Μπορείς να μπεις σε αεροπλάνο με τέτοιο σορτσάκι; - Το περιστατικό της απαγόρευσης που διχάζει

Μπορείς να μπεις σε αεροπλάνο με τέτοιο σορτσάκι; - Το περιστατικό της απαγόρευσης που διχάζει Facebook Twitter
25
Μπορείς να μπεις σε αεροπλάνο με τέτοιο σορτσάκι; - Το περιστατικό της απαγόρευσης που διχάζει Facebook Twitter

Αυτή η γυναίκα δεν μπορούσε να επιβιβαστεί σε πτήση της JetBlue από τη Βοστώνη στο Σιάτλ, εκτός αν άλλαζε ρούχα - και για την ακρίβεια φορούσε λίγο περισσότερα.

Η burlesque χορεύτρια Μaggie McMuffin, εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο φορώντας ψηλές κάλτσες που έφταναν μέχρι το γόνατο, ένα φαρδύ πουλόβερ και ένα πολύ κοντά σορτς. Προηγουμένως είχε πετάξει από τη Νέα Υόρκη με την ίδια αεροπορική εταιρεία και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με το ντύσιμό της.

Μια φίλη της, που ταξίδευαν μαζί, δημοσίευσε στα social media τη φωτογραφία της γυναίκα και κατηγόρησε την αεροπορική εταιρεία για σεξισμό. Μέσα σε λίγα λεπτά υπήρξαν εκατοντάδες σχόλια και η εικόνα είχε γίνει viral.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η γυναίκα, η αεροπορική εταιρεία δεν έδωσε καμία εξήγηση και το μόνο που τους είπαν ήταν πως με αυτά τα ρούχα δεν θα μπορούσαν να επιτρέψουν την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Τελικά η χορεύτρια πήγε άρον άρον σε ένα κατάστημα και αγόρασε ένα παντελόνι προκειμένου να μπορέσει να πετάξει ενώ η εταιρεία δέχτηκε να της πληρώσει το ποσό για την αγορά του παντελονιού και της έκανε και κάποια έκπτωση σαν δώρο για άλλες πτήσεις.

Μπορείς να μπεις σε αεροπλάνο με τέτοιο σορτσάκι; - Το περιστατικό της απαγόρευσης που διχάζει Facebook Twitter

Το περιστατικό έγινε γνωστό στις 25 Μαΐου και έκτοτε έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στα social media και ανάμεικτες αντιδράσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που τελικά δεν πήραν το μέρος της χορεύτριας και βρήκαν λογική την απαίτηση της εταιρείας. Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια που αναφέρουν πως αυτό δεν μοιάζει καν με σορτς, αλλά με εσώρουχο και πως ούτε σε άντρα θα επιτρέπονταν να φορά κάτι τέτοιο. Το άλλο στρατόπεδο πάντως επιμένει πως η απαγόρευση ήταν παράλογη και είχε σεξιστικό χαρακτήρα.

Ένας εκπρόσωπος της JetBlue είπε στην MailOnline πως πριν παρθεί η απόφαση η εταιρεία το συζήτησε με τον πιλότο  και το πλήρωμα και αποφάσισαν πως το σορτς μπορούσε να προσβάλλει άλλες οικογένειες στην ίδια πτήση. Επιπλέον ανέφεραν πως δεν αρνήθηκαν την πτήση αλλά πως πολύ ευγενικά της είπαν να αλλάξει ρούχα και εκείνη δέχτηκε.

Διεθνή
25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM