ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Tελειώνουν κι οι γιορτές της Αγίας Ελληνικής Οικογένειας

Tελειώνουν κι οι γιορτές της Αγίας Ελληνικής Οικογένειας Facebook Twitter
5

Παίρνουν να τελειώνουν κι οι γιορτές της Αγίας Ελληνικής Οικογένειας.Αμόλυντης, άσπιλης κι άχρωμης εν τη γεννέση της.

Το τι πιοτί, στράς κι επίσημον ένδυμα, με φόντο τεράστια τραπέζια γεμάτα χρωματιστά εδέσματα-εμέσματα-, καμωμένα με αγάπη απ τα χεράκια γιαγιάδων, μαμάδων, πεθερών-πάντα θηλυκά, τι κλισέ!-, το τι ευχή και χιονισμένο τοπίο για να ικανοποιηθούν και οι προβλέποντες μια Τρίτη Εποχή Παγετώνων, το τι ευχή για το νέο ελπιδοφόρο-χα!-, νέο Έτος με φόντο τα νουμεράκια πάνω στη πίτα.

Τα χαμόγελα διάπλατα για τη δανεική με δεκανίκια αποκτημένη ευτυχία.Τα κουρσάκια φρεσκοπλυμένα να γυαλίζουν για να βγούν άψογα στη χαμηλή ανάλυση των πολυκινητών και τα φωτισμένα σαν πυρηνικά εργοστάσια, νεόδμητα μπετά δείχνουν την ευμάρεια που συμπληρώνει το ανεκπλήρωτο.

Εξωτικοί προορισμοί, με άπειρες snapshots των τουριστών που ποτέ δε θα γίνουν περιηγητές και που άκρατοι τοπικιστές τους κρίνουν passe και προκρίνουν τη Κοντοράχη Τρικάλων ή το Δυοβουνίτσι Σερρών.Οικεία μέρη.Πατρίδα.Άσε που το Gstaad δεν έχει χιόνι.

Άς είναι.Θα μπορούσα να γράφω ώρες και να παρεξηγηθούν οι πάντες, μα το βήμα που μισολαθραία, μισοδικαιωματικά το πήρα από μια μηχανή που αρχικό στόχο είχε να βρείς χαμένους γνωστούς και κατέληξε σε μια μηχανή λουστραρισμένων εικόνων-εμού συμμετέχοντος εν πλήρει συνειδήσει βεβαίως-, μου δίνει μια μικρή, ελάχιστη άφεση αμαρτιών.

Όχι πως τη χρειάζομαι. Όχι ακόμη. Δε στέλνω ευχές. Δε τις χρειάζεστε.

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
ποσο πιανω αυτο που λες.. γι'αυτο πολυ απλα εχω κοψει αυτα τα ''οικογενειακα'' και αφου δεν πιστευω, δεν γιορταζω, δεν βρισκω ευκαιρια για δηθεν εναγκαλισμους και ''πες μου τα νεα σου'' καθαρα για κουτσομπολιο πισω απο την πλατη σου μετα! χαχατο βρισκω πολυ υποκριτικο να κανουν ολοι τους χαρουμενους για κατι που εχει σημασια σε εναν θρησκευομενο ανθρωπο αλλα που για αυτους δεν ειναι τπτ παραπανω απο ενα τραπεζι, ψωνια, αναγκαστικά δωρα και μεθυσι. αυτο με τις φωτο και την ''διαθεση'' της προσωπικης ζωης ναι εχει παραγινει, και οπως λες και εγω το κανω, απλα μερικες φορες νομιζω οτι παμε καπου μονο για το τσεκ ιν πλεον και για να δειξουμε οτι κατι καναμε.
Ευχαριστώ για τη κριτική.Μάλλον δεν έπιασες την οδό μου, αλλά απόλυτα κατανοητό.Μάλλον στοχεύει αλλού.Μιας και είσαι ο πρώτος κριτικός όμως της δουλειάς μου και πάλι σ ευχαριστώ.Άς αρχίσουν οι χοροί και τα γλέντια λοιπόν...
Πωπω πολύ δυστυχία και μιζέρια ρε παιδί μου.... Χαλάρωσε λίγο θα πάθεις τπτ. Δεν ξέραμε να μην χαιρόμαστε με τίποτα και να κλαίμε όλη μέρα την μαύρη μας την μοίρα, αμφισβητώντας ξαφνικά τα πάντα και κράζοντας τα επειδή είναι της μόδας!