Χαμός στο Sundance - Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ υποδύεται στη νέα του ταινία ένα πτώμα με στύση που αερίζεται!

Χαμός στο Sundance - Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ υποδύεται στη νέα του ταινία ένα πτώμα με στύση που αερίζεται! Facebook Twitter
5

Από την Παρασκευή που έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance η ταινία Swiss Army Man, το κινηματογραφικό ντεμπούτο του διδύμου Ντάνιελ Κβαν και Ντάνιελ Σάινερτ που έχουν γίνει γνωστοί ως σκηνοθέτες μουσικών κλιπ, οι αντιδράσεις δεν έχουν σταματήσει. Οι τίτλοι στα media κραυγάζουν: «Ο σταρ των ταινιών Χάρι Πότερ, Ντάνιελ Ράντκλιφ, υποδύεται στην τελευταία του ταινία ένα πτώμα με στύση που αερίζεται και το κοινό φεύγει μαζικά από την αίθουσα!», γράφει ο Independent και οι δημιουργοί της ταινίας μάλλον πέτυχαν τον στόχο τους.

Η ταινία αφηγείται μια ανορθόδοξη και σουρεαλιστική ιστορία φιλίας ανάμεσα σε έναν άντρα με αυτοκτονικές τάσεις που έχει ναυαγήσει σε ένα έρημο νησί (τον υποδύεται ο Πολ Ντέινο) και ένα πτώμα που ξεβράζεται στην ακτή.

Τα σχόλια για την εξωφρενική ιστορία και όσα συμβαίνουν επί της οθόνης ήταν ανάμεικτα. Το Esquire αποκάλεσε την ταινία «το πιο μεγάλο ανέκδοτο με αέρια στην ιστορία του κινηματογράφου», ενώ η κριτική του Wired κάνει λόγο για «ένα viral video διάρκειας 95 λεπτών». Και τα social media όμως δεν άφησαν ασχολίαστη την ταινία, με την ανταποκρίτρια του Buzzfeed στο Λος Άντζελες, Κέιτ Άρθουρ, να γράφει: «Εφευρετικό, αλλά ενοχλητικό, παιδαριώδες, εξοργιστικό. Απλά όχι!».

«Τα πρωτοσέλιδα είναι απίστευτα! Δεν θα μπορούσα να τα είχα γράψει καλύτερα» δήλωσε ο συν-σκηνοθέτης Ντάνιελ Κβαν σε συνέντευξή του στον Hollywood Reporter. Οι δημιουργοί της ταινίας εξήγησαν ότι «ένας άντρας που βρίσκεται πάνω σε ένα πτώμα που αερίζεται θα μπορούσε λειτουργήσει ως σχόλιο για τη θνητότητα, τις μεγάλες ιδέες, αλλά μέσα από αστεία για αέρια». «Μου άρεσε που είναι τόσο διεστραμμένη και τρελή η ιστορία» πρόσθεσε ο Ράντκλιφ. «Είναι συναρπαστική η χρήση "αερίων" πέρα από την κωμική τους υπόσταση, το να τα χρησιμοποιείς στην πλοκή και να κάνεις το κοινό να νιώθει εντελώς άβολα. Είναι υπέροχο!».

Ο 26χρονος σταρ που, μετά τις 8 ταινίες με ήρωα τον διάσημο μάγο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, προσπαθεί με κάθε τρόπο να απομακρυνθεί από την εικόνα που τον καθιέρωσε, επιλέγοντας εντελώς αντισυμβατικούς ρόλους, πρόσθεσε ότι του άρεσε η «φυσική πρόκληση» του να υποδυθεί ένα πτώμα. «Το σενάριο ήταν τέλειο, πρωτότυπο, συναρπαστικό και εντελώς τρελό, δεν έμοιαζε με τίποτα από όσα έχω κάνει ή διαβάσει ως τώρα».

Πάντως, αναφορές από την πρεμιέρα κάνουν λόγο για μαζικές αποχωρήσεις θεατών από την αίθουσα και μάλιστα σε πολύ αρχικό στάδιο της προβολής.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM