Politico: Γιατί είναι απίθανο να εφαρμοστεί η όποια συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία

Politico: Γιατί είναι απίθανο να εφαρμοστεί η όποια συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία Facebook Twitter
Lefteris Partsalis / SOOC
3


«Έκθεση της Eurojust εγείρει αμφιβολίες για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό» επισημαίνει η ιστοσελίδα Politico, επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο της Eurojust (Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας) στο οποίο, όπως αναφέρει, είχε πρόσβαση.

Η Politico υποστηρίζει, ότι οποιαδήποτε συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ για το μεταναστευτικό θα είναι σχεδόν απίθανο να εφαρμοστεί, αφού η Τουρκία δεν διαθέτει την πολιτική βούληση, ούτε τις δομές για να περιορίσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι «σε αντίθεση με την ΕΕ, ο τουρκικός λαός και η τουρκική κυβέρνηση βλέπουν θετικά την ιδέα να εγκαταλείψουν οι μετανάστες την Τουρκία», υποστηρίζοντας για παράδειγμα τους διακινητές που πείθουν τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Η Τουρκία δεν διαθέτει ειδικές δυνάμεις για τα σύνορα ή για τους μετανάστες, δεν διαθέτει επαρκή νομοθεσία όσον αφορά τις θεωρήσεις εισόδου, ούτε ανεξάρτητη δικαιοσύνη», επισημαίνει η έκθεση.  

Eπιπλέον η έκθεση ασκεί κριτική στην τουρκική κυβέρνηση, επειδή δεν ακολουθεί μια ορθή διαδικασία απέλασης μεταναστών, καθώς αυτοί «απελευθερώνονται μετά από μερικές μέρες» και απλά τους ζητείται να εγκαταλείψουν τη χώρα.Υπενθυμίζεται πως η Eurojust αποτελεί οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος έχει ως σκοπό τον συντονισμό των δικαστικών αρχών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση περιπτώσεων σοβαρών μορφών διασυνοριακού και οργανωμένου εγκλήματος.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΕΛΑΣ - Ποιο κόμμα «κλειδώνει» στην τρίτη θέση

Με το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού να έχει πλέον απομακρυνθεί, τα κόμματα διαμορφώνουν την στρατηγική τους με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές της άνοιξης του 2027
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΡΓΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μετατρέπουμε τις δεσμεύσεις σε έργο, αυτό είναι το πραγματικό τεστ αξιοπιστίας

Αναφέρθηκε και στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξη που είναι αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και αποτελεί «το κεντρικό εθνικό αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας για την επόμενη πενταετία 2026-2030»
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

Πολιτική / 52 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα «πηγαδάκια» στο Προεδρικό - Οι «εκλογές την άνοιξη», τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι απόντες

Η φετινή επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, αντί για το παραδοσιακό κιόσκι στον κήπο, λόγω καιρού
THE LIFO TEAM
ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΛΠΕΣ

Πολιτική / Πρόωρες εκλογές: Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ποια είναι η διαδικασία μέχρι τις κάλπες

Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και χρονοδιαγράμματα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, με βασικές διατάξεις τα άρθρα 41, 37 και 53
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΞΙΩΣΗ

Πολιτική / Πενήντα δύο χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών - Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του πρώτου ορόφου
THE LIFO TEAM