Γιατί βαρέθηκα τους ανθρώπους

Γιατί βαρέθηκα τους ανθρώπους Facebook Twitter
4

Βαρέθηκα τους ανθρώπους.

 Αυτούς τους ήρεμους τύπους με την τακτοποιημένη ζωή. Με την δουλίτσα τους.

«Ναι , αλλά εγώ έχω λεφτά, εσύ θα πεθάνεις στην ψάθα» σου λένε με ένα ύφος. Τόσο επικριτικό.

«Ναι , αλλά πεθαίνεις κάθε μέρα». Τους λες εσύ.

 

Είναι πραγματικά τόσο μα τόσο αξιοθρήνητο και συνάμα τόσο αποτυχημένο το γεγονός ότι επειδή η κοινωνία προτάσσει χρήμα θα πουληθείς σαν σκυλάκι από πολύ νέος σε αυτό.

Το παράξενο είναι ότι καμία κοινωνία δεν προτάσσει το χρήμα. Η μάλλον μόνο τούτη εδώ. Η αποτυχημένη η αλλοπρόσαλλη και πουλημένη .Η καταχρεωμένη και η αδούλευτη κοινωνία υποτάσσετε στο χρήμα.

 

-Θα ασχοληθείς με την τέχνη?

-Ναι.

-Και λεφτά?

 

Είναι τόσο ανορθόδοξο όταν σε μία επιθυμία.Στόχος σου είναι το χρήμα.Δεν είναι στα ανθρώπινα χαρακτηριστικά το χρήμα.Δεν γεννιέσαι γνωρίζοντας για το χρήμα.Σε μαθαίνουν να το μετράς στην αρχή για τσίχλες , μετά για παγωτό , μετά για ζωή.

-1,90€ κάνει η μπύρα σας.

Το ξέρω.Την μπύρα ναι μπορείς. Μπορείς να την μετρήσεις. Την έβαλες σε κουτάκι με τάδε ποσότητα και της όρισες μιαν τιμή.Η ζωή δεν μπαίνει σε κουτάκι.

-Κύριε ήρεμε άνθρωπε, πώς ήταν τα πράγματα στην δουλεία σήμερα?

-Χάλια!

-Γιατί?

-Ε τι γιατί. Ισολογισμοί, φωνές, πρέπει να κάνεις αυτό, πρέπει να κάνεις το άλλο.Κλπ

 

|Καλά να πάθεις κυρ ήρεμε άνθρωπε. Επέλεξα να πεθάνω στην ψάθα σπουδάζοντάς ηθοποιός. Επέλεξες να σπουδάζεις χρήμα και να πεθάνεις από τα 18|

 

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Φιλε ομως οι ταινιες που θα παιξεις και οι ρολοι σου δε θα ειναι ηθοποιων αλλα απλων ανθρωπων..Ποιος σου πε οτι οι ζωες των καθημερινων ανθρωπων δεν εχουν ενδιαφερον? Οι δικιες τους ζωες γινονται ταινιες, βιβλια κ ιστοριες.. Εσυ που εισαι ηθοποιος μπορει να μη ζησεις τις ομορφες εντονες ιστοριες που θα ζησει ενας π.χ. οικοδομος, υπαλληλος γραφειου, η ενας λογιστης.. Μην κρινεις απο το επαγγελμα..Η ζωη κ η τεχνη ειναι για ολους οχι μονο για τους ηθοποιους..
Πως πεθαίνεις στην ψάθα φίλε ηθοποιέ? Αφού υπάρχουν αυτοί που έχουν χρήματα που χτυπάνε παλαμάκια και συ χοροπηδάς για να κάνουν το κέφι τους.
Φιλε raydon, να 'σαι καλά, εξαιρετική τοποθέτηση. Πάλι καλά που έχουν μείνει κάποιοι που βλέπουν το δάσος όταν οι περισσότεροι κοιτάζουν μόνο τον τον εαυτό τους, αυτό το υπέροχο, ξεχωριστό δέντρο.
Διαφωνώ με τον/την Raydon. Η σημαντικότερη διαφωνία είναι η τελευταία φράση του σχολίου του. Ο πραγματικός κόσμος δεν είναι αυτός και αν για κάποιους είναι, σίγουρα δεν είναι συναρπαστικός. Μόνο από άγνοια ή αδιαφορία θα μπορούσε κάποιος να τον χαρακτηρίσει έτσι και οι λόγοι είναι τόσοι πολλοί που δεν χωράνε σε τούτο εδώ το σχόλιο.Δ.Θ μαζί σου! Ζήσε το με πάθος.