Αγαπητή ‘Α, μπα’, τι κάνεις αφού κάνεις ό,τι δεν έπρεπε να κάνεις;

Αγαπητή ‘Α, μπα’, τι κάνεις αφού κάνεις ό,τι δεν έπρεπε να κάνεις; Facebook Twitter
19

________________
1.

Ψάχνω μια ταινία στην οποία η πρωταγωνίστρια σκοτώνεται από ένα αυτοκίνητο που τη χτυπάει και την οποία αντιγράφει ΑΚΡΙΒΩΣ(spoiler) ο Παπακιαλιάτης στην ταινία "Αν", στον τρόπο με τον οποίο σκοτώνεται η Μ.Καλογήρου. Έχω κολλήσει να τη βρω! Ποιά είναι??- g.


Το "spoiler" TO ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ! Τώρα; Τι θα κάνω;

________________
2.

τι κάνεις αφού κάνεις ό,τι δεν έπρεπε να κάνεις?- A χα


Την πάπια.


________________
3.

"Ave Lena, μια a,ba-holic σε χαιρετά! Αγαπητή μου Α,μπα, δεν θέλω να σε ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο. Απλώς ήθελα μέσα στο Christmas spirit των ημερών να σου εκμυστηρευτώ ότι: νιώθω πραγματικά πολύ τυχερή που σε γνώρισα, γιατί εκτός από τα όσα καταπληκτικά μας γράφεις κάθε μέρα, υπάρχει και αυτή η σουρρεάλ, απίθανη παρέα των σχολιαστών από κάτω που με κάνει να ξεφεύγω τελείως μερικές φορές! (Ελπίζω μόνο να μην έχω καταντήσει τελείως σούργελο αλλά θα μου πεις, who cares?).Εύχομαι σε σένα και σε όλους σας παιδιά καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και μπόλικη τρέλα (ναι, γιατί αλλιώς δεν ""βγαίνει"")!
Υ.Γ. Να σου ζητήσω μια χάρη; Υπάρχει ένα gifακι με τη Μονρόε που χαιρετά από το παράθυρο και έχει λεζάντα νομίζω Bye, Bitches! Μπορείς να μου το βάλεις σε παρακαλώ; Σε λατρεύω!:)))"- Σανάνθη


Καλή χρονιά, Σανάνθη! Επειδή περνάς ωραία, σου βάζω δύο:

________________
4.


Γιατί με εκνευρίζει κ με κομπλάρει τόσο οταν με ρωτάνε "Τι νέα?" ή "Που χάθηκες?". Ειδικά στο δευτερο δηλαδή, τι μπορείς να απαντησεις??? Αναφερεις μέρη που σε καταβροχθίσανε ώστε να χαθείς? Κ όσον αφορα το πρώτο, κ να έχω νέα να πω, δε θα πατησω το κουμπι κ θα αρχισω να αραδιαζω ενα-ενα τα νεα λες κ ειναι η λιστα με τα ψωνια, αμα θελω ρε παιδακι μου θα τα πω απο μονη μου στη πορεια της κουβέντας μας... Ειμαι λιγο περιεργη κι εγω, το ξερω αλλα έχουμε καμια ετοιμη ατακα να πετάω σε αυτες τις περιπτώσεις? Σ'ευχαριστώ για το χρονο σου α-μπουλα!- lotus


Αχααα, θέλεις να ανυψώσεις το small talk σε normal talk μέσα σε δευτερόλεπτα. Γιατί να το θέλεις αυτό; Το small talk υπάρχει ώστε να μη χρειάζεσαι να μιλήσεις με αυτούς που αναγκάζεσαι να μιλήσεις.
Παράδειγμα συζήτησης με άνθρωπο που δεν θέλεις να μιλήσεις αλλά πρέπει:


-Τι νέα; Πού χάθηκες;
-Καλά μωρέ, ξέρεις, τρέξιμο. Εσύ τι λέει;
-Ε, ξέρεις, τα ίδια, πολύ τρέξιμο, δουλειά, αυτά.
-Ωραία ρε, πάρε κανένα τηλέφωνο να τα πούμε καμιά φορά.
-Ναι ρε, κι εσύ, άντε τα λέμε, γεια.

Είδες τι ωραίο; Δεν μοιράστηκες καμία προσωπική πληροφορία και το καλύτερο, δε δεσμεύτηκες για τίποτα για το μέλλον. Δες τώρα τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε το small talk:

-Τι νέα; Πού χάθηκες;
-Πουθενά δεν χάθηκα, αν ήθελες να με βρεις θα το είχες κάνει, γιατί να σου πω τα νέα μου; Δε σε πολυσυμπαθώ καν.
-...


Ή


-Τι νέα; Πού χάθηκες;
-Έπιασα τη κουμπάρα στο κρεβάτι με τον Τάκη. Επίσης ανακάλυψα ότι έχω ανεβασμένη χοληστερίνη.
-...

Καταλαβαίνεις τι εννοώ;

________________
5.

...αν δεν πληρωνοσουν γι αυτο,θα απαντουσες σε ολες αυτες τις ερωτησεις ?? Πιτ"


Σωστά κατάλαβες, για τα λεφτά τα κάνω όλα.

________________
6.

αγαπητή α μπά, έχεις παρατηρήσεις κάποιες γυναίκες (πρόσεξε, όχι "όλες", μη σε τσιτώσω) που από τη στιγμή που ζευγαρώνουν αυτομάτως αναφέρονται σε όλα στο α πληθυντικό;. Μας άρεσε αυτή η ταινία, μας εκνευρίζει ο Λαζόπουλος κτλ κτλ Για να μην πω για τη στιγμή που τεκνοποιούν και αρχίζουν "να βγάζουμε δοντάκια, να περπατάμε, να πηγαίνουμε σχολείο και φτάνουμε να μπαίνουμε στο Πολυτεχνείο ή να πιάνουμε δουλειά.." Δηλαδή πόσο τραγικό είναι; Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται πόσο γελοίο ακούγεται αλλά δεν υπάρχει κάποιος στα πέριξ τους να τους το ψιθυρίσει;; Τόσο ανάγκη ταυτοποίησης με έναν άλλον άνθρωπο; Τέτοια τάση οικειοποίησης των προτιμήσεων ή ακόμα και των όποιων επιτυχιών του;; Έλεος –kiku


Εγώ αντιστοίχως φουντώνω με το αγενές και εμφατικό «μου»: «Στην κρεβατοκάμαρά μου έχω σιέλ κουρτίνες και μαξιλάρες», «εδώ είναι το σαλόνι μου», «πώς σου φαίνονται τα μπουρεκάκια μου;» κλπ. Ακόμη περισσότερο φουντώνω με τις πωλήτριες που λένε «δεν το έχω σε 38» και το φουλ φουντώματος είναι με τις σερβιτόρες στα μπαρ που λένε «δεν έχω Τanqueray» (εκεί φταίνε και όσοι ρωτάνε «τι μπίρες έχεις;»)

________________
7.

Δηλαδή οι μετανάστες μας δεν μετέφεραν την παράδοση της εκπαίδευσης της κόρης με γαλλικά και πιάνο; Νομίζω η Courtney Cox ξέρει πιάνο! Οπότε μένει να μάθουμε ποιός έκανε τον Sinatra.- Gnou


Ο Μπραντ Πιτ;


________________
8.

"Ειμαι τοσο ευτυχισμενος που σε διαβαζω καθε μερα και απαντας σε ερωτησεις μου που ομως δεν εθεσα εγω αλλα αλλοι που προλαβαν να τις στειλουν πριν απο μενα!! ειμαι αναγνωστης σου απο το παλιο αυτονομο blog σου!
Λοιπόν όταν έχεις σχεση, κάθε μέρα διεκδικείς τον άλλον που έχεις δίπλα σου διότι κανείς δεν ειναι δεδομένος...όταν ομως αυτό κοπάσει και έρθει το τέλος (οποιοδήποτε τέλος) τι κανεις? αφηνεις τον αλλον να φύγει διοτι απλα του τέλειωσε και είναι επιλογή του να φύγει ή τον διεκδικείς; είχα αυτή τη συζήτηση με την τωρινή μου σχέση που μου είπε πως αν ποτέ αποφασίσω πως πρέπει να βρω κάτι άλλο θα με αφήσει χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια! και αναρωτιέμαι ποιο είναι το σωστό; Δεν μιλάω να κάνουμε δράματα και κατινιές αλλά ΤΙΠΟΤΑ;;;!!!
Το ξέρω ότι το εννοεί αυτο που είπε και για να σε προλαβω, δεν θέλει να χωρισουμε (τουλαχιστον όχι τώρα) άρα δεν είναι ότι δεν γουσταρει καθόλου αυτό που έχουμε!
Ευχαριστω!"- διεκδικητικός ή όχι?


Όταν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να φύγεις προτιμάς να γίνει ήρεμα και χωρίς παρακάλια από την άλλη πλευρά. Αν όμως σου αρέσουν τα χαϊδέματα...

________________
9.

"γεια σου Α,μπα!!
σε διαβάζω από την αρχή του μπλογκ σου αλλά πρώτη φορά στέλνω ερώτηση μπας και μπορέσω να αλλάξω κάτι στο πρόβλημα μου!
Είμαι άνθρωπος που μερικές φορές σκέφτεται λίγο ρομαντικά και ιδανικά αλλα συνήθως σκεφτομαι πολύ ρεαλιστικά και ορθολογιστικά οπότε και ξέρω τη λύση στα περισσότερα θέματα που με απασχολούν. Τι γίνεται όμως όταν ενώ ξέρω τη λύση στα προβλήματά μου δεν κάνω κάτι για να τα λύσω; Νιώθω εδώ και καιρό σαν να περιμένω στωικά τον χρόνο να περνάει κι εγώ να μην εξελίσσομαι! Λες και ειμαι ένας ανήμπορος ηλικιωμένος που περιμένω να ερθει το τέλος μου! σοβαρα!
Γνωρίζω τη λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχω (στασιμότητα σε όλα!) αλλά δεν κάνω κάτι για να το ξεπεράσω. Δεν βρίσκω το σθένος να ξεκουνηθώ και σιγά σιγά να προχωρήσω. Δεν έχω διάθεση να με βοηθήσω κι ενώ ξέρω πως αυτό καποια στιγμή θα μου έρθει μπουμερανγκ! Πως προχωράω;
Επίσης ξέρω πως μόνο εγώ μπορώ να με βοηθήσω και κανείς φίλος δεν μπορεί αν δεν κάνω κάτι εγώ μονος..."- απεγνωσμένος


Δεν είναι πάντα κακή η στασιμότητα. Μερικές φορές είναι κατά βάθος εσωτερική ανασυγκρότηση. Κάτι σαν defragment ας πούμε. Όλες οι φάσεις της ζωής χρήσιμες είναι.

________________
10.

"Τι άποψη έχει κάποιος σαν εσένα (έχεις σπουδάσει αρχιτέκτονας, δούλεψες και στον τομέα) για την Ακρόπολη ως κτίσμα;
Έχουν ειπωθεί πολλά τις τελευταίες 2 χιλιετίες σίγουρα, αλλά ποια είναι η δική σου γνώμη;"


Ότι είναι ένα υπερθέαμα που όλοι οι Αθηναίοι πρέπει να επισκέπτονται μια φορά το δίμηνο, τουλάχιστον. Καταπληκτική εμπειρία. Αδειάζει το κεφάλι σου και ξαναγεμίζει.

________________
11.


Oμορφή μου... Δεν ρωτώ, μόνο κατάθεση κάνω συναισθημάτων. Σε ''διαβάζω'' καιρό και λάτρεψα την ψυχή σου. Ευσεβής πόθος μου, τα παιδιά μου που τώρα είναι εγωπαθή και εξυπνάκηδες να αποκτήσουν λίγη απ' τη δική σου διάθεση για ενδοσκόπηση. Πίστεψέ με παλεύω γι αυτό. Είσαι για μένα ο απίστευτος συνδυασμός λογικής και ευαισθησίας. Είναι υπέροχο πέρα απ' τις αναλύσεις για την κρίση και τις συνταγές μου ν'ανακαλύπτω κι εσένα. Σ'ευχαριστώ. Είσαι ακατανίκητη...μάνα.


Παιδιά ορκίζομαι ότι δεν το έγραψα αυτό εγώ στον εαυτό μου.
Το «ευχαριστώ» ακούγεται φτωχό, αλλά τι άλλο να πω; Ευχαριστώ! Φιλιά στα παιδάκια σου που πρέπει να περάσουν και τη φάση εγωπάθειας και εξυπνακίστικης διάθεσης. Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα, η ζωή θα τα στρώσει!


________________
12.


Θέλω πραγματικά να μου πεις εαν έχω δίκιο, άδικο ή εαν υπάρχει κάτι που δεν βλέπω. Είμαι νέα επαγγελματίας, με τα πτυχία μου, την σχετικά καλή προϋπηρεσία στο αντικείμενό μου, τις γλώσσες μου και όλα τα προαπαιτούμενα που ζητούνται για να με προσλάβουν στη θέση που επιθυμώ. Μετά από αρκετά βιογραφικά στοχευμένα σε εταιρείες του ενδιαφέροντός μου, μόλις 2 με ζήτησαν για συνέντευξη και εξετάσεις. Η μία τον Ιούνιο και η άλλη αρχές Νοεμβρίου. Το αποτέλεσμα είναι να με απορρίψουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ με "ευχαριστήριο" mail ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΟΥ! Πες μου είναι τυχαίο? Να αρχίσω να σκέφτομαι συνωμοτικά ή να σκεφτώ τι στο καλό δεν έκανα καλά? Εσύ βλέπεις κάτι που δεν βλέπω εγώ?- mary eco


Αυτό που βλέπω εγώ είναι η οικονομική κρίση, και αν δεν την βλέπεις άνοιξε το παράθυρο.

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
#2.Γαααμώ τις ερωτησεις.Α.ξεκινα με γονυκλισιες και πατερημα.αν δεν σου απαντησει κανεις χρειαζεσαι ακουστικα.Β.περιπτωση ψιλοαθεος.'Η συνεχιζεις να το κανεις χωρις ενοχες ή το κοβεις χωρις ενοχες.αμα εχεις ενοχες μην το κανεις.αλλα εχω και γω μια ερωτηση.μετα τι κανεις;αν δεν σε καλυψα,γεμισε την παπια και βαλτη σε γαστρα.
#6 Οι καλύτεροι τέτοιοι διάλογοι γίνονται μεταξύ οπαδών ομάδων: "Ο τάδε παίκτης που πήρες είναι χάλια" (λένε άλλα, πιο εξειδικευμένα αλλά δε τα ξέρω)"Τι παιχνίδι έκανες εχθές το βράδυ ρε""Αφού δεν έχω τα φράγκα ρε να πάρω καλύτερο. Μόλις ανέβουμε Α' Εθνική θα σας γ@#@σουμε" (εδώ υπάρχει μια αλλαγή απο πρώτο ενικό σε πρώτο πληθυντικό μάλλον για έμφαση)Κτλ κτλ
Αχ, βρε Α,μπα!Γι' αυτό σ'αγαπώ!Δεν χαλάς χατίρια στους φίλους σου και δίνεις και παραπάνω από αυτά που σου ζητάνε...:) Σημ: το άγαλμα στη φωτογραφία της νο10 απάντησης χορεύει στο ρυθμό της νο5;Σήμερα είμαι μία bitch extremely high!Kisses!