Tσίπρας στο Bloomberg: Το 2016 η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα

Tσίπρας στο Bloomberg: Το 2016 η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

«Το  2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Πρωθυπουργός από το Νταβός όπου βρίσκεται, στην ερώτηση «τι μήνυμα θα στέλνατε στους επενδυτές, σε μία εποχή που πολλοί αναρωτιούνται γιατί να επενδύσουν στην Ελλάδα, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις επενδύσεις».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ακόμα κι αν η περσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον», ενώ ανέφερε πως «τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε ότι πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα».

Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση σύντομα «θα αφήσει πίσω τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψει γρήγορα στην ανάπτυξη", είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας επίσης ότι η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο σημείο για την ανάκαμψη και επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Οσο συντομότερα έχουμε επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη και την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο», είπε ο κ. Τσίπρας

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ