Στην εντατική μητέρα και γιoς που έφαγαν λαγοκέφαλους

Στην εντατική μητέρα και γιoς που έφαγαν λαγοκέφαλους Facebook Twitter
4

Μια 65χρονη ρωσίδα τουρίστρια και ο 21χρονος γιός της νοσηλεύονται στην εντατική σε νοσοκομείο της Λευκωσίας, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, μετά την κατανάλωση δηλητηριώδους είδους ψαριού, που είναι γνωστό ως λαγοκέφαλος.

Σύμφωνα με το sigmalive, το ΚΥΠΕ και την αστυνομία, γύρω στις έξι χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, με ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής, ο 21χρονος από τη Ρωσία, σε κωματώδη κατάσταση, με τη μητέρα του ηλικίας 65 χρόνων, η οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών οι ιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης της 65χρονης, η οποία αφού επανήλθε διασωληνώθηκε, όπως και ο γιός της.

Από εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία, φαίνεται ότι η κατάσταση στην οποία περιήλθαν τα δύο άτομα οφειλόταν σε τροφική δηλητηρίαση, και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εισήχθηκαν στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης.

Η 65χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Η κατάσταση της υγείας του γιου της είναι κρίσιμη, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με τη μητέρα του.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι τη δηλητηρίαση των δύο Ρώσων τουριστών προκάλεσε η κατανάλωση λαγοκέφαλων ψαριών.

Από μαρτυρία φιλικού τους προσώπου, ο 21χρονος είχε ψαρέψει τους λαγοκέφαλους χθες το πρωί. Μετά την κατανάλωση των ψαριών και αφού αυτός και η μητέρα του ένιωσαν αδιαθεσία, ο 21χρονος τηλεφώνησε στον αδελφό του, στη Ρωσία, και του ανέφερε ότι υποψιαζόταν πως ο ίδιος και η μητέρα τους δηλητηριάστηκαν από τη κατανάλωση του λαγοκέφαλου.

Ο αδελφός του 21χρονου ειδοποίησε οικογενειακή τους φίλη από τη Λιθουανία, μόνιμη κάτοικο Κύπρου, η οποία και ειδοποίησε το ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής στο Παραλίμνι.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου μετέβησαν στην οικία όπου διαμένουν οι δύο Ρώσοι τουρίστες, και, στην παρουσία της Λιθουανής, διενήργησαν εξετάσεις και εντόπισαν στο ψυγείο τρία κεφάλια λαγοκέφαλου, συκώτι και αυγά λαγοκέφαλου, καθώς και ψημένο λαγοκέφαλο.  

Τα ανευρεθέντα παραλήφθησαν για να αποσταλούν για τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο λαγοκέφαλος είναι λεσσεψιανός μετανάστης (πέρασε στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ την οποία έφτιασε ο Γάλλος Λεσσέψ) και περιέχει στους ιστούς του μια ισχυρή νευροτοξίνη, την τετροδοτοξίνη, η οποία μπορεί να αποτελέσει πηγή τροφικής δηλητηρίασης σε περίπτωση κατανάλωσής του, με ψηλά συσχετιζόμενα ποσοστά θνησιμότητας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM