Υπάρχει μια χώρα στην οποία κανένας Ευρωπαίος δε θέλει να ζήσει - Μαντέψτε ποια...

Υπάρχει μια χώρα στην οποία κανένας Ευρωπαίος δε θέλει να ζήσει - Μαντέψτε ποια... Facebook Twitter
19

Υπάρχει μια χώρα στην οποία κανένας Ευρωπαίος δε θέλει να ζήσει - Μαντέψτε ποια... Facebook Twitter

Το 2015 υπήρξε ιδιαιτέρως ταραχώδες για την Ευρώπη: δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, η οικονομία της Ελλάδας έπεσε σε βαθιά ύφεση και ένας πρωτοφανής αριθμός προσφύγων έφτασε στα παράλια της ηπείρου. Και με την προοπτική ενός Brexit τον επόμενο μήνα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι επιφυλάσσει το 2016.

Με δεδομένο όλο αυτό το δράμα, πως πιστεύουν όμως οι κάτοικοι της Ευρώπης πως είναι η ζωή οπουδήποτε αλλού στην ήπειρο, εκτός από την χώρα που ζουν; Το Πανεπιστήμιο της Γενεύης πραγματοποίησε σχετική έρευνα, όπου ζήτησε σε πολίτες από εννιά ευρωπαϊκές χώρες να βαθμολογήσουν από το 1 ως το 9 τις συνθήκες διαβίωσης στην πατρίδα τους κι εκείνες σε γειτονικές τους χώρες.

Τα αποτελέσματα; Καημένη Ελλάδα, καημένοι Έλληνες...

Παραδόξως, η χώρα εκείνη που καταφέρνει να υπερνικήσει τις υπόλοιπες δεν είναι καν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελβετία έχει από καιρό χτίσει την φήμη του φορολογικού παραδείσου και μιας από τις πιο εύρωστες οικονομικά στον κόσμο. Βέβαια εφαρμόζει περιοριστικές πολιτικές απέναντι στους πρόσφυγες, κάτι που έγινε αντικείμενο έντονη κριτικής πέρυσι από τα Ηνωμένα Έθνη.

Όσο για την Ελλάδα, η χρεοκοπημένη της οικονομία την έχει βάλει στο χείλος της καταστροφής από το 2010, παρά τα τρία πακέτα διάσωσης έκτοτε. Σύμφωνα με το Quartz που μεταδίδει την είδηση, η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη, αφού το 1/4 των πολιτών είναι χωρίς δουλειά. Συν τοις άλλοις, είναι και το μεγαλύτερο θύμα της προσφυγικής κρίσης, με εκατοντάδες πρόσφυγες να έχουν φτάσει στη Λέσβο. 

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης πως μόνο το 1/3 των ερωτηθέντων σε Ελλάδα και Ιταλία θεωρούν πως τα επίπεδα διαβίωσής τους ήταν καλύτερα από εκείνα των γονιών τους, σε αντίθεση με την πλειονότητα των ερωτηθέντων στη βόρεια Ευρώπη και χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία. 

Όσον αφορά στο αν η οικονομία θα βελτιωθεί μελλοντικά, οι πιο αισιόδοξες χώρες ήταν Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία και πιο απαισιόδοξη η Γαλλία. 

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM