Συνέντευξη με μία παρθένα

Συνέντευξη με μία παρθένα Facebook Twitter
Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι θα πονάει. Κατά τα άλλα, το φαντάζομαι έντονο και με πάθος. Όχι τόσο τρυφερό δηλαδή... Και πάλι, δεν ξέρω... δεν ξέρω... Αυτό που ξέρω είναι ότι τελευταία ο οργανισμός μου το ζητάει όλο και πιο πολύ!... Φωτό: Freddie F./ LIFO
105

 

— Λοιπόν, Ναταλία, καταρχάς πόσο χρόνων είσαι;

Γεια. Είμαι ακριβώς 21 και είμαι στο τέταρτο έτος στη Φιλοσοφική.


— Και είσαι ακόμα παρθένα, έτσι;

Αχ, αυτή η λέξη... Ναι, ναι, δυστυχώς είμαι ακόμα παρθένα, αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα ατυχίας.

— Δεν σου αρέσει αυτή η λέξη.

 Καθόλου. Είναι κάπως περίεργη, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν την ακούν, αντιδρούν σαν να είναι ανέκδοτο. Κι αυτό με έχει κάνει να τη «φοβάμαι» λίγο. Αν είναι να μιλάω γι' αυτό, προτιμώ καλύτερα την έκφραση «δεν έχω κάνει σεξ ακόμα».

— Οk, λοιπόν. Δεν έχεις κάνει σεξ ακόμα. Πώς κι έτσι;

Έλα ντε, αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ. Κοίτα, δεν είναι ότι είμαι καμία από αυτές της εκκλησίας που το φυλάνε για όταν παντρευτούν, ούτε καμιά περίεργη που φοβάται τους άντρες και περιμένει τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο! Λοιπόν, άκου. Η πρώτη μου σχέση ήταν στα 16. Τα είχαμε κάνα χρόνο, ενάμιση, αλλά στην αρχή εγώ δεν ένιωθα έτοιμη. Ήθελα απλά πράγματα. Όσο περνούσε ο καιρός, όμως, αυτός άλλαζε συμπεριφορά. Ξενέρωνε κάθε φορά που του έλεγα όχι και άρχισε να με κοροϊδεύει! Έτσι κι εγώ μετά δεν του είχα καμία εμπιστοσύνη για κάτι τέτοιο. Φοβόμουν ότι αν τελικά το κάναμε, θα με παρατούσε σχεδόν αμέσως. Ε, μετά χωρίσαμε για κάτι άσχετους λόγους κι έτσι δεν έγινε ποτέ.

Κάποια στιγμή γνώρισα έναν τύπο, βγαίναμε για δύο μήνες. Όταν, επιτέλους, βρήκαμε δικό μας χώρο και πήγε να γίνει ό,τι ήταν να γίνει, είχαμε κάτι τεχνικές δυσκολίες και να μη σ' τα πολυλογώ, όταν πια του είπα ότι δεν το έχω ξανακάνει, τον είδα σαν να μαγκώθηκε. Μετά από λίγες μέρες με χώρισε με μια άσχετη δικαιολογία!

 

— Σε κορόιδευε;

Ε, του έλεγα ότι δεν νιώθω έτοιμη κι ότι ψιλοφοβόμουν κάπως κι αυτός γελούσε κι έλεγε πράγματα όπως «καλά, δεν θα πεθάνεις κιόλας» και διάφορα τέτοια.

— Έπειτα;

Έπειτα, Πανελλήνιες, διάβασμα... Δεν έτυχε να έχω άλλο αγόρι κι έτσι έφτασα στο πανεπιστήμιο. Τότε είπα, δεν μπορεί, κάτι θα τύχει. Έλα όμως που δεν... Κάποια στιγμή γνώρισα έναν τύπο, βγαίναμε για δύο μήνες. Όταν, επιτέλους, βρήκαμε δικό μας χώρο και πήγε να γίνει ό,τι ήταν να γίνει, είχαμε κάτι τεχνικές δυσκολίες και να μη σ' τα πολυλογώ, όταν πια του είπα ότι δεν το έχω ξανακάνει, τον είδα σαν να μαγκώθηκε. Μετά από λίγες μέρες με χώρισε με μια άσχετη δικαιολογία!

— Αλήθεια;

Πιστεύεις ότι ξενέρωσε από αυτό δηλαδή; Ναι! Ένα κομμάτι ήταν σίγουρα κι αυτό. Κι αν σου πω ότι μου έτυχε και τρίτη φορά...

— Δηλαδή;

Τότε ήμουν ήδη 19-20 χρόνων. Έπαιζε φάση με κάποιον 2 χρόνια μεγαλύτερό μου. Του το ξεφουρνίζω, λοιπόν, μια μέρα κι αυτός παθαίνει σοκ: «Ω, πλάκα μου κάνεις, δεν μπορεί να λες αλήθεια τώρα. Μα, είσαι τόσων χρονών, ουάου» και διάφορα τέτοια χαζά. Μετά άρχισε να με πιέζει να του εξηγώ πώς και γιατί. Του λέω δεν έτυχε, ρε φίλε, τι να κάνουμε τώρα!

— Σε έκανε να νιώσεις άσχημα;

Πάρα πολύ. Μετά λέει, καλά, δεν είναι και τίποτα, αλλά σε λίγες μέρες καπνός κι αυτός!

— Ποιο είναι το κοντινότερο στο σεξ που έχεις φτάσει;

Σεξ με τα ρούχα.

— Εσύ πώς νιώθεις γι' αυτό; Ντρέπεσαι;

Για μένα νιώθω πιο πολύ απογοήτευση, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο νιώθω ντροπή, ναι.


— Απογοήτευση;

Ναι. Επειδή μου έτυχαν κι αυτά μ' εκείνους τους μαλάκες, νιώθω καμιά φορά ότι όλο αυτό το θέμα της παρθενίας μού ρίχνει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση ως γυναίκα.
Για τους άλλους ντρέπομαι για τους προφανείς λόγους. Αφού το μάθουν, αλλάζουν γνώμη για μένα. Υπάρχει προκατάληψη: «Α, αυτή θα είναι πουριτανή», ή «μα καλά, πού ζει» και τέτοια.

— Η χειρότερη αντίδραση που έχεις εισπράξει;

Μμμ, εκείνος ο γκόμενος που σου είπα παραπάνω νομίζω. Από κοπέλα ποτέ. Εντάξει, δεν το ξέρει κι όλος ο κόσμος, δεν το διαλαλώ. Εξάλλου, έχω κι άλλες φίλες που είναι στην ίδια φάση.

— Νιώθεις πίεση από την κοινωνία που είναι περικυκλωμένη από σεξ και υπονοούμενα γι' αυτό ή την έλλειψή του;

Ναι! Τρομερή. Κι αυτό φταίει που όσα κορίτσια δεν έχει τύχει να κάνουν ακόμα σεξ το θεωρούν τόσο ταμπού. Να σου πω την αλήθεια, αηδιάζω και καμιά φορά με όλη αυτή τη σεξομανία γύρω μου. Δεν ξέρω, ίσως επειδή δεν μπορώ ακόμα να ταυτιστώ με όλο αυτό.


— Οπότε, πιάνεις τον εαυτό σου να θέλει επιτέλους να ξεμπερδεύει με όλο αυτό;

Όχι ακριβώς. Δεν είναι θέμα ξεμπερδέματος. Δεν μπορώ να το κάνω και με τον πρώτο τυχόντα, ακριβώς επειδή είναι η πρώτη φορά. Δεν χρειάζεται να είναι σοβαρή σχέση ή κάτι, αλλά θέλω να τον ξέρω κάπως τον άλλον. Να τον εμπιστεύομαι.


— Και πώς το φαντάζεσαι; Φοβάσαι κάτι;

Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι θα πονάει. Κατά τα άλλα, το φαντάζομαι έντονο και με πάθος. Όχι τόσο τρυφερό δηλαδή... Και πάλι, δεν ξέρω... δεν ξέρω... Αυτό που ξέρω είναι ότι τελευταία ο οργανισμός μου το ζητάει όλο και πιο πολύ!


— Παρόλο που δεν έχεις κάνει σεξ δηλαδή ακόμα, νιώθεις ότι το χρειάζεσαι; Ότι σου λείπει;

Ναι. Δεν είναι ότι μου λείπει. Πώς να μου λείπει κάτι αν δεν το γνωρίζω ακόμα. Αλλά όταν έχεις φτάσει σε μία ηλικία 21 ετών τώρα, έχεις και κάποιες μικρές έστω εμπειρίες, έχεις και τις φαντασιώσεις σου, ε, το ζητάει ο οργανισμός κάπως.


— Οπότε, τι κάνεις; Αυνανίζεσαι ή δεν το κάνεις αυτό;

Κοίταξε, παίζει αυτό, ναι. Αλλά όχι και τόσο συχνά. Ότι παίζει, παίζει όμως.


— Μάλιστα. Δεν μου λες όμως, εκτός από την ανυπομονησία, υπάρχουν και στιγμές που θα ήθελες να το αποφύγεις επειδή ντρέπεσαι ίσως;

Σιγά να μην το αποφύγω!


— Ναταλία μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ!

Εγώ σ' ευχαριστώ, τα είπα και ξεθύμανα. Και θέλω να πω σε όσες κοπέλες βρίσκονται στην ίδια θέση να μην ντρέπονται καθόλου, όλα θα γίνουν, δεν θέλει άγχος. Μαγκιά μας, στην τελική! Καλή ιδέα αυτή η συνέντευξη, τελικά, μπας και σπάσει λίγο το ταμπού.
Και κάτι άλλο θέλω να πω τώρα.


— Πες μου ό,τι θες!

Αν το είχα κάνει μ' εκείνον τον πρώτο γκόμενο, όλα θα ήταν διαφορετικά. Πιστεύω αυτός με καταράστηκε και δεν μπορώ να σταυρώσω γκόμενο τώρα!



105

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύρα Κάπη: «O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει προσποιηθεί ποτέ κάτι που δεν είναι»

Συνέντευξη / Κύρα Κάπη: H γυναίκα πίσω από το TikTok του πρωθυπουργού

Με αφορμή τη βράβευση της στα «Ermis Awards», η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργού μιλά δημόσια για πρώτη φορά και περιγράφει το πώς διαμορφώνει τη δημόσια εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ απαντά για τα λάθη, την κριτική και τις δύσκολες στιγμές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δημήτρης Παπαϊωάννου

Συνέντευξη / Δημήτρης Παπαϊωάννου: «Αυτή θα είναι η τελευταία μου φορά στη σκηνή»

Λίγο πριν εμφανιστεί ξανά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το ΙΝΚ, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου κάνει μια αναδρομή σε ολόκληρη την καριέρα του σε μια κουβέντα έξω απ’ τα δόντια με τον Δημήτρη Παπανικολάου, καθηγητή Νεοελληνικών και Πολιτισμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για το περιοδικό «Dust», την οποία αναδημοσιεύει σε αποκλειστικότητα η LiFO.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Στη Γαλλία είμαι δημιουργικά ελεύθερος, στην Ελλάδα όχι»

Βιβλίο / Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Στη Γαλλία είμαι δημιουργικά ελεύθερος, στην Ελλάδα όχι»

Τα νουάρ μυθιστορήματά του είναι από τα πιο αγαπημένα του γαλλικού αναγνωστικού κοινού: Ο βραβευμένος συγγραφέας και σύγχρονος μετρ του είδους σε μια συζήτηση για το «τέλειο έγκλημα» στη ζωή και στη λογοτεχνία.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Πέτρος Αϊβάζης: «Χρειάζεται αλληλεγγύη ανάμεσα στου ΛΟΑΤΚΙ+ που γερνούν, δεν βγαίνει αλλιώς»

LGBTQI+ / Πέτρος Αϊβάζης: «Χρειάζεται αλληλεγγύη ανάμεσα στους ΛΟΑΤΚΙ+ που γερνούν, δεν βγαίνει αλλιώς»

Από τη σεξεργασία και τα drag shows στην Αμερική ως την τηλεόραση, το σινεμά και τον ΛΟΑΤΚΙ+ εθελοντισμό στην Αθήνα, η «Ελληνίδα Divine» είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος με γεμάτη ζωή και νοιάξιμο για τους άλλους seniors της κοινότητας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αργύρης Παυλίδης: Η φωνή των παιδικών μας χρόνων

Οθόνες / Αργύρης Παυλίδης: Η φωνή των παιδικών μας χρόνων

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, παρουσιαστής παιδικών εκπομπών όπως οι θρυλικοί «Κόκκινοι Γίγαντες, Άσπροι Νάνοι», πρωτοπόρος της μεταγλώττισης και η φωνή αγαπημένων μας ηρώων σε σειρές και ταινίες κινουμένων σχεδίων. O Αργύρης Παυλίδης σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στη LiFO.
ΜΑΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
ΕΠΕΞ Η Daglara και το θρίλερ του «έθνους»: τρόμος, έρως και βουκολικό σικ

Συνεντεύξεις / Η Daglara στο Φεστιβάλ Αθηνών: Τρόμος, έρως και βουκολικό σικ

Performer, σχεδιάστρια ρούχων, πωλήτρια, φιλότεχνη, ντίβα, τέρας λαγνείας, η Daglara και η τέχνη της διαχέονται με λίκνισμα και γρύλισμα σε ένα σωρό πίστες της καθημερινότητας και της απόδρασης.
ΑΛΕΞΙΝΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Γιώργος Καστανάς: «Ε, ναι! Είμαι Έλληνας κι ας με πίκρανε ο νόμος»

Συνέντευξη / Γιώργος Καστανάς: «Ε, ναι! Είμαι Έλληνας κι ας με πίκρανε ο νόμος»

Ο νεαρός που έγινε viral στο TikTok όταν πήρε στα χέρια του την ελληνική ταυτότητα μετά από 5 χρόνια αναμονής, μιλά αποκλειστικά στη LIFO για όλη του τη ζωή στην Ελλάδα του ρατσισμού, αλλά και της άφατης καλοσύνης.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Διονύσης Τεμπονέρας: «Να μην δούμε ξανά το χάρτη όλο μπλε»

Βασιλική Σιούτη / Το πολιτικό άστρο του Διονύση Τεμπονέρα μόλις αναδύθηκε ― Μια συζήτηση

Ο Διονύσης Τεμπονέρας παρέμενε σχεδόν άγνωστος την εποχή της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και αναδείχθηκε μόλις πρόσφατα, στην πτώση, όταν κλήθηκε να βοηθήσει με κεντρικό ρόλο την τελευταία στιγμή. Κατά κοινή ομολογία τα πήγε καλά, αλλά το αποτέλεσμα είχε κριθεί προ πολλού. Δεν είναι ο αγαπημένος της ελίτ ούτε των κομματικών μηχανισμών, όμως πολλοί πιστεύουν ότι το πολιτικό του άστρο μόλις αναδύθηκε, κι ας αρνήθηκε να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αφροδίτη Παναγιωτάκου: «Στα Γιάννενα λειτουργήσαμε ριζωματικά, δεν πρέπει να προσγειώνεσαι πουθενά»

Εικαστικά / Αφροδίτη Παναγιωτάκου: «Στα Γιάννενα λειτουργήσαμε ριζωματικά, δεν πρέπει να προσγειώνεσαι πουθενά»

Η διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφει στη γενέτειρά της με τη διπλή ιδιότητα της καλλιτεχνικής διευθύντριας της νέας μεγάλης έκθεσης ψηφιακής τέχνης «Plásmata II: Ioannina» και της συνδημιουργού ενός από τα πιο εντυπωσιακά έργα της.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Σεμίνα Διγενή: «Στα χρόνια της τηλεόρασης η ζωή περνούσε δίπλα μου κι εγώ την αγνοούσα»

Οι Αθηναίοι / Σεμίνα Διγενή: «Στα χρόνια της τηλεόρασης η ζωή περνούσε δίπλα μου κι εγώ την αγνοούσα»

Η δημοσιογράφος, συγγραφέας, και βουλευτής ΚΚΕ μιλάει για όλα τα μεγάλα κεφάλαια της ζωής της - από τα περιοδικά μέχρι την τηλεόραση, και από τα βιβλία μέχρι την πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμητρα Δασκαλάκη: «Δεν είναι δυνατόν να αποτελείς κύτταρο της κοινωνίας και να μη στηρίζεις τις γυναίκες και τη μητρότητα»

The Upfront Initiative / Δήμητρα Δασκαλάκη: «Δεν είναι δυνατόν να αποτελείς κύτταρο της κοινωνίας και να μη στηρίζεις τις γυναίκες και τη μητρότητα»

Η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της METRO ΑΕΒΕ μιλά στη LIFO για την ισότητα στην πράξη και για τα μέτρα στήριξης και ενδυνάμωσης των γυναικών εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

20 σχόλια
Ναταλία, είσαι πολύ υπερβολική. 21 χρ είσαι όχι 40!Υπάρχουν πολλοί που είναι πολύ χειρότερα από σένα, πίστεψέ με. Και να είσαι παρθένα σιγά να μην το καταλάβει ο γκόμενος, χαλάρωσε λίγο
Ναταλία, μπράβο σου καταρχήν που δέχτηκες να κάνεις τη συνέντευξη. Αν ενδιαφέρεσαι για συμβουλές από μια λίγο μεγαλύτερη σου (25) που δεν φέρει τον τίτλο της παρθένας:> το σεξ είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, οπότε όποτε σκέφτεσαι κάτι σχετικό καλύτερα να επικεντρώνεσαι στα άτομα που αφορά (εσένα κ τον/τους σύντροφο/ους), μην ξοδεύεις ούτε λεπτό για το τι πιστεύει ο κόσμος, γιατί απλά ο "κόσμος" δε θα είναι παρών στη δική σου εμπειρία> έχε πίστη ότι όταν θα γίνει η πράξη με κάποιον που σε ελκύει ουσιαστικά, θ' αρχίσει και σένα να σε πιάνει τρέλα με το σπορ, κάτι που νομίζω είναι φυσικό, γιατί ο άνθρωπος έχει την τάση να ενθουσιάζεται με ότι τον κάνει λίγο πιο χαρούμενο.> Κάνε κάτι όποτε στο λέει το στομάχι σου (your gut - όχι καρδιές κ μλκς). Αν σου βγαίνει κάποιο ζόρι, δύσκολο να απολαύσεις την εμπειρία.> Τα παραλένε κατά την άποψη μου για τον πόνο που έχεις την πρώτη φορά Με το καλό ;)
@Stella Anton, βλεπω το εχεις παρει προσωπικα το θεμα. Δεν ειπα να ειναι κανενας σαν καλοκουρδισμενο ρομποτ, κ φυσικα το χιουμορ βρισκεται πισω απο καθε λεξη του σχολιου μου. Δεν μιλαω για μεμονωμενα περιστατικα, μιλω για ατομα που καθ εξιν παρουσιαζουν προβληματα. Το αγχος εννοειται οτι δικαιολογειται 1-2 φορες. Οχι ομως κατ εξακολουθησιν. Στην τελικη αμα αγχωνεσαι τοσο, μην πηγαινεις ακομα την κοπελα στο κρεβατι.Κ δεν μιλαω για μεγαλες ηλικες, μιλαω για 20χρονα-25χρονα που υποτιθεται βραζει το αιμα μεσα τους. Την μη χρηση προφυαλακτικου, συγγνωμη αλλα δεν την δικαιολογω. Κ μεγαλα μεγεθη υπαρχουν, κ διαμετρος μεγαλυτερη κ λιπαντικα κ χιλια δυο. Στην εποχη που το AIDS θεριζει, ενα πραγμα εχεις ως κατεχων πουλι να μαθεις, καντο σωστα. Η δικαιολογια "δεν χρησιμοποιοω γιατι μου πεφτει" για μενα δεν υφισταται. Σαφως κ η φυση εχει προνοησει για καλυτερη αισθηση χωρις το λατεξ. Αλλα η φυση εχει σκοπο την αναπαραγωγη κ οχι την καθαυτη ευχαριστηση.
Ειδικά οι νεαρές ηλικίες είναι που έχουν περισσότερο άγχος, και η λύση δεν είναι να αποφύγουν το σεξ. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι με φοβίες και αγχώδεις διαταραχές, αυτό δεν τους καθιστά σαβούρα -όλα αυτά λύνονται και μπορεί να σε εκπλήξουν ως εραστές άπαξ και αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Τώρα η άρνηση χρήσης προφυλακτικού ναι, είναι μαλακία. Πόσους όμως τετοιους άντρες γνωρίζεις σήμερα; Εγώ μέσα σε 15 χρόνια ενεργής σεξουαλικής ζωής και με πολλούς συντρόφους, γνώρισα μόλις τρεις.
Εχουμε φτασει στο σημειο τα παιδακια 13-14 χρονων να τα εχουν κανει ολα.. ΟΛΑ ΟΜΩΣ.. να ειναι πιο προχωρημενα και απο τους 30ρηδες...οπου ενα κοριτσι 20 χρονων που δεν ε χει κανει ακομα σεξ να θεωρειται υλικο προς συνεντευξη !!! Ελεος δηλαδη, εχουμε ξεφυγει τελειως!!!!!!!!
Ο Βολταίρος(1694-1778) βασικά με πρόλαβε (από το στόμα μου το πήρε)και είπε:«Πρόκειται για μια παιδική δεισιδαιμονία του ανθρώπινου πνεύματος, που σκέφτεται την παρθενιά σαν μια αρετή και όχι σαν το φράγμα που χωρίζει άγνοια από τη γνώση.»
Ναταλία υπάρχουν και χειρότερα. Εγώ είμαι άντρας 30 χρονών και δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα, αν και βρέθηκα πρώτη φορά με γυναίκα στα 15 μου αλλά δεν λειτούργησα. Φυσικά δεν το είπα σε κανέναν γιατί ντρεπόμουν. Αν είναι ντροπή να λέει μια γυναίκα ότι στα 21 της δεν έχει κάνει σεξ, σκέψου πόσο δύσκολο είναι για έναν άντρα αυτό (όταν στην Ελλάδα έχουμε γεμίσει με γαμιάδες και ακούς από τις κοπέλες ότι στα 15 τους έχουν πάει με 2-3). Πήγα σε μπουρδέλο και πάλι δεν λειτούργησα με αποτέλεσμα να έχω πάθει ψυχολογικό. Πλέον ζω με τον φόβο της αποτυχίας και δεν τολμάω να γνωρίσω γυναίκες ενώ θα ήθελα πολύ να κάνω μια σχέση.Δυστυχώς το σεξ και το τι κάνει κάποιος στο κρεβάτι του έχει πολύ μεγαλύτερη επίπτωση στη ζωή μας απ ότι θα έπρεπε...
Σε καταλαβαίνω φίλε διαφορετικέ γιατί βρισκόμουν και γω καιρό πολύ σε παρόμοια κατάσταση. Αυτό που δούλεψε για εμένα ήταν να πάω σε έναν καλό ψυχολόγο. Δεν λέω πως απαραίτητα και εσένα αυτό θα σε βοηθήσει, απλώς πιστεύω πως υπάρχει και η κατάλληλη αντιμετώπιση.
Καλημερα,αν και 4 παρα το ξυμερωμα...Με την ευκαιρια αυτου του αρθρου,που πολυ χαιρομαι που μια κοπελα βγηκε δημοσια και μιλησε για ενα πολυ-χωρις λογο κατα τη γνωμη μου- ταμπου θεμα, στην υποτιθεμενηα εξιχρονισμενη και μη προκατηλημενη Ελλαδα του 2013 θα ηθελα να πω τα εξης:Πρωτα και κυρια,κανεις και καμια δεν χρειαζεται να παιρνει μερος σε καμια διαδικασια που αφορα κατι τελειως προσωπικο, οπωςς το σεξ εαν δεν ειναι ετοιμος η δεν το επιθυμει!!! Ολα θελουν το χρονο τους και ολα ερχονται στην ωρα τους!!!! Για π.χ και γω ειμαι 22 και εκανα σεξ στα 20 1η φορα!!! Και οντως συναιβει απλα επειδη δεν ειχε τυχει μεχρι τοτε!!!! Ημουν για πολυ καιρο κολλημενη με ενα παιδι που συνεχως κατι γινοταν και δεν τυχαινε να κανουμε σεξ,για 2,5 χρονια....εν τελει η 1η μ φορα ηταν με ενα παλικαρι που δεν ενοιωθα πολλα πραγματα,αλλα τον εμπιστευομουν και παρολο που η 1η φορα δεν ειναι να πεις και "ουαου,ποσο τελεια ηταν δεν θα το ξεχασω ποτε" εγω το θυμαμαι και γελαω γιατι τελικα,παρολο που ηταν ενα βημα καταλαβα οτι ειναι απλα η.αρχη....τα καλυτερα ερχονται μετα...γιατι οταν εκανα τελιμα μετα απο 7 μηνες σεξ με το κολλημα μ, καταλαβα οτι παρολο που εκεινος ηθελα να ειναι ο 1ος μου ηταν ισως καλυτερο που εγινε αργοτερα και το απολαυσα 100% και ενιωσα οπ ς δεν ειχα νιωσει με αλλον...οποτε δεν υπαρχει λογος βιασυνης και κοροιδιας απο κανενα!!!Εχω και γω φιλες στν ηλικια μ που δεν εχουν κανει ακομα σεξ και πιστευω καθαρα οτι " απλα δεν εχει τυχει" γιατι ειναι πανεμορφες και με ολα τα καλα!!!! Και οταν ακουω μερικους να λενε " καλα ακομα εισαι παρθενα???" Εκνευριζομαι τοοοοσο που τους λεω οτι κ γω στα 20 πηδηχτηκα!!! Και απλα το βουλωνουν!!!! Γιατι δεν εχει σημασια η ηλικια σε κατι τοοοσο προσωπικο,αλλα το ποτε θα σ βγει,ποιον θα εχεις διπλα σ και αν στο βγαζει!!!Οποτε μην ακουτε κανεναν για το ποτε πρεπει να κανετε σεξ, παρα μονο την ψυχη και το σωμα σας και τοτε θα νιωσετε την απολυτη απολαυση και το δεσιμο με τον ανθρωπο που εχετε διπλα σας!!
Όλοι είμαστε παρθένοι πρωτού κάνουμε σεξ πρώτη φορά, γιατί αντιμετωπίζουμε σαν ούφο τους ανθρώπους που περνάνε ένα στάδιο που περάσαμε κι εμείς και που περνάει όλος ο κόσμος; Εγώ που πίεσα τον εαυτό μου να ξεκινήσω νωρίς γιατί η σεξουαλική εμπειρία κέρδιζε σε εντυπώσεις ανάμεσα στους συνομίληκούς μου, απλώς κέρδισα έναν εφιαλτικό γεμάτο άγχος χρόνο στην εφηβεία μου εξαιτίας αυτής της πίεσης. Μου πήρε 3 χρόνια μέχρι να χαλαρώσω και να μάθω να το φχαριστιέμαι. Μα είναι νορμάλ πράγματα αυτά; Να κάνουμε σεξ σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα; Παλιά δεν έπρεπε πριν το γάμο, τώρα δεν πρέπει μετά τα 20; Και άμα η γυναίκα είναι έμπειρη είναι ανήθικη και άμα δεν είναι είναι προβληματικιά; Καλέ σοβαρευτείτε!! Έχω υπάρξει η πρώτη φορά και 21χρονου άντρα και 27χρονου και ήταν μια χαρά άντρες -ο δεύτερος δε, αποδείχθηκε ένας από τους καλύτερους εραστές της ζωής μου. Ο τωρινός μου επίσης δεν είχε κάνει σεξ πριν τα 21 του και είχε πάει με μόλις μια γυναίκα όταν τον γνώρισα στα 26 του -επίσης πολύ αισθησιακός και καλός εραστής. Και κοπέλα μου έχει τύχει που ήμουν η πρώτη της σεξουαλική εμπειρία στα 20 της, και φίλες μου ξέρω που δεν το έκαναν πριν τα 23. Και ξέρω καλά πως όλα αυτά είναι εντελώς άσχετα με την σεξουαλική ικανότητα ή ψυχική υγεία του ατόμου. Μα πρέπει να έχουμε όλοι τα ίδια βιώματα; Με το ζόρι; Και με το ζόρι σεξ, άμα δεν σου έχει τύχει φάση που να γουστάρεις; Το κάνουμε για να γουστάρουμε ή το κάνουμε επειδή πρέπει;Μην ακούς όλες αυτές τις σάχλες που σου λένε κοπέλα μου. Οι ίδιοι που στραβώνουν επειδή επειδή δεν το έχεις κάνει ακόμη θα στράβωναν κι αν είχες πάει με καμιά δεκαριά. Σε κομπλεξικά κεφάλια ο αριθμός των προηγούμενών σου σε καθιστά είτε ανέραστη είτε ανήθικη. Σεξ κάνουμε όταν γουστάρουμε, και κουμάντο μόνο στο δικό μας κρεβάτι, όχι σε ξένα.Μη χολοσκάς για τον πόνο, το πιθανότερο έχεις πονέσει πιο πολύ σε καμιά κράμπα περιόδου ή κανένα χτυπημένο γόνατο όταν έπαιζες μικρή. Εγώ δεν πόνεσα σχεδόν καθόλου, είχα μόνο μια αίσθηση σαν παλλόμενο κάψιμο στην είσοδο του κόλπου -και είμαι και πολύ στενή και είχα και ανθεκτικό υμένα που έσπασε τμηματικά τρεις φορές σε τρεις διαφορετικές επαφές μέχρι να σπάσει τελείως. Αλλά και να πονέσεις τί έγινε, στη ζωή μας έχουμε πονέσει πολύ περισσότερο για χειρότερα και ούτε κατά διάνοια τόσο ευχάριστα πράγματα. Θα πάψουμε να πονάμε μόνο όταν πεθάνουμε, ο πόνος είναι το τίμημα του να είμαστε ζωντανοί. Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα σου να σταματήσεις να πονάς, και πίστεψέ με, δεν θέλεις να έρθει ακόμη. Και θα δεις πως όταν γίνει φάση με κάποιον που γουστάρεις και το κάνεις, θα το απομυθοποιήσεις τρελά. Νομίζω όλοι το πάθαμε. Απόλαυσε το σασπένς και το μυστήριο τώρα που τα έχεις!Και καλά κάνεις που το πηγαίνεις χαλαρά με τους άντρες που σου αρέσουν, γιατί όσο μεγαλύτερη οικειότητα αναπτύξετε πριν κάνετε σεξ -να ταϊζετε ο ένας τον άλλον, να κάνετε μασάζ ή ντους μαζί (να συνηθίσεις και τη γύμνια σου αν σου προκαλεί ανασφάλεια το πώς σε βλέπει ο άλλος), να ξεκινήσετε με απλά προκαταρκτικά, να έχετε χαλαρώσει με ωραίες συζητήσεις- τόσο πιο άνετο και οικείο και ωραίο θα είναι όταν γίνει. Αλλά βέβαια ο εαυτός σου μπορεί να σε εκπλήξει και να σου προκύψει τελικά ένα πολύ παρορμητικό και ξαφνικό σεξ -όλα μια χαρά είναι αν έτσι σου βγαίνει και αισθάνεσαι καλά. Να φέρεσαι στον εαυτό σου όπως θα φερόσουν στην πιο καλή σου φίλη. Μην κάνεις αυτό που έκανα εγώ στον εαυτό μου. Την κολλητή σου δεν θα την απέρριπτες επειδή δεν βίασε τον εαυτό της για να φαίνεται "cool", θα ήθελες να περνάει καλά και να απολαμβάνει βήμα-βήμα αυτά που της φέρνει η ζωή. Ούτως ή άλλως, το πολύ καλό το σεξ θα έρθει αργότερα, μετά από πολλά χρόνια που θα γνωρίζεις πια καλά το σώμα σου. Είτε ξεκινήσεις στα 16 είτε στα 23 ένα και το αυτό, στο σεξουαλικό σου peak δεν φτάνεις ούτε στα 16 ούτε στα 23. Το ότι θεωρούμε "εμπειρία" ένα κομματάκι σπασμένου υμένα είναι εντελώς ηλίθιο. Η αληθινή εμπειρία και ο αισθησιασμός δεν έχουν καμιά σχέση με την χρονολογία μιας αιμορραγίας. Θα το δεις κι εσύ Ναταλία.
Σε μένα το λες; Ναι, ίσως έχεις δίκιο. Ίσως δεν χρειάζονται τόσες συμβουλές για μια φυσική εξέλιξη της ζωής. Αλλά όσο θα υπάρχουν χίλιες-δυο στερεοτυπικές και βλακώδεις παροτρύνσεις γύρω από τη σεξουαλική συμπεριφορά που ενθαρρύνει η μόδα της κάθε εποχής, τόσο θα θεωρώ σημαντικό να ακούγεται και ο αντίποδας. Κι αν μη τί άλλο, θέλω να νιώθω πως κάπου μπορεί να φανούν χρήσιμα τα λάθη μου.
Σε λιγο νομιζω οτι κρυβεται ο Τσατσοπουλος πισω απ το προφιλ σου. Καλες οι συμβουλες σου αλλα δεν μας ενδιαφερουν κ ολες οι λεπτομερειες απ τις προσωπικες σου εμπειριες. Η κοπελα ( αν διαβασε) το σχολιο σου μπορει να παρει το μηνυμα κ πιο περιληπτικα
Δεν έχω ούτε κατά διάνοια δώσει όλες τις λεπτομέρειες! :-P Τα παραδείγματα από real-life εμπειρίες θεωρώ πως είναι πολύ χρήσιμα προκειμένου να μην ακούγονται θεωρητικές αρλούμπες όσα λέω και αποκλειστικά προσωπικές μου απόψεις!Αυτό για τον Τσατσόπουλο δεν καταλαβαίνω γιατί το λες, δεν μένω στην Ελλάδα κι έχω πάψει να παρακολουθώ τόσο στενά την ελληνική επικαιρότητα.
Αν και άντρας ο ίδιος, δεν μπορώ να καταλάβω τους άντρες. Δεν θέλουν να κάνουν έρωτα με παρθένα διότι φοβούνται την ευθύνη. Απ' την άλλη φοβούνται μήπως η σύγκριση με προηγούμενους εραστές της κοπέλας αποβεί εις βάρος τους, συνεπώς προτιμούν κάποια χωρίς προηγούμενες ερωτικές εμπειρίες, δηλαδή μια… παρθένα. Αλλά τότε τους φοβίζει η ευθύνη κτλ. Φαύλος κύκλος…
Η μέγιστη Σπεράντζα Βρανά είχε πει ότι στον άντρα δεν χρειάζεται να πεις ότι είναι η πρώτη σου φορά. Θα το κάνετε και θα τον κουμαντάρεις όπως θες γιατί μπορείς και δεν θα πάρει χαμπάρι τίποτα. Και θα περάσετε και ωραία και δεν θα πάθεις ούτε εσύ ούτε αυτός ψυχολογικά. Και επειδή η κοπέλα είναι εγκεφαλικά και σωματικά ώριμη δεν θα πάθει κανένα τραύμα ψυχολογικό. Απλά έχει την άγνοια του πρωτάρη. Δεν χρειάζεται ούτε να υποβαθμίζουμε ούτε να υπερεκτιμάμε την κατάσταση της παρθενίας.
Το θέμα είναι ότι όντως υπάρχουν πολλοί άντρες που όντως φρικαρουν όταν τους λες είμαι παρθένα.Και όπως αναφέρει και η κοπέλα προτιμα την έκφραση "δεν εχω κάνει σεξ",άρα δεν νομίζω ο τρόπος προσεγγίσεις του θέματος προς τον εκατέρωθεν σύντροφο να ήταν λανθασμενος.Πόσο πιο ώριμα και απλά μπορείς να το θέσεις....
Πραγατικά, σαν να πήραν συνέντευξη απο εμένα πριν απο ενα χρονο. Ή από την καλύτερη μου φίλη, πριν απο 2 χρόνια. Και οι δύο, είχαμε ζήσει ακριβώς τις ίδιες καταστάσεις με σένα (μια σχέση στο λύκειο που χάλασε χωρίς να ολοκήρωθεί, μερικές φάσεις, πολλοί μαλάκες, πολλοί που πάθαιναν σοκ και εξαφανίζονταν μόλις το μάθαιναν- είμαστε και σε μια ηλικία που κατα κύριο λόγο τα αγόρια ψάχνουν το εύκολο σεξ, με κάποια που το ξέρει ήδη και όχι να αναλάβουν την "ευθύνη" του να πάνε με κάποια που το κάνει πρώτη φορα.) Μου θυμίζεις τον εαυτό μου ακόμα και στον τρόπο που με ενοχλούσε η λέξη, στον τρόπο που ένιωθα όταν όλοι συζητούσαν ανοιχτά για το σεξ, στο πώς το φανταζόμουν, γενικά ο τρόπος που το αντιμετωπίζεις και το σκέφτεσαι είναι σαν να είσαι μέσα στο μυαλό μου. Να σου πω λοιπόν πως είμαι κι εγώ 21 πως το έκανα πρώτη φορά πριν περίπου ένα χρόνο, χωρίς να είμαι σε σχέση, και τελικά δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Αρκεί να σ αρέσει πολύ ο άλλος - ούτε καν πόνεσα. Εκ των υστέρων, με όσους το έχω συζητήσει, αγόρια, κορίτσια, φίλους μου, η αντίδραση των περισσότερων ήταν "ε και σιγά, τι σημασία έχει πότε το έκανες πρώτη φορά, ο καθένας όποτε το νιώσει". Και πλέον μου φαίνεται τόσο μακρινό που δεν ξέρω γιατί το κάναμε τόσο θέμα (εγώ και πολλές άλλες που ήξερα στη ίδια κατάσταση). Απλά θα σου τύχει, όπως σε όλες. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι ούτε να ντρέπεσαι για τίποτα. Keep going :)
Το σεξ δεν είναι ούτε πρωτάθλημα ούτε αποδεικτικό σωστών φρονημάτων. Η κάθε γυναίκα κι ο κάθε άντρας ας αποφασίσουν για πάρτη τους πότε-θα κλπ. Οι σεξοβαθμοί ποιόν αφορούν πραγματικά εκτός απο αυτούς που τους επινοούν; Δικό τους πρόβλημα.
Μια ζωή στον ψυχαναγκασμό και την καταπίεση είμαστε πάντως... Κάποτε είχανε το μη κάνεις σεξ (γενικά ή μικρή ή με πολλούς ή ή ή )και σε κακοχαρακτηρίσουν, τώρα μην τυχόν και δεν το κάνεις και σου βγει το όνομα της προβληματικής μυξοπαρθένας... Αν και τα δύο "πρότυπα" συνεχίζουν να συνυπάρχουν κατά περίπτωση... Στο μυαλό δε πολλών Ελλήνων αντρών οι γυναίκες που έχουν έντονη σεξουαλική ζωή συνεχίζουν να είναι οι πουτάνες της υπόθεσης και παράλληλα οι πιο "μετρημένες" κοπέλες είναι κομπλεξικές... άβυσσος... Φτάνει να μη χωράς στο "κουτάκι" δηλαδή... Για τα αγοράκια είναι λίγο πιο απλό: συνεχίζουν να ψυχαναγκάζονται ως προς το να γίνουν υπερμαμιάδες... Ευτυχώς, πολλοί νέοι άνθρωποι πλέον δεν σκέφτονται με τα στεγανά του παρελθόντος και του παρόντος. Αφήστε τον κόσμο να πηδιέται καλέ όποτε θέλει!