Γλύξμπουργκ: Δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς, είμαι ο βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα

Γλύξμπουργκ: Δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς, είμαι ο βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα Facebook Twitter
25

Τη διάθεση του να επιστρέψει ως μονάρχης αν το ήθελε ο λαός αλλά όχι μέσω κάποιου κόμματος, γνωστοποίησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος χθες σε συνέντευξη του στον Σκάι, ενώ δεν απάντησε με σαφήνεια για τυχόν πολιτικά σχέδια του γιου του Νικόλαου.

Απόλυτος φάνηκε ως προς τον τίτλο του αφού τόνισε ότι δεν είναι τέως ή πρώην αλλά «ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα».

Όταν ρωτήθηκε έχει λήξει το σενάριο της παλινόρθωσης είπε: «Δεν υπάρχει τέλος και δεν υπάρχει αρχή. Εγώ βλέπω την όλη υπόθεση αυτή να εξελίσσεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτοί αποφασίζουν τί θέλουν, αυτοί αποφάσισαν 2 φορές αν θυμάμαι καλά, να επαναφέρουν τη βασιλεία αφού είχε φύγει. Τώρα αν τη θέλουν πάλι δικό τους δικαίωμα είναι».

Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε:  «Δε θα κουνήσω το δάχτυλό μου για να πάρω τη βασιλεία πίσω, θα το κάνουν οι Έλληνες, εγώ δε θα το κάνω».

«Ούτε εγώ ούτε ο γιος μου θέλει να κατακτήσει την πολιτική. Δε νομίζω ότι αρμόζει , δεν είμαστε πολιτικάντηδες, δε ξέρουμε αυτή τη δουλειά».

Για το ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γύριζε ως μονάρχης απάντησε ότι «εγώ δε θα επιδιώξω αυτό. Δε πρόκειται να το κάνω, δηλαδή δε βλέπω ότι θα γίνει αξία στο λαό. Εάν γίνει μόνο του τότε θα το δεχθώ. Αλλά ποιός  είναι ο μηχανισμός να κάνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει».

Σε ερώτηση για το αν γύριζε τον χρόνο πίσω θα επέλεγε να μην οδηγηθεί σε σύγκρουση με τον Παπανδρέου απάντησε ότι «εάν είχα ευκαιρία πολλά πράγματα που έκανα τότε θα τα έκανα σήμερα αλλά θα τα έκανα με μεγαλύτερη προσοχή».

Σε ερώτηση για το αν θα όρκιζε και πάλι την κυβέρνηση της χούντας είπε: «Οπωσδήποτε θα την όρκιζα, οπωσδήποτε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, διότι μη ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στο άγνωστο και όταν λέω άγνωστο εννοώ ότι κανένας δεν είχε εξουσία εκείνη τη στιγμή, ο μόνος που είχε εξουσία εάν ήθελε να την ασκήσει ήμουν εγώ, αλλά και ποιός με άκουγε εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ περίεργη η κατάσταση, αλλά θα την όρκιζα την κυβέρνηση».

Στην ερώτηση, γιατί έφυγε μετά το αποτυχημένο αντιπραξικόπημα, αντικίνημα αντί να δώσει μάχη κατά της Χούντας είπε ότι «εκείνη την εποχή εγώ σκεφτόμουν ότι έπρεπε να γίνει όλο αυτό το πράγμα χωρίς να χυθεί αίμα». Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επειδή εκείνος έλεγχε αεροπορία και ναυτικό, πρότεινε στον αρχηγό της αεροπορίας να πετάξουν πάνω από την Αθήνα μαχητικά και να σπάσουν το φράγμα του ήχου. "Μου είπε ότι θα αποβάλουν οι έγκυες γυναίκες όταν γίνει αυτό και του είπε: Γιατί μου το λες, πρόκειται για την πατρίδα". Στη συνέχεια είπε ότι του είπαν επίσης ότι μπορεί να γκρεμιζόταν η Ακρόπολη και χαμογέλασε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο, όπως αποκάλυψε είχε συναντηθεί τυχαία στο αεροδρόμιο όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Διάβαζε μια εφημερίδα και κατάλαβε ποιός ήμουν και του λέω δε θέλω να σε ενοχλήσω. Λέω τελειώστε τη εφημερίδα σας, εγώ περιμένω τη βαλίτσα και θα φύγω, και τότε κατάλαβε ποιός ήμουν και χαιρετηθήκαμε. Και μου λέει αν μπορώ να σας κάνω μια ερώτηση, τί λένε οι ξένοι για την Ελλάδα. Οι προσπάθειες που κάνει είτε καλές είτε όχι υπάρχουν, δουλεύει σκληρά ο άνθρωπος δεν υπάρχει θέμα για να πετύχει αυτό που θέλει να πετύχει. Τώρα εάν τον αφήσει ο λαός να το κάνει είναι άλλη υπόθεση. Μπορεί και όμως να μην έχουμε εκλογές οπότε θα έχει περισσότερο χρόνο μπροστά του».

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ