«Εθνική Ενότητα»: Το νέο κόμμα των Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου

«Εθνική Ενότητα»: Το νέο κόμμα των Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
9

Εθνική Ενότητα» θα ονομάζεται το νέο κόμμα που ηγούνται οι Γιώργος Καρατζαφέρης και Τάκης Μπαλτάκος.

Η ανακοίνωση του νέου κόμματος έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, ανήμερα της επετείου της εκλογικής νίκης της ΝΔ με 47% υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την Κυριακή των Βαϊων του 1990.

Το νέο κόμμα θα τοποθετείται ιδεολογικά στα «δεξιά» της Νέας Δημοκρατίας και θα κινείται στο χώρο της «πατριωτικής δεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού».

Ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι έχει μιλήσει με τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχελάκη και Ντινόπουλο, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει αν έχει συνομιλήσει με νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με το χαρακτήρα του νέου κόμματος, οι δύο πολιτικοί άντρες τόνισαν:

«Εμείς είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Σήμερα είναι γενέθλια ημέρα μιας νέας προσπάθειας με παλαιές ρίζες να ενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις».

Για το θέμα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υποστήριξαν ότι ελπίζουν η χώρα να μην χρειαστεί να βγει από τη ζώνη του ευρώ, αλλά σημείωσαν με έμφαση: «δεν ζούμε με το φόβο της εξόδου από το ευρώ».

Όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια μαζί του.

Μάλιστα ο κ. Μπαλτάκος είπε χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης ανήκει στο κέντρο, να μας αφήσει στην ησυχία μας. Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος όπως και ο πατέρας του από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ QATARGATE

Πολιτική / Αβραμόπουλος για Qatargate: «Δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας»

Ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος χαρακτηρίζει αβάσιμες τις αναφορές που επιχειρούν να τον συνδέσουν με την υπόθεση και προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εμπλοκής του ονόματός του
THE LIFO TEAM
ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ EMAIL ΑΠΟΔΗΜΟΙ

Πολιτική / Διαρροή email αποδήμων: Φυλάκιση έως 20 μήνες στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και στους συγκατηγορούμενούς της

Το δικαστήριο που αναγνώρισε και στους τέσσερις κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, έδωσε τριετή αναστολή στην έκτιση των ποινών
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Παρθενώνας, το posokanei, τα εργασιακά και η Μέση Ανατολή στο κυριακάτικο μήνυμά του

«Η δυτική όψη του Παρθενώνα αποκτά ξανά την πληρέστερη δυνατή μορφή της», ανέφερε στην αρχή του μηνύματός του και «έκλεισε» με ευχές για την Ημέρα του Πατέρα
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΑΣΟΚ ΕΛΑΣ

Πολιτική / Υπέρ της συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ η Λούκα Κατσέλη: «Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ανάγκη μίας συνεργασίας»

«Δεν προλαμβάνουμε καταστάσεις και διαχειριζόμαστε τις κρίσεις όταν ξεσπάνε. Γιατί να μην προετοιμαστεί αυτή η προσέγγιση νωρίς;», σχολίασε σε δηλώσεις της η πρώην υπουργός
THE LIFO TEAM