11.803 πρόσφυγες μας έχουν επιστραφεί από τα Σκόπια

11.803 πρόσφυγες μας έχουν επιστραφεί από τα Σκόπια Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Σχεδόν μία Ειδομένη έχουν επιστρέψει στη χώρα μας οι αρχές των Σκοπίων μέσα σε δύο μήνες, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση τους επαναπροωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος 11.803 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Έθνος, η διευθύντρια του τμήματος Στρατηγικών Υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Ναταλία Σπίροβα Κόρντιτς, που μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σημείωσε ότι το χρονικό διάστημα των δύο μηνών ξεκινά 5 ημέρες πριν την μεγάλη έξοδο των προσφύγων από την Ειδομένη, δηλαδή στις 8 Μαρτίου, όταν περίπου 2.000 άτομα υποκινούμενα από αλληλέγγυους επιχείρησαν να περάσουν στην ΠΓΔΜ.

Στη συνέχεια, όλοι τους συνελήφθησαν και επαναπροωθήθηκαν με παράτυπες διαδικασίες στην Ελλάδα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο είναι μαζικότερο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ 112

Ελλάδα / Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα 112 στους κατοίκους - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 20 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, τρία ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν παράλληλα, εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
THE LIFO TEAM