Υπάρχει μια χώρα στην οποία κανένας Ευρωπαίος δε θέλει να ζήσει - Μαντέψτε ποια...

Υπάρχει μια χώρα στην οποία κανένας Ευρωπαίος δε θέλει να ζήσει - Μαντέψτε ποια... Facebook Twitter
19

Υπάρχει μια χώρα στην οποία κανένας Ευρωπαίος δε θέλει να ζήσει - Μαντέψτε ποια... Facebook Twitter

Το 2015 υπήρξε ιδιαιτέρως ταραχώδες για την Ευρώπη: δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, η οικονομία της Ελλάδας έπεσε σε βαθιά ύφεση και ένας πρωτοφανής αριθμός προσφύγων έφτασε στα παράλια της ηπείρου. Και με την προοπτική ενός Brexit τον επόμενο μήνα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι επιφυλάσσει το 2016.

Με δεδομένο όλο αυτό το δράμα, πως πιστεύουν όμως οι κάτοικοι της Ευρώπης πως είναι η ζωή οπουδήποτε αλλού στην ήπειρο, εκτός από την χώρα που ζουν; Το Πανεπιστήμιο της Γενεύης πραγματοποίησε σχετική έρευνα, όπου ζήτησε σε πολίτες από εννιά ευρωπαϊκές χώρες να βαθμολογήσουν από το 1 ως το 9 τις συνθήκες διαβίωσης στην πατρίδα τους κι εκείνες σε γειτονικές τους χώρες.

Τα αποτελέσματα; Καημένη Ελλάδα, καημένοι Έλληνες...

Παραδόξως, η χώρα εκείνη που καταφέρνει να υπερνικήσει τις υπόλοιπες δεν είναι καν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελβετία έχει από καιρό χτίσει την φήμη του φορολογικού παραδείσου και μιας από τις πιο εύρωστες οικονομικά στον κόσμο. Βέβαια εφαρμόζει περιοριστικές πολιτικές απέναντι στους πρόσφυγες, κάτι που έγινε αντικείμενο έντονη κριτικής πέρυσι από τα Ηνωμένα Έθνη.

Όσο για την Ελλάδα, η χρεοκοπημένη της οικονομία την έχει βάλει στο χείλος της καταστροφής από το 2010, παρά τα τρία πακέτα διάσωσης έκτοτε. Σύμφωνα με το Quartz που μεταδίδει την είδηση, η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη, αφού το 1/4 των πολιτών είναι χωρίς δουλειά. Συν τοις άλλοις, είναι και το μεγαλύτερο θύμα της προσφυγικής κρίσης, με εκατοντάδες πρόσφυγες να έχουν φτάσει στη Λέσβο. 

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης πως μόνο το 1/3 των ερωτηθέντων σε Ελλάδα και Ιταλία θεωρούν πως τα επίπεδα διαβίωσής τους ήταν καλύτερα από εκείνα των γονιών τους, σε αντίθεση με την πλειονότητα των ερωτηθέντων στη βόρεια Ευρώπη και χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία. 

Όσον αφορά στο αν η οικονομία θα βελτιωθεί μελλοντικά, οι πιο αισιόδοξες χώρες ήταν Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία και πιο απαισιόδοξη η Γαλλία. 

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM