7 σχόλια για την γελοία απάντηση της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό μας απ' τη Γιουροβίζιον

 

Όπως διάβασα στις ειδήσεις του LIFO.gr, ο κος Λάμπης Ταγματάρχης έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα. Είναι απολαυστική:

«Είναι παράλογο, άδικο και κακόηθες να στοχοποιείται ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, κος Τσακνής, για την επιλογή του τραγουδιού που έστειλε η ΕΡΤ στη Eurovision.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη διοίκηση σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει σε κάθε μεγάλο οργανισμό.

Εν προκειμένω, η ΕΡΤ απευθύνθηκε σε πολλούς καλλιτέχνες, ζητώντας τους να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Διαγωνισμό. Πολλοί αρνήθηκαν ευγενικά, για λόγους που αφορούν στο χαρακτήρα του ίδιου του θεσμού.

Μπορεί το κοινό του διαγωνισμού να μη δικαίωσε την επιλογή του συγκροτήματος ARGO, αυτό όμως δεν καθιστά σε καμία περίπτωση την προσπάθεια μη έντιμη.

Μία προσπάθεια που για πρώτη φορά κινήθηκε έξω από δισκογραφικές εταιρείες, χωρίς τη συμμετοχή εταιρειών παραγωγής, έξω από τις διαδικασίες που είχαν επιλεγεί μέχρι σήμερα.

Δόθηκε λοιπόν μια ευκαιρία σε νέα παιδιά, άφθαρτους μουσικούς, στο συγκρότημα "της διπλανής πόρτας", να δοκιμάσουν. Δεν πειράζει που δεν προκρίθηκαν, αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους.

Απλώς ενημερώνω ότι η «χολή» που βγαίνει δεν είναι τόσο άδολη. Πολλοί επιθυμούν τη διαρπαγή του θεσμού από τη δημόσια τηλεόραση».

 

Ένα δικό μου σχόλιο: Για χάρη της κουβέντας να δεχτώ τη συνομωσιολογία περί "διαρπαγή του θεσμού", αλλά και το ότι νικήσαμε τις νεοφιλελεύθερες καπιταλιστικές δισκογραφικές εταιρίες και στείλαμε κάτι νέο και διαφορετικό, χωρίς να υπολογίζουμε την εμπορικότητα. 

Υπολογίσαμε όμως την ποιότητα; Προφανώς και όχι. Δεν αποτύχαμε στέλνοντας ένα έντεχνο ή "δύσκολο" ή πανέμορφο κομμάτι που μπορεί να είχε κοπεί άλλα θα είχε κάνει καλή εντύπωση - αποτύχαμε στέλνοντας ένα πιασάρικο μπουζουκοχιπχοπ!

Υπάρχουν άφθαρτοι μουσικοί που παίζουν και καλή μουσική, αλλά αυτό ίσως οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ δεν το είχαν καν σκεφτεί...

 

 

 

+ 6 σχόλια άλλων

1) Αν αυτή η ευκαιρία αφορούσε και άλλα νέα παιδιά που ενδεχομένως θα ενδιαφέρονταν και γινόταν επιλογή μέσω κάποιου διαγωνισμού θα συμφωνούσα με τον κο Ταγματάρχη.

Το ότι αφορούσε αποκλειστικά τους κολλητούς του Τσακνή όμως, δεν το λες και "ευκαιρία στο συγκρότημα της διπλανής πόρτας". (Δον Ιδιώτης)

  

2) Δεν έπρεπε να δοθεί η ευκαιρία στον πρώτο τυχόντα, για να δοκιμάσει την τύχη του.
Αυτοί επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα μας και το έκαναν κατά τρόπο φαιδρό.
Έπρεπε να επιλεχθούν οι καλύτεροι.
Αλλά τι ξέρει η αριστερά από αριστεία και διακρίσεις.
Πρεσβεύει τη μετριότητα σε όλα... (σιγανό•ποταμάκι)

 

3) Και εδω λοιπόν το τρύπιο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ: "Δε φταίμε εμείς, οι άλλοι φταίνε. Αντιθέτως, εμείς υπήρξαμε έντιμοι (αν και εντελώς αποτυχημένοι)" (ΜΗΔΕΝ ΕΝΑ)

 

4) Έμαθε το παραμυθάκι και ο Λάμπρος [Ταγματάρχης]. Τι μαθαίνουμε λοιπόν από αυτή την έμπλεη σοσιαλιστικού σφρίγους ανακοίνωση;

Ότι οι δισκογραφικές εταιρείες, οι ιδιωτικές δηλαδή επιχειρήσεις που επενδύουν τα δικά τους λεφτά στην μουσική βιομηχανία, είναι καπιταλιστικά κακές και μοχθηρές. Έτσι η επαναστατική ΕΡΤ αποφάσισε να δώσει μια κλωτσιά στο σύστημα και να δοκιμάσει άφθαρτους μουσικούς της διπλανής πόρτας, αντί για τα γνωστά ξεφτιλισμένα γιουσουφάκια του συστήματος. Ο Κηπουργός, ο Αγγελάκας ή ο Πορτοκάλογλου πχ μια που αποφάσισαν να δουλέψουν ως μουσικοί για να ζήσουν, είναι λακέδες των εταιρειών.

Επίσης μάθαμε ότι δεν πειράζει που δεν προκρίθηκαν, αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους. Είπαμε, η αριστεία είναι ρετσινιά. Θα μπορούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο και ο Κοντονής και να διαλέξουμε για την Εθνική ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά να κινηθούμε έξω από ΠΑΕ, χωρίς τη συμμετοχή εταιρειών παραγωγής ποδοσφαιρικού θεάματος, έξω από τις διαδικασίες που είχαν επιλεγεί μέχρι σήμερα.

Να δοθεί λοιπόν μια ευκαιρία σε νέα παιδιά, άφθαρτους ποδοσφαιριστές, ερασιτέχνες, στους μπαλαδόρους της διπλανής πόρτας να παίξουν και αυτοί ποδόσφαιρο, όχι μόνο οι κακομαθημένοι σουπερστάρ και αν χάνουμε, δεν πειράζει, αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους. (xouftalo)

 

5) Η ανακοίνωση λέει: »...Μία προσπάθεια που για πρώτη φορά κινήθηκε έξω από δισκογραφικές εταιρείες, χωρίς τη συμμετοχή εταιρειών παραγωγής, έξω από τις διαδικασίες που είχαν επιλεγεί μέχρι σήμερα...
Μετάφραση: Τέλος αυτά που ξέρατε: οι ειδικοί και οι επαγγελματίες που σκίστηκαν να μάθουν κάτι παραπάνω για τη δουλειά δεν μας αφορούν γιατί αγχώνονται και στη συνέχεια αγχώνουν και εμάς. Και αυτό που ξεκίνησε από εμάς, μπορεί να επεκταθεί σε όλα. Π.χ. στο μέλλον μπορεί να μη φτιάχνουν τους δρόμους οι εργολάβοι (που είναι πάντα διαπλεκόμενοι) και οι πολιτικοί μηχανικοί. Τους δρόμους και τα κτίρια μπορεί να τα φτιάχνουν παρέες νεαρών παιδιών έξω από τον φασισμό των «σπουδαγμένων». Δεν πειράζει αν ο δρόμος βουλιάξει στη συνέχεια. Αρκεί που δεν τον έφτιαξαν οι «ειδικοί που ξέρουν». (Νίκος Ζαχαριάδης, Protagon)


6) Και στη τελική αντί να φοβάται η ΕΡΤ για πιθανή διαρπαγή του θεσμού από αυτή, αν πραγματικά τον θέλει, θα μπορούσε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με αυτόν... (rgb7)

 

 

*

Ζωντανά:

Eurovision Live - Ό,τι αστείο, απαίσιο ή τέλειο συμβαίνει τώρα

Ένα διαφορετικό live blogging στο LIFO.gr

Εδώ!