Βίντεο εκθέτει τον Τρουντό και προκαλεί αντιδράσεις - Κατεγράφη να βρίζει βουλευτή και να σπρώχνει μια γυναίκα (video)

Βίντεο εκθέτει τον Τρουντό και προκαλεί αντιδράσεις - Κατεγράφη να βρίζει βουλευτή και να σπρώχνει μια γυναίκα (video) Facebook Twitter
3

Αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει μια ενέργεια του Πρωθυπουργού του Καναδά Τζαστίν Τρουντό, που έκανε μάλιστα την Guardian να αναρωτηθεί αν αυτό είναι «το τέλος του μήνα του μέλιτος» και της «Trudeaumania», που είχε κυριεύσει τον κόσμο μετά την ανάδειξη του στο αξίωμα.

Αφορμή στάθηκε ένα επεισόδιο στη Βουλή, με τον Τρουντό εκνευρισμένο επειδή αργούσε η ψηφοφορία, να αρπάζει από το χέρι βουλευτή των Νέων Δημοκρατών και να σπρώχνει με τον αγκώνα στο στήθος τη βουλευτή του ιδίου κόμματος, Ruth Ellen Brosseau.

Δεν ήταν όμως μόνο οι κινήσεις του γοητευτικού Πρωθυπουργού που ξένισαν αλλά και το στόμα του, αφού στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε φέρεται σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα να λέει “get the fuck out of the way”. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, τον κατηγόρησαν για επίθεση και βία κατά των γυναικών.

Η βρετανική εφημερίδα μιλά για απότομο τέλος στο μακρύ ταξίδι του μέλιτος για τον  Τρουντό, σημειώνοντας ότι ήταν διασκεδαστικό ως τώρα για τους Καναδούς να βλέπουν έναν εξωστρεφή, «φωτεινό» Πρωθυπουργό μετά από 10 χρόνια με τον κατηφή προκάτοχό του Stephen Harper.

Ο Τρουντό απολογήθηκε δημοσίως μετά την μεγάλη έκταση που πήρε στα ΜΜΕ το περιστατικό και παραδέχτηκε την "φυσική επαφή με έναν αριθμό μελών" και λέει πως αυτό συνέβη καθώς άπλωνε το χέρι του. "Σίγουρα δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω ή να βλάψω κάποιον, ζητώ συγγνώμη και θα ψάχνω ευκαιρία να επανορθώσω." πρόσθεσε.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM