Αυτός είναι ο Τούρκος καναλάρχης που θέλει να αγοράσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα

Αυτός είναι ο Τούρκος καναλάρχης που θέλει να αγοράσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα Facebook Twitter
6

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet» αναφέρει ότι ο 46χρονος, Ατσουν Ιλιτζαλί, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας και παρουσιαστής, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV 8, «θέλει να αγοράσει κανάλι στην Ελλάδα». Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη ότι έχει αρχίσει ήδη επαφές και διαπραγματεύσεις για να πραγματοποιήσει την επιχειρηματική του κίνηση.

Το δημοσίευμα επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του διευθυντή μάρκετινγκ του καναλιού, Αλί Κεμάλ Καραμπουντάκ: «Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας», φέρεται να έχει δηλώσει στον τουρκικό Τύπο το «δεξί χέρι» του Ιλιτζαλί.

Αυτός είναι ο Τούρκος καναλάρχης που θέλει να αγοράσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδιοκτήτης του TV8 ήταν ανάμεσα στους Τούρκους επισήμους που παρακολούθησαν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αχμέτ Νταβούτογλου τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας - Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Το θέμα απασχόλησε και την εφημερίδα «Hurriyet» η οποία αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που σημειώνονται στην Ελλάδα σε θέμα με τίτλο: «Ο Ατσουν Ιλιτζαλί προκαλεί αντιδράσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων αφού τονίζει ότι «επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά», προειδοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ να «μην τολμήσει» να δώσει άδεια στον Τούρκο Επιχειρηματία, αλλά και να μην κλείσει κανάλια όπως το "Μακεδονία": «Η Ένωση Κεντρώων και ο Πρόεδρος της κ. Βασίλης Λεβέντης επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αφού υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια».

Αυτός είναι ο Τούρκος καναλάρχης που θέλει να αγοράσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα Facebook Twitter

Η Ένωση Κεντρώων «ζητά να μην "τολμήσει" ο Σύριζα να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή άλλα. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ