Καταπιάνεται με ενδιαφέροντα πράγματα. Little Britain έχω δει, αρκετά καμένο αλλά βγάζει γέλιο. Το Black Books δεν το ξέρω αλλά θα το τσεκάρω. Αυτές τις μέρες με έπιασε νοσταλγία και ξαναβλέπω το ER. Παλιές καλές εποχές! :)
Το Sherlock είναι όντως απίστευτη σειρά - αλλά μόνο 6 επεισόδια! Και ποιος ξέρει πότε θα΄χουμε 3ο κύκλο.Άλλη που αξίζει - και που ανακάλυψα πρόσφατα αν και δεν είναι καινούρια σειρά - είναι το Fringe.
@1# Kαι εγώ το ίδιο πίστευα για το Homeland αλλα 2η season είναι must....εκτός και αν φταει που έιχα τη μέση μου και δεν είχα άλλη επιλογή ένα ολόκληρο ΣΚ. Breaking bad=αυτοεπεξηγούμενο απο ένα σημείο και μετά "τα σπάει" και σε παίρνει το ξημέρωμα...
#4 fan, αλλο φρουτο!!!#7 εχω την ιδια απορια...αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτα τα μηχανηματα ειναι πανεξυπνα δε μπορουμε να τα ξεγελασουμε, οποτε το ξεχναω!!!
#7 το μηχάνημα δεν ξέρει και γι'αυτό δε γίνονται και άμεσα διαθέσιμα τα λεφτά. Τα ανθρωπάκια υπάρχουν, εμφανίζονται το πρωί, ανοίγουν την ΑΤΜ και επιβεβαιώνουν το ποσό, αλλά δυστυχώς δεν είναι εξουσιοδοτημένα από τον Άγιο Βασίλη να κάνουν πραγματικότητα τις ευχές που είναι γραμμένες πάνω σε φάκελους ΑΤΜ (πολύ απλά, ο Άγιος Βασίλης μισεί τη βαρετή γραφική ύλη των τραπεζών)
πολυ σωστα.η δικη μου απορια ειναι, για ποιο λογο να αναγραφουμε ποσον καταθεσης,εφοσον ετσι κι αλλιως οτι βρουν στον φακελο θα γραψουν. σε δουλεια να βρισκομαστε?
No 1, 2 δύο σειρές από Δανία που τα σπάνε: the killing και the bridge. παίζει και μια τρίτη που δεν την έχω δει που λέγεται Borgen, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα. Και προσοχή στις (αμερικανικές) απομιμήσεις.