Η JK Rowling «υπερασπίζεται» το δικαίωμα του Τραμπ ακόμη και στο φανατισμό

Η JK Rowling «υπερασπίζεται» το δικαίωμα του Τραμπ ακόμη και στο φανατισμό Facebook Twitter
5

Μπορεί η JK Rowling να έχει δείξει την αντιπάθεια της προς τον Ντόναλντ Τράμπ, χαρακτηρίζοντας τον χειρότερο ακόμη και από τον Βόλντεμορτ , ωστόσο υπερασπίζεται σθεναρά το δικαίωμα του να λέει ό,τι λέει.

Η βρετανίδα συγγραφέας αναφέρθηκε στην πρόταση για απαγόρευση εισόδου του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μιλώντας στην απονομή των λογοτεχνικών βραβείων  PEN  2016 στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας.

"Τώρα, βρίσκω σχεδόν τα πάντα που ο κ Trump λέει απαράδεκτα. Τον θεωρώ προσβλητικό και φανατικό…Αλλά έχει την πλήρη υποστήριξή μου να έρθει στη χώρα μου και να είναι προσβλητικός και φανατικός και εκεί. Η ελευθερία του να μιλήσει προστατεύει την ελευθερία μου να τον αποκαλέσω φανατικό", είπε η Rowling.

Τόνισε επίσης ότι αν επικρατήσουν άλλες θέσεις, τότε θα οδηγηθούμε σε ένα δρόμο με έναν μόνο προορισμό . Επισήμανε ότι αν υπάρξει  ταξιδιωτική απαγόρευση για τον Τραμπ  με το σκεπτικό ότι αυτός είναι προσβλητικός, «τότε το αίτημα  από μέρους μας  για απομάκρυνση των ελευθεριών από έναν αντίπαλο απλά με την αιτιολογία ότι έχουμε προσβληθεί, οδηγεί στο να διαβούμε τη γραμμή και να βρεθούμε δίπλα σε τυράννους που φυλακίζουν, βασανίζουν και σκοτώνουν για την ίδια ακριβώς αιτιολόγηση», πρόσθεσε.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA AWARDS 2026

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Βωμολοχίες, αμήχανες στιγμές και αρνητικά ρεκόρ - Όσα έγιναν στην τελετή

Τα φετινά βραβεία Bafta χαρακτηρίστηκαν από έναν απρόβλεπτο συνδυασμό επαίνων και αμήχανων στιγμών, καθώς το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε σε έναν μέχρι πρότινος άγνωστο ηθοποιό
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΡΙΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Τι συνέβη με «ρατσιστική βρισιά» που ακούστηκε - Η συγγνώμη του παρουσιαστή

«Ήταν η στιγμή που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο. Ένας άνδρας φώναξε μια ρατσιστική βρισιά καθώς δύο διάσημοι μαύροι ηθοποιοί απένειμαν ένα βραβείο» σχολιάζει το CNN
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Πολιτισμός / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Η διοργάνωση που εδώ και έντεκα χρόνια προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο στη γερμανική πρωτεύουσα φέτος τιμά την καταξιωμένη ηθοποιό και ανοίγει τη συζήτηση για τη γυναικεία και non-binary ταυτότητα στη μεγάλη οθόνη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ