Τα Σκόπια έβγαλαν αιχμηρή ανακοίνωση για τη στάση Ελλήνων αστυνομικών στα επεισόδια στην Ειδομένη

Τα Σκόπια έβγαλαν αιχμηρή ανακοίνωση για τη στάση Ελλήνων αστυνομικών στα επεισόδια στην Ειδομένη Facebook Twitter
8

Και ενώ η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε δύο διαβήματα για την ανεξέλεγκτη χρήση βίας στα επεισόδια στην Ειδομένη σήμερα, τα Σκόπια φαίνεται πως όχι μόνο δε συμμερίζονται την άποψη αυτή, αλλά εγκαλούν τις ελληνικές αρχές που δεν επενέβησαν.

Πριν από λίγο, το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) σε εκτενή ανακοίνωσή του για τα σημερινά επεισόδια στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μεταξύ προσφύγων και δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι τραυματίσθηκαν συνολικά 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ (14 αστυνομικοί και εννέα στρατιώτες) και πως προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά και σε πέντε στρατιωτικά οχήματα.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών ουσιών για να αποτρέψουν τα άτομα αυτά να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας.


Η ανακοίνωση κάνει λόγο «για απόπειρα μεταναστών να εισέλθουν παράνομα και με βίαιο τρόπο» στο έδαφος της ΠΓΔΜ και αφήνει αιχμές για την στάση Ελλήνων αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων


«Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, περίπου 3.000 μετανάστες συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια των επεισοδίων, ενώ οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν σε καμία περίπτωση για την αποτροπή των επεισοδίων στην συνοριακή γραμμή» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη δήμαρχος στην Ιαπωνία που πήρε άδεια μητρότητας έπρεπε να φτιάξει μόνη της τον κανονισμό

Διεθνή / Η πρώτη δήμαρχος στην Ιαπωνία που πήρε άδεια μητρότητας έπρεπε να φτιάξει μόνη της τον κανονισμό

Η Ιαπωνία ζητά περισσότερα παιδιά, αλλά όταν μια δήμαρχος έμεινε έγκυος δεν υπήρχε καν κανονισμός για να λείψει από τη δουλειά της κι έτσι αναγκάστηκε να τον γράψει η ίδια.
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΟΥΒΕΙΤ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Στο τραπέζι διευρυμένο αμυντικό σύμφωνο Πακιστάν-Κουβέιτ με φόντο την ιρανική απειλή

Μια ενδεχόμενη αμυντική συμφωνία με το Κουβέιτ θα προκαλούσε επιπλέον ερωτήματα για τον μεσολαβητικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Πακιστάν στο μέλλον ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μέση Ανατολή: Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον θάνατο κι άλλου στρατιωτικού

Ο αμερικανικός στρατός αναφέρει ότι ο στρατιωτικός σκοτώθηκε «κατά τη διάρκεια ελεγχόμενης ανατίναξης ιρανικού drone» - Το Ιράν μιλά για επίθεση εναντίον αποθήκης πυρομαχικών αμερικανικού στρατοπέδου
THE LIFO TEAM