Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια προτείνει η επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία

Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια προτείνει η επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
4

Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις στα Πανεπιστήμια αλλά και τη θεσμοθέτηση του International Baccalaureate (ΙΒ) στα δημόσια λύκεια, προτείνει η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Λιάκου.

Η επιτροπή προτείνει επίσης τη σταδιακή αποσύνδεση της εκπαίδευσης στο Λύκειο από τις Πανελλαδικές αλλά και στο Λύκειο, τόσο στο δημόσιο, όσο και στο ιδιωτικό, να οργανώνονται δύο διαφορετικά Πλαίσια Προγραμμάτων Σπουδών, το ένα εκ των οποίων μπορεί να είναι πρόγραμμα που οδηγεί σε ενός τύπου Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate).

Ακόμη, για την εισαγωγή στα τμήματα υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ να αποτελέσουν κριτήρια και η πιστοποιημένη γλωσσομάθεια ή οι γνώσεις Η/Υ αλλά να υπάρξουν και εναλλακτικές στις πανελλήνιες τυποποιημένες εξετάσεις (π.χ. εξετάσεις ικανοτήτων πολιτειότητας ή εξετάσεις ακαδημαϊκής αντίληψης ή ακαδημαϊκής απόδοσης, τύπου PISA).

Σε τμήματα ΑΕΙ που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, η επιτροπή προτείνει οι εισαγόμενοι να επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια και χωρίς οποιουδήποτε τύπου εξετάσεις. Για τα τμήματα όπου η προσφορά ισοσταθμίζει ή υπερκαλύπτει τη ζήτηση το απολυτήριο λυκείου μπορεί να είναι η μοναδική προϋπόθεση.

Έργο της Επιτροπής είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση καθορισμού κριτηρίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Ελλάδα / Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Η δήλωση ολοκληρώνεται με αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δικαιοσύνη, ειδικά υπό το φως της αποφυλάκισης δύο ακόμα καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής – των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

Ελλάδα / Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

«Είμαι η μαμά της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε στο αστυνομικό τμήμα από τον πρώην σύντροφο της», έτσι συστήνομαι από την 1η Απριλίου 2024, κατέθεσε η Δέσποινα Καλλέα
LIFO NEWSROOM