Αστυνομικός έκοψε κλήση 700 ευρώ σε ποδηλάτη επειδή πέρασε φανάρι με κόκκινο

Αστυνομικός έκοψε κλήση 700 ευρώ σε ποδηλάτη επειδή πέρασε φανάρι με κόκκινο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (SOOC)
30

Με πρόστιμο 700 ευρώ "τιμωρήθηκε" ένας Χανιώτης ποδηλάτης επειδή παραβίασε με το ποδήλατό του το «κόκκινο» στον φωτεινό σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Κυδωνίας και Σφακιανάκη στα Χανιά Κρήτης.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, ο αστυνομικός που ήταν εκεί, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σταμάτησε τον ποδηλάτη για να του κόψει την κλήση.

Στο ερώτημα, αν είναι δυνατόν να επιβάλλεται τέτοιο πρόστιμο σε ποδήλατο, έστω και για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη, η απάντηση είναι θετική. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν διαχωρίζει τα ποδήλατα από τις μοτοσικλέτες, αλλά τα θεωρεί όλα ως δίκυκλα και επιβάλλει τα ίδια πρόστιμα με κάποιες διαφοροποιήσεις για τα ποδήλατα καθώς οι ποδηλάτες πρέπει να έχουν διαφορετική οδηγική συμπεριφορά (π.χ. όταν θέλουν να στρίψουν).

Όμως στην παραβίαση του κόκκινου το πρόστιμο είναι το ίδιο είτε οδηγείς φορτηγό, είτε ποδήλατο εκτός και αν ο ποδηλάτης κατεβεί από την σέλα και περάσει περπατώντας, οπότε θεωρείται ως πεζός.

Αυτό είναι κάτι που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, κυρίως για το ότι οι επιπτώσεις από την παραβίαση του φαναριού από ένα ποδήλατο δεν έχει τις ίδιες επιπτώσεις με την ίδια παραβίαση από ένα μηχανοκίνητο όχημα με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις αστυνομικοί να «κάνουν τα στραβά μάτια» στην κίνηση των ποδηλάτων. 

Αστυνομικός έκοψε κλήση 700 ευρώ σε ποδηλάτη επειδή πέρασε φανάρι με κόκκινο Facebook Twitter
30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM