Η Βόρεια Κορέα απειλεί να ρίξει βόμβα υδρογόνου και να κάνει «στάχτη» το Μανχάταν

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να ρίξει βόμβα υδρογόνου και να κάνει «στάχτη» το Μανχάταν Facebook Twitter
6

Η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένως εξαπολύσει απειλές κατά της Δύσης, με εκτόξευση πυραύλων, πυρηνικών κεφαλών και βομβών υδρογόνου.

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Μανχάταν, με την κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ να προειδοποιεί πως θα μπορούσε να το κάνει στάχτη ρίχνοντας στην καρδιά της Νέας Υόρκης μία βόμβα υδρογόνου, με  τη βοήθεια ενός βαλλιστικού πυραύλου.

Η άμεση δήλωση - άπειλη έγινε μέσω του κρατικού πρακτορείου DPRK Today, το οποίο ισχυρίστηκε ότι η βόμβα υδρογόνου που διαθέτει η Βόρεια Κορέα είναι πολύ πιο ισχυρή από εκείνη που είχαν δημιουργήσει οι Σοβιετικοί.

Διεθνείς αναλυτές εκφράζουν την άποψη πως ο ισχυρός άντρας της ασιατικής υπερδύναμης μάλλον υπερτιμάει τις τεχνολογικές δυνατότητες του καθεστώτος και αμφισβητεί την ικανότητα του να εκτοξεύσει ένα βαλλιστικό πύραυλο στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Η ολοένα αυξανόμενη, επιθετική ρητορική από τη μεριά της Πιονγιάνγκ μοιάζει να αντανακλά το θυμό του Κιμ Γιονγκ Ουν απέναντι στη διεθνή κοινότητα εξαιτίας των νέων κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα, μετά τις πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές.

«Η βόμβα υδρογόνου που έχουμε είναι μεγαλύτερη από εκείνη που αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση» τόνισε σήμερα το DPRK με την Washington Post να αναδημοσιεύει τις δηλώσεις του.

«Εάν η βόμβα υδρογόνου τοποθετούνταν σε ένα βαλλιστικό πύραυλο και έπεφτε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όλοι οι κάτοικοι θα σκοτώνονταν αμέσως και η πόλη θα γινόταν στάχτη», σημείωσε το πρακτορείο.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM