Χάος στη Βενεζουέλα- Λεηλασίες και διαδηλώσεις ενώ η κυβέρνηση δεν μπορεί καν να τυπώσει χρήματα

Χάος στη Βενεζουέλα- Λεηλασίες και διαδηλώσεις ενώ η κυβέρνηση δεν μπορεί καν να τυπώσει χρήματα Facebook Twitter
24

Σκηνικό χάους επικρατεί στη Βενεζουέλα, όπου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης από τον αχαλίνωτο πληθωρισμό οι κάτοικοι εδώ και μέρες αναγκάζονται να ζουν στα σκοτάδια με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος και δεν βρίσκουν τρόφιμα κι άλλα βασικά αγαθά λόγω των τεράστιων ελλείψεων στις αγορές. 

Οι άνευ προηγουμένου για τη χώρα ελλείψεις εκτός από βασικά αγαθά έχουν εξαπλωθεί σε κάθε είδους προϊόντα, από τρόφιμα και πάνες μέχρι ασπιρίνες και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα η χώρα δεν έχει πλέον ούτε χρήματα για να τυπώσει χαρτονομίσματα! Η Βενεζουέλα αυτή τη στιγμή είναι τόσο χρεοκοπημένη που δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τα χρήματά της...

Όπως μεταδίδουν Forbes και Bloomberg, αυτό συμβαίνει γιατί, λόγω του πληθωρισμού, που το ΔΝΤ εκτιμά πως μέσα στο 2016 ενδέχεται να φτάσει μέχρι και το 500%, η Βενεζουέλα έχει αναγκαστεί να τυπώνει χαρτονομίσματα με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Επειδή ωστόσο ο όγκος των χαρτονομισμάτων ήταν τεράστιος, η κυβέρνηση Μαδούρο έκανε την εκτύπωση σε τυπογραφεία στο εξωτερικό. Τα ταμειακά διαθέσιμα όμως έχουν πιάσει πάτο με αποτέλεσμα η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας να μην μπορεί πλέον να πληρώσει τους ξένους παρόχους. 

Όπως είναι φυσικό η όλη κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και οι κάτοικοι απελπισμένοι αλλά και εξαγριωμένοι έχουν αρχίσει μέχρι και να λεηλατούν καταστήματα για να εξασφαλίσουν λίγα τρόφιμα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης, από ό,τι έχει απομείνει. Καταστηματάρχες αναφέρουν πως πολίτες σπάζουν τα μαγαζιά τους και τα λεηλατούν και η αστυνομία κάνει πολύ λίγα πράγματα για να τους εμποδίσει.

Την Τετάρτη πολίτες της χώρας κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης Μαδούρο, διαμαρτυρούμενοι για τις ελλείψεις σε νερό, ρεύμα και φαγητό, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι μαζεύουν υπογραφές για να κατεβάσουν τον Μαδούρο από την εξουσία.

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM
FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM