Ιερέας με 450 χιλ. ευρώ στην Ελβετία, στη λίστα Μπόργιανς

Ιερέας με 450 χιλ. ευρώ στην Ελβετία, στη λίστα Μπόργιανς Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
8

Ιερέας από τα δυτικά προάστια είναι από τους πρώτους που έλαβε κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα ως ύποπτος φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς, μέσω στης λίστας Μπόργιανς, βρέθηκαν κάτοχος 450 χιλ. ευρώ στη UBS Ζυρίχης.

Σύμφωνα με  “Το Εθνος” της Κυριακής, όταν ενημερώθηκε ότι θα κινηθούν από τον οικονομικό εισαγγελέα διαδικασίες εις βάρος τους για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος χρήματος, σάστισε και τρομοκρατήθηκε και είπε στις αρχές ότι επρόκειτο για τις οικονομίες μιας ζωής, από φιλοδωρήματα σε βαφτίσια, γάμους και κηδείες. 

Στον εισαγγελέα έχουν κληθεί επίσης άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο, ένα εκ των οποίων βρέθηκε να κατέχει 1,5 εκατ. ευρώ στην Ελβετία. Επίσης  μεγαλοδικηγόρος με 1 εκατ. ευρώ που όμως φαίνεται ότι μπορεί να το δικαιολογήσει και μια... διαχρονική τηλεπερσόνα με 2,5 εκατ. ευρώ. 

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM