Ο Δωδεκάλογος του Teddy Boy

Ο Δωδεκάλογος του Teddy Boy Facebook Twitter
2

Βουλκανιζατέρ: Είναι ο τύπος πάω γυμναστήριο, είμαι τούμπανο, αλλάζω και λάστιχα άμα λάχει, επισκευάζω ελαστικά γιατί μπορώ, με τέρμα το ράδιο να παίζει dromo fm όπου κι αν βρίσκεται, ενώ φορά t-shirt κολλητό κατά προτίμηση λευκό ή μαύρο. Είμαι μάγκας, είμαι της πιάτσας, είμαι αλάνι ζόρικο κουκλίτσα μου, δεν τα λέει κιόλας, αλλά αυτά ακριβώς σου έρχονται στο μυαλό όταν μιλάει. Χρησιμοποιεί μπανάλ εκφράσεις, τύπου “κουλούρια”, “λουλούδια”, “είσαι τρένο” και θεωρεί πως όλες οι γυναίκες είναι “γυναίκες” και θα ήθελαν σχέση μαζί του. Για να περάσει καλά βγαίνει στο Περιστέρι και στον Πειραιά, πάει στη Γλυφάδα για να το παίξει γκόμενος και στην Ερυθραία για να γελάσει με την ψηλομύτα Μαρία Χοακίνα που νομίζει ότι τον κοιτά επειδή τον λιμπίζεται, αλλά αυτή απλώς τον κοροιδεύει μαζί με τις φιλενάδες της.

Big babol: Όχι bubbaloo, big babol! Γιατί η bubbaloo, παραήταν εύκολη στο μάσημα. Στην πρώτη δαγκωνιά, να τη η φρουτοσταγόνα και μετά τι; Ξενέρα. Και με τη big babol ξενερώνεις, αλλά έχει άλλη χάρη. Έχει πιο αξιόπιστο όνομα, είναι ροζ και ελκυστική, αρκετά νοστιμούλα για τσίχλα και διασκεδαστική προσπαθώντας να κάνεις μια τεράστια φούσκα. Ο τύπος που μοιάζει ιδανικός, σαν πρωταγωνιστής σαπουνόπερας, αυτό που λέμε it seems too good to be true. Όσο μεγαλύτερη φούσκα καταφέρεις και κάνεις μαζί του, όταν σκάσει, τόσο πιο πολύ θα απλωθεί στα μούτρα σου. Και άντε να την ξεκολλήσεις, μετά..

Η βαρκούλα του ψαρά: Η βαρκούλα αρμενίζει, βλέπει στεριά, πλέει να αγκυροβολήσει, αγκιστρώνεται και αράζει στο λιμάνι. Μια μέρα, λέει πως πάει να ψαρέψει στα ανοιχτά, αλλά δεν ξαναγυρνά.. Καθώς είχε ρίξει δίχτυ και ατένιζε το πέλαγος, αχνοφάνηκε άλλη όμορφη στεριά και έβαλε πλώρη για εκεί.. Θα ξαναρθεί όμως κάποια στιγμή, όταν τα κυματάκια την παρασύρουν πάλι προς εσένα.. Είναι ο τύπος που καβατζώνεται μαζί σου για όσο τον βολεύει, ενώ παράλληλα ψάχνεται για κάτι καλύτερο και όταν το βρει απλώς θα εξαφανιστεί. Κάποια στιγμή στο άγνωστο μέλλον θα επιστρέψει, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι στο νέο λιμάνι που βρήκε θα προσδέσει σύντομα ένα μεγαλύτερο καράβι.

Κάμπια: Γνωρίζεις κάποιον και τον απορρίπτεις. Αυτός κάνει τα πάντα για να σου αρέσει. Το προσπαθεί, το παλεύει, το ξαναπαλεύει ώσπου πείθεσαι πως δεν χάνεις κάτι να δώσεις μια ευκαιρία σε κάποιον που δείχνει τόσο πολύ ενδιαφέρον. Επειδή κιόλας πιστεύεις πως σημασία δεν έχει η έξω εμφάνιση, αλλά η έσω, τελικά βγαίνεις μαζί του. Βγαίνεις ξανά και ξανά, ενώ αυτός είναι πάντα το ίδιο προσκολημμένος σε σένα. Ώσπου με τον καιρό, βλέπεις την κάμπια να γίνεται πεταλούδα και μόλις αρχίζεις να χαίρεσαι μαζί της, η πεταλούδα πάει σε άλλο λουλουδάκι. Και εσύ ανακαλείς το τραγουδάκι που έμαθες στο νηπιαγωγείο, ...κι όταν έρθει καλοκαίρι, ζωντανεύει και πετά.

Κλέαρχος, ο Λακεδαιμόνιος: Ο τύπος που έχει σκούτερ και πάει να αναμετρηθεί με μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα. Έχει επίγνωση των περιορισμένων δυνατοτήτων του κι όμως φλερτάρει πάντα την πιο ωραία κοπέλα του μαγαζιού, έχοντας τη ψευδαίσθηση ότι έτσι ανεβαίνει level. Φυσικά, θα φάει κατά 99% άκυρο, αλλά δεν πτοείται. Είπαμε, έχει επίγνωση. Και επιπλέον του αναγνωρίζουμε το θάρρος-θράσος της προσπάθειας του.

Μάνθος Φουστάνος: Δεν έχεις καταλάβει τι παιχνίδι παίζετε. Δε γνωρίζεις τι παίζει, γιατί παίζει, για πόσο θα παίζει, υποψιάζεσαι ότι δεν παίζει μόνο μαζί σου και αν τον ρωτήσεις, θα σου πει πως σημασία έχει να περνάς καλά με κάποιον και μαζί σου περνάει ξεχωριστά καλά. Εσύ και καλά τώρα νομίζεις ότι τον ζόρισες, παίρνεις την επιβεβαίωση που ήθελες ότι σε θέλει και αυτός συνεχίζει να παίζει μπάλα σε πολλά γήπεδα..

Μπομπ Σφουγγαράκης: Ιδιαίτερα αγαπητός και συμπαθητικός, θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια. Χαριτωμένος, ευχάριστος, σου στέλνει 100 γλυκά μηνύματα τη μέρα. Σου προτείνει να κάνετε τα πάντα μαζί και επειδή περνάτε όντως πολύ όμορφα, αρχίζετε και κάνετε πολλά πράγματα παρέα. Κάποια στιγμή του προτείνεις να έρθει σπίτι σου για “ταινία” και ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑΙΝΙΑ. Κατά προτίμηση star wars..

Παράγοντας: Πρόσωπο με δύναμη, επιρροή ή και τα δύο. Ο παράγοντας έχει “κάτι”. Βασικά έχει πολλά. Στυλ, άνεση, ξέρει να μιλήσει, ξέρει να φερθεί, ξέρει να προκαλέσει το ενδιαφέρον. Δεν πάει όπου και όπου, και όπου πάει γνωρίζει κόσμο. Μόνο ένα πράγμα δεν έχει. Beauty. Τι να κάνουμε.. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή..

Σκάκι: Εξυπνάδα, στρατηγική, δυνατός αντίπαλος, άνεση χρόνου. Όπως ακριβώς λειτουργεί και μια σχέση. Κάποιος ξεκινάει πρώτος. Κάνει μια κίνηση ο ένας, μία ο άλλος. Λίγο πίσω ο ένας, λίγο αναρωτιέται ο άλλος. Καταστρώνει σχέδιο ο ένας, το αντιλαμβάνεται ο άλλος. Μάχες, νίκες και η παρτίδα συνεχίζεται.. Η λήξη του παιχνιδιού επιτυγχάνεται τις περισσότερες φορές με ματ ή εγκατάλειψη του αντιπάλου. Υπάρχει και το πατ όμως στην περιίπτωση ισοπαλίας, που οι παίκτες συμφωνούν πως δεν έχει νόημα να συνεχίσουν είτε θεωρώντας και οι δύο πως νίκησαν, είτε πως είναι καλύτερα να διακόψουν το παιχνίδι, γιατί η νίκη είναι αδύνατη.

Superman: Πολύ πολύ ωραίος, πολύ πολύ έξυπνος, πολύ πολύ συμπαθητικός, ο σούπερ ήρωας που όλες ονειρεύονται να τις πάρει στα στιβαρά του μπράτσα και να πετάξουνε μαζί του στον έβδομο ουρανό με το μαγικό χαλί του Αλαντίν. Τα έχει όλα και πάλι δε νιώθει αυτοπεποίθηση να προσεγγίσει μια κοπέλα. Ευτυχώς γι'αυτόν, τον πλησιάζουν οι κοπέλες από μόνες τους.

Χοχλιός, ο σαλίγκαρος: μαλάκιο, που κινείται αργά και σταθερά. Είναι ο γλοιώδης τύπος που προσπαθεί να σε προσεγγίσει με κάθε γλοιωδη τρόπο ακόμα και αν του έχεις ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνει κάτι μεταξύ σας. Σε λίγους ανθρώπους αρέσουν τα σαλιγκάρια, σε όσους αρέσουν όμως, αρέσουν πολύ. Επομένως ας πάρουν το καβούκι τους και ας πάνε σε εκείνους να κολλήσουν. Πρέπει με το ζόρι να σε δοκιμάσω και εγώ, σαλιγκάρι;!

Mix&Match: Ήταν μόδα και ξανάγινε να συνδυάζεις διαφορετικά στυλ μεταξύ τους. Κάποιες φορές το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, άλλες εκκεντρικό, τις περισσότερες όμως είναι κιτς. Όπως οι τύποι που αναμειγνύουν στοιχεία από όλη τη γκάμα, νομίζοντας πως έτσι θα αποτελέσουν τον άντρα-μυστήριο και θα ρίχνουν κοριτσάκια αβέρτα. Πάρε κουβέρτα και κοιμήσου καλύτερα αγάπη μου, γιατί στην πραγματικότητα το μόνο που αποτελείς είναι την επιτομή του τέντυ μπόυ.

More Single than Spice Girls

Barbie: είναι όμορφη, ξανθιά, ψηλή, αδύνατη, κάτι ανάμεσα σε Δούκισσα Νομικού και Ζέτα Μακρυπούλια. Ψάχνει τον ιδανικό σύντροφο που θα έχει τις άψογες προδιαγραφές του Ken. Στα trendy στέκια των βορειο-νοτίων προαστίων που συχνάζει, στην καλύτερη να συνατήσει τον John-John και επειδή ξέρει ότι αρέσει στη φίλη της τη Bibi-Bo, θα της τον γνωρίσει. Είναι υπέρμαχος του άκρατου ρομαντισμού, του παθιασμένου έρωτα και σνομπάρει τους περισσότερους θαυμαστές της, όχι από κακία, αλλά επειδή τους λείπει αυτό το “κάτι” που θέλει. Match: Superman

Comme il faut: Η κοπέλα αγγίζει σχεδόν την τελειότητα. Πανέξυπνη, μορφωμένη, με προσεγμένο ντύσιμο και στυλ, δεν ξεφεύγει ποτέ από το πρόγραμμα της καλής δουλειάς της, ούτε καν του γυμναστηρίου. Έχει έντονη προσωπικότητα, οικονομική ανεξαρτησία, σπάνια κάνει λάθη. Οι φίλες της, την θαυμάζουν που καταφέρνει να είναι πάντα on time σε όλα τα ραντεβού και τις φορτωμένες υποχρεώσεις της, παρόλα αυτά οι άντρες τη φοβούνται γιατί τους θυμίζει, άθελα της, πόσο περιττοί είναι..

Match: Σκάκι

Diva: αγέρωχη και ατσαλάκωτη αντιμετωπίζει τους άντρες με υποτιμητικό υφάκι και γειωτικό στυλάκι, γιατί τους θεωρεί βαρετούς με iq λαχανικού. Νιώθει σαν πρωταγωνίστρια σε film nouar, μια femme fatale που θεωρεί τέλειο πρότυπο άντρα τον James Bond, άντε και τον Ken που δυστυχώς τον πρόλαβε η Barbie. Στην πραγματικότητα, το κρυφό της πάθος είναι οι λαικοί τύποι που ακούνε καψουροτράγουδα και πουλάνε μαγκιά και τσαμπουκά. Όταν σταματήσει να ντρέπεται για τις ενδόμυχες επιθυμίες της, ίσως να πάψει να είναι μόνη.

Match: Βουλκανιζατέρ

Paris Hilton: ανεβάζει μόνο καραεπεξεργασμένες ολόσωμες φωτογραφίες σε όλα τα social media, σέλφι στο φουλ με σχεδόν πάντα έκφραση πάπιας (καλά κατάλαβες, duck face), κάνει check-in στα πιο κλασάτα μέρη με τις παρέες της, που ανήκουν σε upper class και high society. Είναι συνήθως μόνη της, όχι από δική της επιλογή όπως θέλει να πιστεύει, αλλά από επιλογή των άλλων, επειδή οι περισσότεροι άντρες τη θεωρούν αδιάφορη, παρόλο που καταβάλλει πανάκριβες προσπάθειες να την προσέξουν.

Match: Παράγοντας

Ψωνάρα: η Πάρις, της κρίσης. Ανεβάζει ψιλοφτιαγμένες φωτος στο φου μπου με τις άλλες ψωνάρες φίλες της, πηγαίνουν μαζί παντού και κάνουν τσεκιν, κάνει ποστ για οτιδήποτε και από κάτω σχολιάζουν άκυρα πράγματα οι υπόλοιπες, αναλύουν τα πάντα, ξαναναλύουν τα πάντα μέχρι που αρχίζουν να αναρωτιούνται, γιατί κανένας άντρας δεν νοιάζεται για τα ανούσια θέματα τους. Έτσι, αρχίζουν να ψιλοσοβαρεύουν και να συζητούν πιο επίκαιρα ζητήματα, τύπου πού θα βγούμε το βράδυ, πού θα πάμε διακοπές, για το πού θα πάει η κατάσταση σε αυτή τη χώρα ούτε λόγος..

Match: Κάμπια

UHU: Γνώριμη από το νηπιαγωγείο, πάντα είχες μία κόλλα uhu. Stick, glue, super power, στιγμής, κάποια από όλες, κάποτε τη χρησιμοποίησες. Φυσικά, έγινες χάλια, λερώθηκες, παιδεύτηκες να τη βγάλεις από πάνω σου και είπες την επόμενη φορά θα είσαι πιο προσεκτικός μαζί της. Αλλά κάθε φορά τα ίδια. Βασικά δε φταις εσύ, ούτε κάνεις κάτι λάθος. Αυτή είναι η λειτουργία της κόλλας. Όσο υπάρχουν κόλλες, θα υπάρχουν και γυναίκες που δε θα χαμπαριάζουν ότι το μεταξύ σας τελείωσε, πως δεν τις θέλεις, πως δεν είναι αυτό που ψάχνεις, πως δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται μαζί σου, γιατί εσύ δεν είσαι κολλημένος μαζί της!

Match: Χοχλιός, ο σαλίγκαρος

Eναλλακτική: Ενώ το εναλλακτικό δεν έχει καμία σχέση με τη μόδα, έγινε μόδα! Την εναλλακτική τύπισσα, θα την αναγνωρίσεις αμέσως. Φορά καταρχάς αθλητικά παπούτσια ή έστω μπαλαρίνες. Λουκάκι casual, υφάκι loose (γίνεται και boose), ακούει παραψαγμένα ροκ, πάει σε συναυλίες συγκροτημάτων (αγνώστων για τον απλό καθημερινό κοσμάκη) και κατά κόρον βγαίνει σε εκείνες τις πλατείες του κέντρου που στέκεσαι όρθιος με τη μπύρα έξω από το μαγαζί και το μόνο που απολαμβάνεις είναι το συνονθύλευμα των μουσικών που μπερδεύονται από τα διπλανά μπαράκια. Και ενώ το διαφορετικό προκαλεί ενδιαφέρον στο να το προσεγγίσεις, πολύ γρήγορα θα αντιληφθείς πως είναι τόσο διαφορετικό από σένα που δε σου αρέσει καθόλου.

Match: Mix&Match

Καπάτσα: Θηλυκός σιλβέστρος που γυρνάει από κανάρα σε κανάρα μέχρι να γραπώσει το ανυποψίαστο ματσωμένο καναρινάκι που θα κλειδώσει για πάντα στο κλουβί. Είναι πανούργα, το παίζει μαγκάκι και αυτό γιατί κάποτε πριν χρόνια δούλεψε νύχτα, για να λέει ότι ξέρει πως βγαίνει το μεροκάματο. Έχει το κατώτερο οικονομικό σύνδρομο, όχι επειδή της έλειψε ποτέ το οτιδήποτε, αλλά επειδή οι γονείς της ήταν φτωχοί και ντρέπεται να το αποδεχτεί, λες και οι υπόλοιποι, είμαστε γόνοι του Ωνάση.. Χαλάει πολλά χρήματα (όχι τα δικά της) και από ανασφάλεια για να κρύψει την ταπεινή καταγωγή της, επιλέγει να κάνει τα “απαραίτητα” προκειμένου να βρεθεί σε κότερο στη Μύκονο και να εξασφαλίσει τις ματαιόδοξες υπερλούξ διακοπές της. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τον καπαρώσει τον κυριούλη με τα φράγκα. Ακόμα και η γκαρσόνα Β’, η ατάλαντη θεατρίνα, τη φόρεσε την κουλούρα στον εφοπλιστάκο με τις δεκαπέντε γκόμενες.

Match : Μάνθος Φουστάνος

Κίρκη: Αυτό το είδος σπανίζει και ευτυχώς! Στην αρχή φαίνονται φυσιολογικές πέραν του δέοντος. Καθώς περνάει όμως ο καιρός εμφανίζουν ανεξήγητα μυστήριες συμπεριφορές που η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές σε τρομάζουν, αλλά λες θα είναι η ιδέα σου. Ώσπου μια μέρα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι και τόσο νορμάλ να παίρνει το μέρος της Σωσώς από τα Εγκλήματα, να χαίρεται όταν ο Δρακουμέλ πιάνει τα στρουμφάκια και να ντύνεται στις απόκριες Κρουέλα ντε Βιλ. Κανένας δεν γεννήθηκε κακός, αλλά κάποιοι στην πορεία θεωρούν ότι μπορούν να ξελογιάζουν, να εξουσιάζουν και να ξεγελούν τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας ύπουλα τερτίπια, πονηρά τεχνάσματα και εντυπωσιακά τρικ. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον όμως..

Match: Big Babol

Mπέμπα: Δείχνει ναζιάρα, τσαχπίνα, σκερτσόζα. Κυρίως όμως φαίνεται “εύκολη”. Είναι σαν κουκλίτσα, πάντα ντυμένη στην πένα, περιποιημένη στην τρίχα και κλαψουρίζει για να της δώσει σημασία όποιος βρίσκεται δίπλα της. Επειδή δε μπορεί να κάνει τίποτα μόνη της, τον παίρνει τηλέφωνο για ψύλλου πήδημα και αυτός νομίζει ότι θα καταφέρει το δεύτερο, αλλά όπως κάνουν τα μωράκια, αφήνει αυτό που κρατά μόλις τραβήξει την προσοχή της κάτι άλλο. ‘Οταν αντιληφθεί ότι ένα άλλο παιδάκι πάει να πάρει ένα από τα παιχνίδια της, βάζει τα κλάματα και καταφέρνει το δικό της.

Match: Μπομπ, Σφουγγαράκης

Το κελεπούρι: Λιγομίλητη, συμμαζεμένη, νοικοκυρά, κάνει τα πάντα για να έχει κάποιον άντρα στο πλευρό της. Δε γκρινιάζει ποτέ, είναι τυπικότατη στις “υποχρεώσεις” της, ενώ δέχεται αδιαμαρτύρητα ακόμα και τα ξενοκοιτάγματα του. Παρόλα αυτά, το μόνο που καταφέρνει είναι να κρατήσει κάποιον κοντά της μέχρι αυτός να την παρατήσει για κάποια άλλη που θα τον βολεύει καλύτερα, γιατί εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Match: Η βαρκούλα του ψαρά

Ωραία Ελένη: που μόνο ωραία δεν είναι.. Η γυναίκα που χορεύει πάνω στα τραπέζια στα μπουζούκια με ασημί στράπλες μπλουζάκι και μίνι λεοπάρ, ακομπλεξάριστη που κουβαλάει πάνω της τουλάχιστον δέκα περιττά κιλά. Έχει μαλλί πλατίνα και νύχι βαμμένο σε χρυσαφί αποχρώσεις, προσπαθώντας να τραβήξει τα αντρικά βλέμματα και επειδή κανένας δεν παίζει μαζί της, κάθεται σαν τη μικρή Ελένη και κλαίγεται στις φιλενάδες της. Της αρέσουνε τα λαικά παιδιά, γιατί έχουνε μπέσα, αλλά συμβιβάζεται με τον πιο άσχημο που θα βρει παρηγοριά στην αγκαλιά της για όλες της χυλόπιτες που έχει φάει στο παρελθόν.

Match: Κλέαρχος, ο Λακεδαιμόνιος

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ωραία όλα αυτά Μάνια, ωραίες οι περιγραφές, ωραίο το χιούμορ. Να είσαι δίκαιη όμως. Εσύ σε ποια από αυτές τις κατηγορίες ανήκεις? Ή μήπως εσύ ανήκεις σε κάποια άλλη κατηγορία "καλύτερη", που μπορεί να κρίνει όλες τις άλλες? Και αν ναι, γιατί δε μας την περιγράφεις και αυτήν?