Σ. Αραβία: Καταγγελία για θάνατο Ινδής υπηρέτριας από βασανιστήρια

Σ. Αραβία: Καταγγελία για θάνατο Ινδής υπηρέτριας από βασανιστήρια Facebook Twitter
1

Μια 25χρονη γυναίκα από την Ινδία, που εργαζόταν  ως υπηρέτρια στη Σαουδική Αραβία, βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τον εργοδότη της, σύμφωνα με την οικογένεια της.  Ωστόσο, το νοσοκομείο στη Σαουδική Αραβία όπου νοσηλεύτηκε ισχυρίζεται ότι  πέθανε από «φυσικά αίτια».

Η Asima Khatoon, είχε καταφέρει να κάνει  μια κλήση στην οικογένειά της δύο μήνες πριν από το θάνατό της  και να μιλήσει για την κακομεταχείριση της στα χέρια του εργοδότη της, Abdul Rahman Ali Mohammed, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ.

Η οικογένεια της είπε ότι  η νεαρή γυναίκα παραπονέθηκε για βία τόσο σωματική όσο και ψυχολογική και παρακάλεσε τους δικούς της να τη βοηθήσουν να επιστρέψει στη χώρα της, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η πολιτειακή κυβέρνηση απέστειλε αίτημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας βοήθεια στο θέμα του επαναπατρισμού της γυναίκας, όμως  μια κλήση από άγνωστο ενημέρωσε την οικογένεια ότι η 25χρονη είχε πεθάνει στο νοσοκομείο King Saud από ασθένεια στο στήθος.

Η Asima πήγε στο Ριάντ τον Δεκέμβριο του 2015 με  τουριστική βίζα, σύμφωνα με διάφορες εκθέσεις και φέρεται να διατηρήθηκε κλειδωμένη παρά τη θέληση της από τον εργοδότη της.

Η ινδική πρεσβεία έστειλε έναν από τους υπαλλήλους της στο νοσοκομείο όπου η Asima είχε υποβληθεί σε θεραπεία για να ρωτήσει σχετικά με το θάνατό της.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο, στο πιστοποιητικό θανάτου αναφέρεται ότι πέθανε λόγω «φυματίωσης και πολυοργανικής ανεπάρκειας».

Η Σαουδική Αραβία έχει πολλές φορές καταγγελθεί από ,οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη συμπεριφορά σε ξένες οικιακές βοηθούς, σε μεγάλο βαθμό από την Ασία και την Αφρική. Μάλιστα η Ουγκάντα απαγόρευσε την εργασία υπηκόων της εκεί, μετά από πολλές καταγγελίες που έλαβε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM