Update: 24ωρη και αύριο στο Μετρό

Update: 24ωρη και αύριο στο Μετρό Facebook Twitter
30

Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν για αύριο οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αντιδρώντας στην ένταξη τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Οι εργαζόμενοι οδεύουν προς απεργία διαρκείας, αλλά αυτό θα γίνει μάλλον με την μορφή επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, για λόγους "τακτικής" απέναντι σε τυχόν προσπάθεια της διοίκησης να βγάλει την κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική. Μιλώντας το πρωί στο ρ/σ Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας σωματείου εργαζομένων Μετρό, Μάνθος Τσακός, δήλωσε ότι η απόφαση για απεργία διαρκείας είναι τελεσίδικη.

Το πρωί επίσης, στο Σκάι, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό) Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί 35 με 40% μειώσεις στις αποδοχές τους. Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό που ταλαιπωρούν τους πολίτες δήλωσε δε, ότι «ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί τώρα, αλλά θα μας ευγνωμονεί μια ζωή που θα διώξουμε την κυβέρνηση.»

Το Σωματείο ζήτησε με την ανακοίνωση του για 24ωρη απεργία και την κατανόηση των επιβατών, κάνοντας λόγο για προσχηματικό διάλογο της κυβέρνησης.


Αύριο  Πέμπτη θα εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ), του Τραμ, των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Ελλάδα
30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΚΗΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ελλάδα / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Το «τελευταίο αντίο» στη Μητρόπολη Αθηνών - Εικόνες από την εξόδιο ακολουθία

Σε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε, νωρίτερα, η σορός της, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης - Ποιοι έδωσαν το παρών - Οι επικήδειοι Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Τασούλα
THE LIFO TEAM
ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ελλάδα / Πλεύρης: Η Ελλάδα εξετάζει κέντρα επιστροφής μεταναστών «κατά προτίμηση στην Αφρική»

«Δεν μιλάμε θεωρητικά πια, μιλάμε πρακτικά», είπε ο Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες της ΕΕ προχωρούν στη συγκρότηση των λεγόμενων return hubs
THE LIFO TEAM