O Alan Rickman είχε την καλύτερη χροιά φωνής στον κόσμο

O Alan Rickman είχε την καλύτερη χροιά φωνής στον κόσμο Facebook Twitter
5

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2008 και προσπάθησε να ορίσει τα χαρακτηριστικά μιας τέλειας, ανθρώπινης χροιάς, ο Alan Rickman που πέθανε σήμερα, διέθετε ίσως την καλύτερη φωνή στον κόσμο.

Η έρευνα, που έφερε ξανά στη δημοσιότητα η εφημερίδα Independent, υποστηρίζει πως η τέλεια φωνή έχει τον ιδανικό τόνο, ταχύτητα, συχνότητα, εκφορά λέξεων ανά λεπτό και τονισμό. Ο Alan Rickman τα είχε όλα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι υπεύθυνοι γλωσσολόγοι ζήτησαν από διάφορους ανθρώπους να βαθμολογήσουν 50 διαφορετικές φωνές και έπειτα αξιολόγησαν τα αποτελέσματα. Αυτό που ανακάλυψαν είναι πως οι φωνές με τις περισσότερες ψήφους ήταν αυτές που συνδύαζαν τόνο, ταχύτητα, συχνότητα, εκφορά λέξεων ανά λεπτό και τονισμό. Ο καθηγητής Σνέιπ πήρε την πρώτη θέση.

«Σαν ανθρώπινα όντα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από ένστικτο ποιες φωνές προκαλούν ανατριχίλα στην σπονδυλική μας στήλη και ποιες μας κάνουν να αισθανόμαστε απέχθεια», είχε εξηγήσει τότε ο Andrew Linn, γλωσσολόγος στο πανεπιστήμιο του Sheffield.

«Οι συναισθηματικές αντιδράσεις που είχαν απέναντι στις συγκεκριμένες φωνές τα μέλη της επιτροπής προκάλεσαν έκπληξη και κατά κάποιο τρόπο κατάφεραν να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους επιλέγονται οι ίδιοι άνθρωποι για αφηγητές ή οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ή γιατί ορισμένες φωνές διάσημων μας γοητεύουν», πρόσθεσε ο Linn.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ιδανική ανθρώπινη χροιά θα ήταν ένας συνδυασμός των φωνών των ηθοποιών Alan Rickman, Jeremy Irons και Michael Gambon (ο ηθοποιός που ενσάρκωσε το ρόλο του καθηγητή Ντάμπλντορ στις ταινίες Χάρι Πότερ).

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM