Πώς να γλυτώσεις από τις τηλεφωνικές κλήσεις για προώθηση προϊόντων

Πώς να γλυτώσεις από τις τηλεφωνικές κλήσεις για προώθηση προϊόντων Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate/ LIFO
50

Από τον Χρήστο Γραμματίδη

Ο πάροχος της τηλεφωνικής σας σύνδεσης (η εταιρεία τηλεφωνίας που ανήκετε δηλαδή) τηρεί ένα ειδικό κατάλογο που ονομάζεται «Μητρώο του άρθρου 11». Σε αυτό τον κατάλογο γράφονται όσοι συνδρομητές δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να δέχονται γενικώς κλήσεις για σκοπούς εμπορικής προώθησης προϊόντων

 

Είναι γνωστό το πρόβλημα με τις ενοχλητικές κλήσεις από εταιρείες που θέλουν να σας πουλήσουν κάτι ή να σας ενημερώσουν για ένα προϊόν, μια υπηρεσία, μια προσφορά κλπ. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές σχετικά απλά, καθώς ο νόμος προβλέπει αυτή τη δυνατότητα. 

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το ρεπορτάζ της LifO,  ο πάροχος της τηλεφωνικής σας σύνδεσης (η εταιρεία τηλεφωνίας που ανήκετε δηλαδή) τηρεί ένα ειδικό κατάλογο που ονομάζεται «Μητρώο του άρθρου 11». Σε αυτό τον κατάλογο γράφονται όσοι συνδρομητές δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να δέχονται γενικώς κλήσεις για σκοπούς εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς. 

 

Οι διαφημιστικές εταιρείες και οι εταιρείες προώθησης προϊόντων είναι υποχρεωμένες να παίρνουν από τις εταιρείες τηλεφωνίας αυτούς τους καταλόγους. Μάλιστα υποχρεούνται να παρακολουθούν και τις επικαιροποιήσεις του μητρώου αυτού, ώστε να ξέρουν ποιοι καινούριοι αριθμοί έχουν δηλωθεί ως απαγορευμένοι για προωθητικές κλήσεις.

 

Έτσι, μόλις επικοινωνήσετε με τον πάροχό σας και υποβάλλετε αίτηση εγγραφής στο ειδικό αυτό μητρώο, από τον αμέσως επόμενο μήνα θα πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε κλήση στο τηλέφωνό σας από εταιρεία προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Εάν συνεχίσουν να σας παίρνουν δικαιούστε να κάνετε αγωγή αποζημίωσης τόσο κατά της εταιρείας τηλεφωνίας όσο και κατά της διαφημιστικής που σας ενόχλησε ενώ μπορείτε να τους καταγγείλετε και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να τους επιβάλλει πρόστιμα.

 

Ελλάδα
50

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΦΑΡΟΓΗ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Ελλάδα / Ιός του Δυτικού Νείλου: Στη δεύτερη θέση η Ελλάδα μετά την Ιταλία στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι εξάρσεις του ιού αποτελούν ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το οποίο συνδέεται όχι μόνο με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και με τους πληθυσμούς των άγριων πτηνών και των κουνουπιών
THE LIFO TEAM
ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΙ

Ελλάδα / Ιός Δυτικού Νείλου: Συνεχίζονται οι εντατικοί ψεκασμοί - Σε αυξημένη ετοιμότητα οι δήμοι

Οι συγκεκριμένες δράσεις εφαρμόζονται από τον Μάιο και αποτελούν μέτρο πρόληψης για την αντιμετώπιση του προβλήματος πριν αυξηθεί σημαντικά ο πληθυσμός των κουνουπιών
THE LIFO TEAM