Οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία για να κατεβάσει από το όχημα τυφλή κοπέλα με τον σκύλο -οδηγό της

Οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία για να κατεβάσει από το όχημα τυφλή κοπέλα με τον σκύλο -οδηγό της Facebook Twitter
43
Οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία για να κατεβάσει από το όχημα τυφλή κοπέλα με τον σκύλο -οδηγό της Facebook Twitter

H Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών "Λάρα" επιβιβάστηκε χθες μαζί με τον σκύλο-οδηγό της σε λεωφορείο, από στάση επί της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι.

Μετά από λίγη ώρα ήταν "ανεπιθύμητη" από τον οδηγό λεωφορείου και τελικά μαζί με τον σκύλο της κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα. Τι συνέβη και γιατί μια τυφλή κοπέλα έγινε πρωταγωνίστρια σε ένα τόσο θλιβερό περιστατικό;

 

Η είδηση η οποία έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και αντιδράσεις έγινε γνωστή από το post της Ιωάννας στο Facebook. Σε αυτό εξηγεί όλα όσα έγιναν χθες στο λεωφορείο, αλλά και όσα ακολούθησαν μετά στο αστυνομικό τμήμα - που ήταν εξίσου θλιβερά:

 

"Σήμερα ο τρομοκράτης (η Μέη), κατέληξε στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Φανταστείτε να είστε καθόλα νόμιμοι, κόσμιοι κλπ ενώ σας παρεμποδίζουν την πρόσβαση καθημερινά (παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, κακοτεχνίες κλπ) και να σας καλούν και την αστυνομία από πάνω.

 

Επειδή λοιπόν, ο οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία (κι όχι εγώ όπως έπρεπε), εξαιτίας της Μέη και βρέθηκα ξαφνικά, υπαίτια λες και διέπραξα κανένα έγκλημα σε 4-5 αστυνομικούς που μπλόκαραν το λεωφορείο στη στάση, αποφάσισα για πρώτη φορά να κινηθώ νομικά: εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που δε σέβεται τίποτα και πάσα υπευθύνου φορέα, δηλαδή του ‪#‎οασά‬ στον οποίο παρεπιπτοντως, είχαμε απευθύνει επιστολή, ένα μήνα πριν.

 

Ειρωνία, χθες ανέβασα τη φωτογραφία του Ρίτσαρντ, εκπαιδευόμενου σκύλου - οδηγού της σχολής "Λάρα" να εντοπίζει μια στάση λεωφορείων...

 

Πάμε λοιπόν στο τμήμα. Αφού δέχτηκα τηλέφωνα από συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, ο οποίοι κλαίγονταν πως ο οδηγός έχει παιδιά, άρχισε το τροπάρι η αξιωματικός υπηρεσίας πως ο οδηγός δεν άσκησε ρατσιστική επίθεση διότι αναφέρθηκε στη Μέη κι οχι σε έμενα, λες κι εγώ τον σκύλο - οδηγό τον εχω για πλάκα.

 

Μετά, προσπαθούσε να μου επιχειρηματολογήσει, πως και η ίδια δέχεται ρατσισμό, λόγω επαγγέλματος. Της εξήγησα λοιπόν πως το επάγγελμα της, είναι επιλογή της. Η αναπηρία δεν είναι επιλογή κανενός. Δεν δέχομαι ρατσισμό από άποψη γαμω το κερατό μου.

 

Πως αν ήταν άλλος άνθρωπος με απώλεια όρασης θα είχε βάλει τα κλάματα και θα είχε φύγει κακείν κακώς από το λεωφορείο για να συνεχίσει με τα ποδιά.

 

Κι εγώ, οφείλω να υπερασπίζομαι το δίκαιο για αυτούς που δεν μπορούν. Μετά, ανέλαβε ο διοικητής ο οποίος μου είπε πως ο οδηγός, εμφάνισε μεταμέλεια και πρέπει να δίνουμε βάση στο ανθρώπινο μέρος κλπ κλπ.

 

Του απάντησα λοιπόν πως ο ανθρωπισμός θέλει αρχίδια κι οχι όταν φτάνουμε στην αστυνομία (που είχε ο ίδιος καλέσει) κι αποδεικνύεται πως ο οδηγός έχει άδικο να μου το παίζει ανθρωπιστής. Εν ολίγοις, επιβλήθηκε στον οδηγό, διοικητικό πρόστιμο κι έπεται συνέχεια διοτι η μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά, αφορά ποινικό αδίκημα αλλά για κάποιο λόγο δε συνδέεται με την άρνηση εισόδου σε έναν σκύλο - οδηγό-τυφλών.."

 

Σήμερα, μια μέρα μετά το περιστατικό, η Ιωάννα παραμένει απτόητη από τη χθεσινή περιπέτεια:

 

 

Tης στείλαμε μήνυμα για να της πούμε "Μπράβο" που δεν άφησε την άγνοια για τη νομοθεσία να κερδίσει και που επέλεξε να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε όσους αυθαίρετα πιστεύουν πως μπορούν να φτιάχνουν και να εφαρμόζουν διαφορετικούς κανόνες.

 

Η Ιωάννα είπε στο LIFO.gr πως δεν της έχει ξανατύχει τέτοια συμπεριφορά και πως χθες, όταν αρχικά ανέβηκε στο λεωφορείο  δεν υπήρξε πρόβλημα. "Όμως όταν ο οδηγός είδε το σκύλο, μου ζήτησε να κατέβω." μας λέει και εξηγεί πως φυσικά αρνήθηκε και μετά από λίγο σε μια στάση υπήρχαν 4- αστυνομικοί που περίμεναν. Ρωτάμε πώς αντέδρασαν οι άλλοι επιβάτες, αν κανείς δεν βρέθηκε να την υπερασπιστεί αν κανείς δε μίλησε για όσα έγιναν. Μας λέει πως καμιά 15αριά ηλικιωμένοι που ήταν στο όχημα το έκαναν και προσπάθησαν να την υπερασπιστούν, αλλά ο οδηγός δεν άκουγε κανέναν. 

 

Αυτή η περίπτωση, που δείχνει για ακόμη μια φορά το έλλειμμα πολιτισμού, κατανόησης και αντίληψης των συνανθρώπων μας, ίσως τελικά να είναι και ένα σημαντικό παράδειγμα για το πώς τους πολεμά κανείς όλους αυτούς εκεί έξω...

 

Οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία για να κατεβάσει από το όχημα τυφλή κοπέλα με τον σκύλο -οδηγό της Facebook Twitter
φωτό: Dimitra Hatzipavlou / #woofland

43

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM