Κάποιος πάρκαρε ταυτόχρονα και σε θέση εγκύων και αναπήρων!

Κάποιος πάρκαρε ταυτόχρονα και σε θέση εγκύων και αναπήρων! Facebook Twitter
16

Δεν ξέρω τα νομικά ζητήματα, γι' αυτό απέκρυψα τον αριθμό της πινακίδας (πάντως παντού στο Facebook, όπως και στους Αχαϊρευτους που το πρωτοείδα, είναι εμφανής). 

Πραγματικά εκνευρίζομαι όταν βλέπω φωτογραφίες με αυτοκίνητα που πάρκαραν πάνω σε θέση για ανάπηρους. Όμως καμιά φορά τους δικαιολογώ με το μυαλό μου, αφήνοντας μια πιθανότητα να μην είχαν δει πού πάρκαραν. 

Όμως όταν τρως δύο θέσεις πάρκινγκ, πόσω μάλλον αν και οι δύο προορίζονται για κατηγορίες ανθρώπων που τις έχουν ανάγκη, δικαίως γίνεσαι ρόμπα στο ίντερνετ. Θα ήθελα να τον δικαιολογήσω (πχ. λες να επέβαιναν στο αμάξι μια έγκυος οδηγός και ο ανάπηρος συνεπιβάτης της;) αλλά, λυπάμαι, δεν γίνεται. 

Ο άνθρωπος που εντόπισε το εξωφρενικό παρκάρισμα και το φωτογράφησε, έγραψε ένα σημείωμα που μου θύμισε τα αυτοκόλλητα των Street Panthers ("Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω") και το άφησε στο παρμπρίζ του παρκαρισμένου αυτοκινήτου. 

Και μετά το φωτογράφησε κι αυτό:

Κάποιος πάρκαρε ταυτόχρονα και σε θέση εγκύων και αναπήρων! Facebook Twitter

Σύντομα, και αφού το ανέβασε στο Facebook, κόσμος άρχισε να το μοιράζεται, τρολάροντας ασύστολα. Ποιος ξέρει αν έφτασε στα μάτια του εν λόγω οδηγού. Μακάρι να τον κάνει να το ξανασκεφτεί πριν 1) πιάσει δύο θέσεις 2) παρκάρει σε θέσεις αναπήρων ή εγκύων.

Μερικές φορές, όταν η τροχαία κάνει τα στραβά μάτια, κι οι πολίτες κάνουν ό,τι γουστάρουν, λίγη ιντερνετική διαπόμπευση είναι ό,τι πρέπει...

Κάποιος πάρκαρε ταυτόχρονα και σε θέση εγκύων και αναπήρων! Facebook Twitter
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Συμφωνώ με τα περισσότερα σχόλια απλά θα ήθελα να δώσω μια διαφορετική διάσταση στο θέμα. Δεν θεωρώ πως παρανομεί λιγότερο αυτός που παρκάρει στο πεζοδρόμιο και δεν επιτρέπει στην ουσία στους γονείς με τα καροτσάκια ή στα άτομα με αναπηρία να βγουν από το σπίτι τους. Δεν θεωρώ πως παρανομεί λιγότερο όποιος δεν προβλέπει πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία σε όλους τους δημόσιους χώρους. Όποιος μπλοκάρει την πρόσβαση τοποθετώντας π.χ. τον κάδο τον σκουπιδιών μπροστά από μια ράμπα για καροτσάκια. Όποιος "υπεύθυνος" επιτρέπει να κυκλοφορούν αστικά λεωφορεία που δεν προσφέρουν τη δυνατότητα επιβίβασης σε γονείς με καροτσάκια ή άτομα με αναπηρία.Ασ μη γελιώμαστε, είναι εύκολο να δείχνουμε με το δάκτυλο όποιον πάρκαρε σε θέση αναπήρων. Την επόμενη φορά ας βγάλουμε το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι μας από το πεζοδρόμιο και ας φέρουμε τον κάδο των σκουπιδιών μπροστά στο σπίτι μας πριν κατηγορήσουμε κάποιον άλλο!
Δεν έχεις άδικο. Απλώς η συγκεκριμένη περίπτωση είναι από τις πιο κραυγαλέες και χοντροκομμένες. Και βέβαια, όλες οι περιπτώσεις που ανέφερες είναι απολύτως απαράδεκτες, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν έχει ο καθένας το δικαίωμα να καταδικάσει κάτι ακόμα κι αν υπάρχουν χειρότερα παραδείγματα γαϊδουριάς.
H MONH δικαιολογία που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι τον είχε πιάσει κόψιμο. Παιδιά σόρρυ αλλά τότε ούτε το φως να αναψεις προλαβαίνεις ούτε να το σκεφτείς. Ορμάς και παρατας το αμαξι όπου ναναι (και ναι το έχω κάνει, ναι σε θέση αναπήρων και στη μέση του δρόμου και πάνω σε ράμπα και όπου βρήκα λεμε). Από την άλλη όπως ειπε και κάποιος το πάρκιν φαίνεται άδειο οπότε θα μπορουσε να το παρκαρει ίσια τουλαχιστον.
Κάνω τα ψώνια μου στον συγκεκριμένο κατάστημα. Μπορώ τα σας διαβεβαιώσω οτι σχεδόν πάντα κάποιος "γαίδαρος" εχει παρκάρει σε θέση αναπήρου. Μάλιστα πρόσφατα, στην παρατήρηση μου η "κυρία" έκανε πως δεν είχε προσέξει τις διαγραμμήσεις. Μσς δουλεύουν και απο πάνω !
Νομίζω ότι αυτοί που κάνουν τέτοια γαϊδουριά με το παρκάρισμα, είναι τόσο χοντρόπετσοι που καρφί δεν τους καίγεται αν θα γίνει διασυρμός τους στο φμπ. Κυρίως αφού δε βλέπουμε καν τη φάτσα ή το όνομά τους. Ωστόσο, συγχαίρω τον άνθρωπο που έβαλε το σημείωμα και ανέρτησε τις φωτο στο φμπ. Κυρίως γιατί έδειξε έμπρακτα την αγανάκτησή του αντί ν' αδιαφορήσει ή να το προσπεράσει σιχτιρίζοντας απλώς μέσα του για τα γαϊδούρια που υπάρχουν.
Όπως βλέπω την φωτογραφία, όλες οι διπλανές θέσεις είναι θέσεις αναπήρων. Προφανώς όλη η σειρά του πάρκινγκ. Δεν ξέρουμε τι ώρα πήγε ο συγκεκριμένος και πάρκαρε. Μπορεί να ήταν 8 το πρωί, να είδε όλη την σειρά άδεια και να το έβαλε για 10'.Έτσι όπως είναι το αυτοκίνητο του, μάλλον για πρόχειρο παρκάρισμα μοιάζει.Αν λοιπόν ήταν πχ πολύ πρωί, ήταν αδύνατο να γεμίσει το πάρκινγκ με τόσους ανάπηρους και εγκύους ταυτόχρονα.Πέρασε λοιπόν ο τύπος, τον φωτογράφισε και τον έκανε ρόμπα. Μιλώντας πάντα σε υποθετική βάση, δεν πρέπει να βιαζόμαστε λοιπόν να βγάζουμε συμπέρασμα.Κατακρίνω και γω πάντα αυτούς που πιάνουν θέσεις αναπήρων, αλλά στην φωτογραφία δεν υπήρχε και κοσμοσυρροή στο πάρκινγκ...Αν ερχόταν κάποιος ανάπηρος (πόσοι ανάπηροι θα πάνε ταυτόχρονα σε ένα μέρος;) υπήρχαν κενές θέσεις.
Οι θέσεις αναπήρων & εγκύων δεν πάνε με την ώρα και την κοσμοσυρροή." 8:30 το πρωί πόσοι ανάπηροι και έγκυοι θα έρθουν να ψωνίσουν στο σούπερ μάρκετ;Aς παρκάρω,2 πράγματα θα πάρω,σιγά υπάρχουν θέσεις.."Λυπάμαι αλλά δεν πάει έτσι,οι θέσεις αυτές είναι για συγκεκριμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας,αν δεν ανήκεις σε συτήν την κατηγορία,δεν παρκάρεις.Απλή λογική είναι. Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι οτι κοιτάμε μόνο την πάρτη μας και κανέναν άλλο.
Κάποτε πάρκαρα σε θέση συγκεκριμένου αυτοκινήτου ατόμου με αναπηρία (με συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας). Ήταν βράδυ, οι διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα ήταν ξεβαμμένες, δεν είδα τη μικρή πινακίδα και ήμουν και καινούριος στην γειτονιά.Το άλλο πρωί αναγκάστηκα να τα δω όλα μαζί, από το εντυπωσιακό ποσό των €200 που έγραφε η κλήση (€100 με την έκπτωση του 50% αν την πλήρωνα αμέσως). Αναλογιζόμενος την ενόχληση του δικαιούχου της θέσης και την ταλαιπωρία που σίγουρα επέφερα στη ζωή του εκείνο το βράδυ, ήταν η πιο αναντίρρητα και χορταστικά πληρωμένη τιμωρία που θυμάμαι να έχω υποστεί.Άγνωστε συνάνθρωπε της Διδότου, να ξέρεις ότι την πλήρωσα την κλήση και από τότε προσέχω περισσότερο που παρκάρω.
Και καλά έκανες.Ωστόσο...υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Πολλές από αυτές τις πινακίδες είναι επίσης προϊόν νέο-Ελληνικής γαϊδουριές.Στο δικό μου Δήμο, ξέρω τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις όπου έξυπνοι με κολλητό στην αρμόδια υπηρεσία, κατάφεραν να βγάλουν "πριβέ" θέση στάθμευσης στο όνομα κάποιας 80χρονης θείας.
'Εγκυος' με ΓΚ, οχι εγγυος.. Δε βγαινει απ'το 'φερεγγυος'. Πας που πας να κανεις καποιον (που τ'αξιζει ασυζητητι) ρομπα (αν και με το να το βαλεις στο φεις μπουκ σε κανει ζητουλα των like), φροντισε να μη γινεσαι και συ ρομπα λογω ανορθογραφιας. x