Η JK Rowling «υπερασπίζεται» το δικαίωμα του Τραμπ ακόμη και στο φανατισμό

Η JK Rowling «υπερασπίζεται» το δικαίωμα του Τραμπ ακόμη και στο φανατισμό Facebook Twitter
5

Μπορεί η JK Rowling να έχει δείξει την αντιπάθεια της προς τον Ντόναλντ Τράμπ, χαρακτηρίζοντας τον χειρότερο ακόμη και από τον Βόλντεμορτ , ωστόσο υπερασπίζεται σθεναρά το δικαίωμα του να λέει ό,τι λέει.

Η βρετανίδα συγγραφέας αναφέρθηκε στην πρόταση για απαγόρευση εισόδου του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μιλώντας στην απονομή των λογοτεχνικών βραβείων  PEN  2016 στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας.

"Τώρα, βρίσκω σχεδόν τα πάντα που ο κ Trump λέει απαράδεκτα. Τον θεωρώ προσβλητικό και φανατικό…Αλλά έχει την πλήρη υποστήριξή μου να έρθει στη χώρα μου και να είναι προσβλητικός και φανατικός και εκεί. Η ελευθερία του να μιλήσει προστατεύει την ελευθερία μου να τον αποκαλέσω φανατικό", είπε η Rowling.

Τόνισε επίσης ότι αν επικρατήσουν άλλες θέσεις, τότε θα οδηγηθούμε σε ένα δρόμο με έναν μόνο προορισμό . Επισήμανε ότι αν υπάρξει  ταξιδιωτική απαγόρευση για τον Τραμπ  με το σκεπτικό ότι αυτός είναι προσβλητικός, «τότε το αίτημα  από μέρους μας  για απομάκρυνση των ελευθεριών από έναν αντίπαλο απλά με την αιτιολογία ότι έχουμε προσβληθεί, οδηγεί στο να διαβούμε τη γραμμή και να βρεθούμε δίπλα σε τυράννους που φυλακίζουν, βασανίζουν και σκοτώνουν για την ίδια ακριβώς αιτιολόγηση», πρόσθεσε.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ