Bίντεο σοκ από το Μόλενπεκ- Ακροδεξιοί σπάνε το αστυνομικό μπλόκο και χτυπούν μια Μουσουλμάνα με το αυτοκίνητό τους

Bίντεο σοκ από το Μόλενπεκ- Ακροδεξιοί σπάνε το αστυνομικό μπλόκο και χτυπούν μια Μουσουλμάνα με το αυτοκίνητό τους Facebook Twitter
7
Bίντεο σοκ από το Μόλενπεκ- Ακροδεξιοί σπάνε το αστυνομικό μπλόκο και χτυπούν μια Μουσουλμάνα με το αυτοκίνητό τους Facebook Twitter


Η βελγική αστυνομία προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου σε δεκάδες συλλήψεις στη συνοικία Μόλενμπεκ και στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου μονάδες αντιμετώπισης ταραχών ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με νεαρούς.


Τα επεισόδια άρχισαν όταν ακροδεξιοί αποπειράθηκαν να συγκεντρωθούν στο Μόλενμπεκ, όπου ζουν κυρίως μουσουλμάνοι και είχαν τη βάση τους αρκετοί από τους τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.


Αμφότερες οι συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν από τις αρχές των Βρυξελλών, που φοβούνταν πως θα επαναλαμβάνονταν οι ταραχές της περασμένης Κυριακής, όταν η αστυνομία έκανε χρήση οχημάτων με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να απωθήσει περίπου 450 επιθετικούς διαδηλωτές. Πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ήταν ακροδεξιοί εθνικιστές.


Παρά την απαγόρευση, η αστυνομία ανέφερε πως ένας αριθμός ακροδεξιών πήγε στο Μόλενμπεκ για τη συγκέντρωση. Τουλάχιστον επτά εξ αυτών προσήχθησαν. Οι δύο είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού.


Το βίντεο που λίγο αργότερα ήρθε στη δημοσιότητα έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και σοκάρει. Ένα αυτοκίνητο πλησίασε και κατάφερε να περάσει από το μπλόκο των αστυνομικών σε αποκλεισμένη περιοχή, Ο οδηγός του προσπάθησε να απομακρυνθεί και αναπτύσσοντας ταχύτητα στη συνέχεια καταγράφεται να χτυπά και να παρασέρνει μια μουσουλμάνα την οποία εγκαταλείπει τραυματισμένη στο δρόμο. Λίγο πριν την αποτρόπαια κίνηση ο συνοδηγός του οχήματος απαθανατίστηκε να τραβάει φωτογραφίες και να διασκεδάζει καθώς περνούσε ανάμεσα στο πλήθος. Ο οδηγός και οι επιβάτες στο όχημα έχουν συλληφθεί και η γυναίκα νοσηλεύεται.

Bίντεο σοκ από το Μόλενπεκ- Ακροδεξιοί σπάνε το αστυνομικό μπλόκο και χτυπούν μια Μουσουλμάνα με το αυτοκίνητό τους Facebook Twitter
Bίντεο σοκ από το Μόλενπεκ- Ακροδεξιοί σπάνε το αστυνομικό μπλόκο και χτυπούν μια Μουσουλμάνα με το αυτοκίνητό τους Facebook Twitter




Η αστυνομία διέλυσε επίσης μια πορεία ακροαριστερών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν εναντίον της «ισλαμοφοβίας» και συνέλαβε περίπου 30 ανθρώπους.


Στο κέντρο της πόλης, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 10 αντιρατσιστές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο χρηματιστήριο, όπου έχουν αποτεθεί λουλούδια, κεριά και πλακάτ στη μνήμη των 32 θυμάτων των επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και σε έναν σταθμό του μετρό.


Βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν αργότερα πλάνα με περίπου 30 ακροδεξιούς να κάνουν πορεία σε απομακρυσμένη συνοικία της βελγικής πρωτεύουσας, κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Αυτή η χώρα είναι δική μας».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί 141 LGBTQ οργανώσεις ζητούν να παγώσει ψήφισμα του ΟΗΕ για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας

Διεθνή / Γιατί 141 ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις ζητούν να παγώσει ψήφισμα του ΟΗΕ για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας

141 ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις από χώρες όπου οι ομόφυλες σχέσεις ποινικοποιούνται ζητούν να παγώσει η γαλλική πρωτοβουλία στον ΟΗΕ, φοβούμενες ότι θα ενισχύσει το αφήγημα της «δυτικής ατζέντας».
THE LIFO TEAM
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

Διεθνή / Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι πολύ πιο επικίνδυνα από τις μοτοσικλέτες ή τα ποδήλατα, σύμφωνα με ανάλυση

Μελέτη για τα ατυχήματα στην Αγγλία και την Ουαλία δείχνει ότι οι αναβάτες ηλεκτρικών πατινιών έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλική κάκωση σε σχέση με τους μοτοσικλετιστές έπειτα από ατύχημα
THE LIFO TEAM
ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / WSJ: Πιθανό χτύπημα Πούτιν σε μέλος του ΝΑΤΟ ακόμη και το φθινόπωρο του 2026, εξετάζουν υπηρεσίες των ΗΠΑ

Έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών προειδοποιεί για ενδεχόμενο ρωσικό χτύπημα μικρής κλίμακας - «Η ανησυχία είναι ότι ο Πούτιν μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνος όταν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο»
THE LIFO TEAM