Γαλλία: 19χρονη αυτοκτόνησε σε απευθείας σύνδεση μέσω Periscope

Γαλλία: 19χρονη αυτοκτόνησε σε απευθείας σύνδεση μέσω Periscope Facebook Twitter
4

Μία Γαλλίδα ηλικίας 19 ετών αυτοκτόνησε χθες σε ζωντανή μετάδοση μέσω της εφαρμογής Periscope, μιας εφαρμογής προβολής βίντεο σε απευθείας σύνδεση που έχει γίνει ανάρπαστη μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου αλλά κι έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς οι εικόνες μεταδίδονται χωρίς καμία επεξεργασία και κανένα φίλτρο.

Η νεαρή γυναίκα έβαλε τέλος στην ζωή της πηδώντας κάτω από ένα διερχόμενο τρένο σε προάστιο του Παρισιού, μαγνητοσκοπώντας το απονενοημένο διάβημά της στο Periscope, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το θύμα «αναφέρθηκε σε έναν βιασμό και κατονόμασε έναν δράστη» κατά τη διάρκεια της καταγραφής, επισήμανε μια δικαστική πηγή, που διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα.

Η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε μια έρευνα για να εξακριβώσει τις συνθήκες του περιστατικού που εκτυλίχθηκε στο Εβρί, στο νότια προάστια του Παρισιού.

«Η ανάλυση των δεδομένων του τηλεφώνου και η ανάκτηση του βίντεο βρίσκονται σε εξέλιξη» διευκρίνισε μια δικαστική πηγή.

«Μόλις τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα του κινητού τηλεφώνου του θύματος και των δεδομένων από την εφαρμογή Periscope καταστούν γνωστά, οι ερευνητές θα επικεντρωθούν στο να καθορίσουν τα κίνητρα πίσω από την ενέργειά της και, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αποτελέσματα, θα διευρύνουν την έρευνα που έχει ξεκινήσει» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι τους προειδοποίησε «ένας χρήστης του Periscope που είχε συνδεθεί με το θύμα του κι έλεγε ότι εκείνη δεν ήταν καλά».

Δεν πρόλαβαν ωστόσο να αποτρέψουν την αυτοκτονία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η 19χρονη επίσης έστειλε ένα μήνυμα μέσω του κινητού της τηλεφώνου σε έναν συγγενή της λίγο πριν από τον θάνατό της.

Το βίντεο διαγράφθηκε από τη ροή του Periscope ωστόσο ένα απόσπασμα του βίντεο, λίγες στιγμές πριν από την αυτοκτονία, μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο YouTube.

Το θύμα, γεννηθείσα το 1997, κάθεται σε έναν καναπέ και μιλάει για ένα βίντεο που «δεν γυρίστηκε για να προκαλέσει σάλο» αλλά για να «κάνει τους νέους να αντιδράσουν, να διευρύνει τους ορίζοντές τους και τίποτα άλλο».

Κατόπιν έπειτα από αρκετά λεπτά σιωπής μπροστά στην κάμερα, η εικόνα διακόπτεται κι η οθόνη μαυρίζει ενώ ακούγονται, όχι πολύ καθαρά, οι φωνές των τραυματιοφορέων που έχουν σπεύσει να ανασύρουν τη σορό της 19χρονης.

«Δεν θα προβούμε σε σχόλια σχετικά με ατομικούς λογαριασμούς» δήλωσε ένα εκπρόσωπος τύπου για την Ευρώπη του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που αγόρασε την εφαρμογή το 2015.

Το Periscope είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν σε ζωντανή σύνδεση ένα βίντεο.

Με τη βοήθεια ενός smartphone και μέσω μιας καλής σύνδεσης, η εφαρμογή επιτρέπει τη δωρεάν προβολή ενός βίντεο σε απευθείας σύνδεση ενώ αναμεταδίδεται μέσω του Twitter όπου μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση. Το βίντεο μπορεί να το δει ένας χρήστης για ένα 24ωρο, κατόπιν διαγράφεται.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ακροδεξιά γράφει το σενάριο: Πώς τα μεγάλα κόμματα της Ευρώπης ακολουθούν τη ρητορική της

Διεθνή / Η ακροδεξιά γράφει το σενάριο: Πώς τα μεγάλα κόμματα της Ευρώπης ακολουθούν τη ρητορική της

Μια νέα γερμανική έρευνα αποκαλύπτει πώς τα παραδοσιακά κόμματα της Ευρώπης βοηθούν, άθελά τους, την άνοδο της ακροδεξιάς, υιοθετώντας τη ρητορική και τα θέματα που εκείνη θέτει στη δημόσια ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Πώς οι δωρεές προς τον Τραμπ μετέτρεψαν επενδυτές σε ωφελούμενους της κυβέρνησης

Διεθνή / Πώς οι δωρεές προς τον Τραμπ μετέτρεψαν επενδυτές σε ωφελούμενους της κυβέρνησης

Τουλάχιστον 30 άτομα και εταιρείες που δώρισαν πάνω από 116 εκατ. δολάρια σε ομάδες του Ντόναλντ Τραμπ έχουν επωφεληθεί από πολιτικές και αποφάσεις της κυβέρνησης, δημιουργώντας ερωτήματα για πιθανά συμφέροντα και συγκρούσεις
LIFO NEWSROOM
«Ιστορική ταπείνωση»: Ο βρετανικός Τύπος χλευάζει τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / «Ιστορική ταπείνωση»: Ο βρετανικός Τύπος χλευάζει τον πρίγκιπα Άντριου

Ο βρετανικός τύπος που παραδοσιακά παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τα της βασιλικής οικογένειας, αντανακλά και τη γενικότερη απογοήτευση ή ακόμη και αγανάκτηση της κοινής γνώμης
LIFO NEWSROOM
Brexit: Κρίση μυδιών στη Βρετανία - Όταν η γραφειοκρατία γίνεται απειλή για τη θάλασσα

Διεθνή / Brexit: Κρίση μυδιών στη Βρετανία - Όταν η γραφειοκρατία γίνεται απειλή για τη θάλασσα

Βρετανική εταιρεία μυδιών υπέστη ζημιά 150.000 λίρες μετά την απόρριψη τριών φορτίων της από τις γαλλικές τελωνειακές αρχές, σε ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει τα συνεχιζόμενα εμπόδια του Brexit στο εμπόριο τροφίμων και θαλασσινών
LIFO NEWSROOM
Μυστήριο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Καραΐβική: Αποχωρεί ο επικεφαλής ναύαρχος ένα χρόνο μετά τον διορισμό του

Διεθνή / Μυστήριο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Καραΐβική: Αποχωρεί ο επικεφαλής ναύαρχος έναν χρόνο μετά τον διορισμό του

Ο ναύαρχος Άλβιν Χόλσεϊ αποχωρεί από την ηγεσία της SOUTHCOM, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις στην Καραϊβική και αυξάνουν τις επιθέσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Αίγυπτος αναμένεται να ηγηθεί διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, σύμφωνα με διπλωμάτες

Διεθνή / Γάζα: Η Αίγυπτος πρωτοστατεί στη δημιουργία διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης στην περιοχή

Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στοχεύει στη σύσταση διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης με ισχυρές αρμοδιότητες για τη διαχείριση της ασφάλειας εντός του παλαιστινιακού θύλακα
LIFO NEWSROOM
«Η μαμά σου το πρότεινε»: Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / «Η μαμά σου το πρότεινε»: Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Η νέα κόντρα του Τύπου με την κυβέρνηση Τραμπ, με φόντο την αμφιλεγόμενη επιλογή της Βουδαπέστης ως τόπο συνάντησης του Ρώσου προέδρου με τον Αμερικανό ηγέτη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τίθενται σε ετοιμότητα οι Εθνοφρουρές ενόψει των κινητοποιήσεων «No Kings» κατά του Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Τίθενται σε ετοιμότητα οι Εθνοφρουρές ενόψει των κινητοποιήσεων «No Kings» κατά του Τραμπ

Οι οργανωτές υποστηρίζουν ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν αντίδραση στον αυξανόμενο αυταρχισμό και την «προσπάθεια ελέγχου των θεσμών» από τον Τραμπ και τους συμμάχους του
LIFO NEWSROOM