Nέα σφαγή από τους τζιχαντιστές στη Συρία - Πληροφορίες για εκατοντάδες νεκρούς και απαχθέντες

Nέα σφαγή από τους τζιχαντιστές στη Συρία - Πληροφορίες για εκατοντάδες νεκρούς και απαχθέντες Facebook Twitter
2

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σφαγίασαν περίπου 280 ανθρώπους στη συριακή επαρχία Ντέιρ Eζόρ, όπου η Ρωσία παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια νωρίτερα, μεταδίδει από χθες το βράδυ το πρακτορείο Sputnik.


Oι πληροφορίες του πρακτορείου κάνουν λόγο για δεκάδες άμαχους, ενήλικες και παιδιά και χαρακτηριστικά αναφέρεται πως οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν ολόκληρες οικογένειες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απήγαγε επίσης περίπου 400 άμαχους, μετά την έφοδο και κάνει λόγο για 135 θύματα.


Ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, δήλωσε ότι οι περίπου 400 άμαχοι απήχθησαν από τη συνοικία Αλ-Μπεγκαϊλίγια, την οποία έθεσε υπό τον έλεγχό του το ΙΚ, κοντά στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης ανατολικής επαρχίας, και από άλλα παρακείμενα προάστια. "Ανάμεσα στους απαχθέντες, που όλοι τους είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, όπως οι τζιχαντιστές του ΙΚ, είναι γυναίκες, παιδιά και οικογένειες φιλοκυβερνητικών μαχητών. Οι άμαχοι αυτοί οδηγήθηκαν σε περιοχές που ελέγχονται από το ΙΚ στο δυτικό τμήμα της επαρχίας και στη γειτονική επαρχία Ράκα", διευκρίνισε.

Nέα σφαγή από τους τζιχαντιστές στη Συρία - Πληροφορίες για εκατοντάδες νεκρούς και απαχθέντες Facebook Twitter


Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, μετέδωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις των τζιχαντιστών, καταγγέλλοντας "σφαγή" στη Ντέιρ Εζόρ. Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που καταγράφεται μέσα σε μια μόνο ημέρα στη διάρκεια του πολέμου που ξέσπασε το 2011.

Σήμερα το πρωί σφοδρές μάχες μαίνονταν μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και τζιχαντιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, ενώ η συνοικία Αλ-Μπεγκαϊλίγια αποτέλεσε στόχο ολονύκτιων ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών.


Η κυβέρνηση της Δαμασκού συνεχίζει να ελέγχει τμήματα της πόλης όπως και ένα παρακείμενο στρατιωτικό αεροδρόμιο, παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις του ΙΚ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ