Υπόθεση bullying στην Κρήτη: Παρέμβαση εισαγγελέα για δάσκαλο που «τρομοκρατούσε» μαθητές

Υπόθεση bullying στην Κρήτη: Παρέμβαση εισαγγελέα για δάσκαλο που «τρομοκρατούσε» μαθητές Facebook Twitter
3

Νέα υπόθεση bullying απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις διωκτικές αρχές της Κρήτης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretapost.gr.

Το περιστατικό αυτό όμως έχει για πρωταγωνιστή έναν δάσκαλο στην Ιεράπετρα ο οποίος  σύμφωνα με τουλάχιστον δέκα επώνυμες καταγγελίες στο Ράδιο Λασίθι – ασκεί «τρομοκρατική» και απαξιωτική συμπεριφορά στους μαθητές.

Οι καταγγελίες οι οποίες έχουν γίνει στα γραφεία της αστυνομίας ερευνώνται και στην υπόθεση φέρεται να έχει ήδη υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο πατέρας ενός από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου της Ιεράπετρας αναφέρει πως ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ασκούσε «τρομοκρατική» και απαξιωτική συμπεριφορά στους μαθητές, αποκαλώντας τους  "ηλίθιους", "άχρηστους", "ανίκανους" κλπ, ενώ απειλούσε τους μαθητές να μην μιλήσουν στους γονείς τους για όσα συμβαίνουν μέσα στην αίθουσα γιατί θα τους έκανε μηνύσεις, επειδή «είχε τα μέσα».

Ο πατέρας του μαθητή καταγγέλει επίσης πως ο δάσκαλος δεν δίδασκε στα παιδιά την εγκεκριμένη ύλη του Υπουργείου, κάνοντας «άλλα ντ' άλλων» συζητήσεις και παράλληλα τα υποχρέωνε να διαβάζουν μόνα τους την ύλη.

Όπως ανέφερε ο πατέρας ο ίδιος είχε διάφορες ενδείξεις για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, όμως η αφορμή για να πάρει δημοσιότητα το θέμα ήταν όταν ο εκπαιδευτικός έδιωξε το γιο του από το μάθημα, όταν εκείνο μετά από παρατήρηση του δασκάλου για φασαρία το παιδί ζήτησε να ξεκινήσει να κάνει εκείνος μάθημα. Τότε ο δάσκαλος απέβαλε τον μαθητή και όπως ο πατέρας έμαθε τυχαία αργότερα την ίδια μέρα από μητέρα συμμαθητή του παιδιού, ο δάσκαλος είπε στα υπόλοιπα παιδιά πως έπρεπε να «το είχε αρχίσει στα γροθίδια για τη συμπεριφορά του».

Ο πατέρας του μαθητή μετά από το περιστατικό είχε συνάντηση με τον ίδιο το δάσκαλο και το διευθυντή του σχολείου κάνοντας του τα παράπονα, ενώ πλέον ο ίδιος όπως και άλλοι γονείς έχουν απευθυνθεί σε ψυχολόγο ζητώντας της να εξετάσει τα παιδιά και να μπορέσει και εκείνη να έχει μια καλύτερη εικόνα για το τι έκανε ακριβώς ο δάσκαλος.

H ψυχολόγος μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα των καταγγελιών δηλώνοντας διατεθειμένη να βοηθήσει στην προανάκριση που έχει ξεκινήσει η Αστυνομία. Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ιεράπετρας ο οποίος ανέφερε πως δεν σε εκείνους δεν υπάρχουν καταγγελίες για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου δασκάλου, με τον κ. Φασουλάκη πάντως να υποστηρίζει πως ξέρει ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες τα τελευταία χρόνια για τον συγκεκριμένο δάσκαλο με τις οποίες ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε.

πηγή: cretapost.gr

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM