Μία καινούρια ανόητη τρέλα έχει παρασύρει τα νεαρά κορίτσια στην Κίνα. Ποιό είναι το ζητούμενο αυτή τη φορά; Να δείχνουν τόσο λεπτές, όσο μία κόλλα χαρτί Α4. Μάλιστα, όπως όλες οι ανοησίες έχει και hashtag #Α4Waist, κάτω από το οποίο υπάρχουν ήδη περισσότερα από 100.000 σχόλια.

 

Σε αρκετά από τα posts αυτού του hashtag, νεαρές γυναίκες ποστάρουν, περήφανα κιόλας, φωτογραφίες τους πίσω από μία κόλλα χαρτί, απ’ όπου δεν εξέχει κανένα σημείο του σώματος, γύρω από τη μέση...

 

 

Και ακόμη κι αν η τρέλα επιχειρήθηκε να περάσει προς τα έξω ως μία πρόκληση για να παραμείνει μία γυναίκα γυμνασμένη και υγιής, πολύ γρήγορα οι χρήστες των social media αντιλήφθηκαν ότι το πράγμα θα ξέφευγε και γ’ αυτό άρχισαν να διαμαρτύρονται κάτω από φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών, που ανταγωνίζονται για το ποιά έχει την πιο λεπτή μέση.

 

Εννοείται, ότι αρκετές γυναίκες αντέδρασαν με τον δικό τους τρόπο, φωτογραφίζοντας μεν τον εαυτό τους με μια κόλλα χαρτί - το πτυχίο τους, για παράδειγμα - αλλά αφήνοντας να φανούν αυτά που πραγματικά έχει μία κανονική γυναίκα: καμπύλες, στήθος και όχι μέση – δαχτυλίδι, ακριβώς, αλλά σίγουρα σκέψη και κριτήριο για όσες ανόητες μόδες, καταδικάζουν νεαρά κορίτσια στην ανορεξία και στη σκλαβιά της εικόνας τους.