Απόλυτο χάος στη Βενεζουέλα- Λεηλατούν μαγαζιά για τρόφιμα, αλεύρι, σαμπουάν μέχρι και εσώρουχα

Απόλυτο χάος στη Βενεζουέλα- Λεηλατούν μαγαζιά για τρόφιμα, αλεύρι, σαμπουάν μέχρι και εσώρουχα Facebook Twitter
6

Ομάδες πολιτών στην Βενεζουέλα έκλεψαν αλεύρι, κοτόπουλα ακόμα και εσώρουχα αυτήν την εβδομάδα καθώς τα περιστατικά λεηλασιών εξαπλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας όπου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης υπάρχουν ελλείψεις σε πολλά βασικά είδη.


Πολλοί άνθρωποι σηκώνονται στη μέση της νύχτας και κάθονται για ώρες στις ουρές που σχηματίζονται μπροστά από τα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο καθώς όλο και περισσότεροι φεύγουν με τα χέρια άδεια κι ενώ οι τιμές των προϊόντων στη μαύρη αγορά αυξάνονται, το φαινόμενο των λεηλασιών επίσης εντείνεται στη Βενεζουέλα.

Απόλυτο χάος στη Βενεζουέλα- Λεηλατούν μαγαζιά για τρόφιμα, αλεύρι, σαμπουάν μέχρι και εσώρουχα Facebook Twitter
Απόλυτο χάος στη Βενεζουέλα- Λεηλατούν μαγαζιά για τρόφιμα, αλεύρι, σαμπουάν μέχρι και εσώρουχα Facebook Twitter

Οι αρχές δεν έχουν δημοσιεύσει επίσημα στοιχεία, ωστόσο η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Venezuelan Observatory for Social Conflict κατήγγειλε 107 περιστατικά λεηλασιών ή αποπειρών λεηλασιών το πρώτο τρίμηνο του 2016.


Βίντεο όπου καταγράφονται πλήθη να εισβάλουν σε καταστήματα, να ορμούν εναντίον φορτηγών με τρόφιμα ή να δίνουν μάχη για να αποκτήσουν κάποιο προϊόν του οποίου υπάρχει έλλειψη συχνά κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αν και είναι δύσκολο πολύ συχνά να διασταυρώσει κανείς και να επιβεβαιώσει τις εικόνες αυτές.


Σε ένα από τα πιο πρόσφατα περιστατικά χθες, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πλιάτσικο σε ένα φορτηγό που μετέφερε χαρτί κουζίνας, αλάτι και σαμπουάν αφού είχε εμπλακεί σε τροχαίο και το φορτίο του είχε καταλήξει στο δρόμο στην πολιτεία Τατσίρα, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες.


Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 6 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος, δήλωσε ο αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Λουίς Καστριγιόν. «Ξέσπασε μια μεγάλη συμπλοκή... Έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα και έγινε χρήση δακρυγόνων» επισήμανε ο 40χρονος Μανουέλ Καρντένας, αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό.

 

Τέτοιου είδους περιστατικά προστίθεται σε ένα ολοένα και πιο ζοφερό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου ο πληθωρισμός ανέρχεται στα υψηλότερα επίπεδα παγκοσμίως, η οικονομία συρρικνώνεται από τις αρχές του 2014 και οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού αποτελούν συχνό φαινόμενο.


Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αποδίδει την κατάσταση αυτή στην πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού παγκοσμίως, η αντιπολίτευση ωστόσο καταγγέλλει ότι εκείνος κι ο προκάτοχός του Ούγκο Τσάβες είναι υπεύθυνοι λόγω των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών που εφάρμοσαν.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM