Η ντροπή των Δημοσίων Υπαλλήλων (και η έλλειψή της)

Η ντροπή των Δημοσίων Υπαλλήλων (και η έλλειψή της) Facebook Twitter
30
Η ντροπή των Δημοσίων Υπαλλήλων (και η έλλειψή της) Facebook Twitter

Δεν είναι όλοι έτσι φυσικά, αλλά από μικρό παιδί θυμάμαι γελοιογραφίες που σατίριζαν τη στάση των δημοσίων υπαλλήλων στην περίοδο των γιορτών. Το πώς ξαφνικά αρρώσταιναν όλοι μαζί εάν επρόκειτο να συμπληρωθεί τριήμερο ή τετραήμερο, το πώς έκλειναν οι υπηρεσίες και εξαφανίζονταν οι εργαζόμενοι για μέρες ολόκληρες και πάει λέγοντας. 

Αυτό συνεχίζεται φυσικά, με διάφορα κόλπα και τερτίπια. Και στην κουτοπόνηρη χώρα μας είναι πολύ λογικό να συνεχίζεται, αφού απλούστατα ξέρουν όλοι οι Δ.Υ. πως δεν θα έχουν καμία επίπτωση. Ποτέ. Το κομματικό σύστημα διορισμών έχει κάνει τους Δημόσιους Υπαλλήλους όχι απλά μόνιμους, αλλά και μη απολύσιμους! Κανένας δεν μπορεί και δεν προτίθεται να τιμωρήσει κανέναν, πόσω μάλλον να τον απολύσει. Εδώ είχαμε επίορκους και παιδεραστές και καταχραστές, και συνέχιζαν να παίρνουν τους μισθούς τους και ο Κατρούγκαλος τους ξανάβαζε στις δουλειές τους απ' το παράθυρο!

Πείτε μου. Για ποιο λόγο να μην την κοπανήσουν όλοι απ' τις δουλειές τους, όταν ξέρουν πως δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα. (Θυμάμαι πώς ενώ υπάλληλοι της ΕΡΤ απεργούσαν για εβδομάδες -πριν κλείσει και ξανανοίξει η ΕΡΤ- και είχαν βρει πατέντα ώστε να πληρώνονται ακόμα και για τις μέρες της απεργίας τους, χωρίς το κράτος να αντιδράσει καν.)

Όλα αυτά με αφορμή το σημερινό πάθημα του Ευτύχη Βαρδουλάκη στη Βεργίνα, δεκάδων άλλων τουριστών στην Ακρόπολη και γενικότερα σε οποιοδήποτε μέρος θα έπρεπε να ήταν ανοιχτό ώστε να μπορεί ο κόσμος να το επισκεφτεί. 

Η ντροπή των Δημοσίων Υπαλλήλων (και η έλλειψή της) Facebook Twitter
Ο υπέροχος αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας

Έγραψε ο Ευτύχης στο Facebook του πριν από δυο ώρες:

Ήρθαμε κι εμείς να δούμε τη Βεργίνα. Τσεκάρουμε απο χθες στο ίντερνετ οτι είναι ανοιχτά. Ερχόμαστε και τα βλέπουμε ολα κλειστά. Ουρές ο κόσμος και τα πούλμαν εντωμεταξυ, μεγάλοι άνθρωποι απο διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας που ειχαν ερθει μονομερή εκδρομή έχοντας όλοι την ενημέρωση οτι είναι ανοιχτά.


Μοναδικό σημείο ενημέρωσης ένα χειρόγραφο χαρτί σε διπλανό κτήριο που έλεγε "κυριακη 27/12 κλειστά". Ακόμα και η πινακίδα στην κεντρική είσοδο με το εορταστικό ωράριο έλεγε οτι σήμερα είναι ανοιχτά.

  

Βλέπω έναν τύπο μέσα από τα κάγκελα της εισόδου και τον ρωτάω γιατί είναι κλειστά. "Αποχή από εργασία" μου λέει.
"Πως, έτσι; Στα καλά καθούμενα; Γιατί δεν ενημερώσατε;". Καμιά απάντηση.
"Με τι αιτήματα είναι η αποχή, αν επιτρέπεται;", ξαναρωτάω.
"Δικά μας θέματα", μου λέει.
"Μήπως επειδή ήταν Παρασκευή, Σάββατο αργία, τη Δευτέρα είναι κλειστά όλα τα μουσεία και είπατε να κλείσετε και την Κυριακή να γίνει ωραίο τετραημεράκι;", ξαναλέω. Σιωπή από απέναντι.


Ξαναρώτησα γιατί δεν ενημέρωσαν, πάλι σιωπή. Ακολούθησαν μερικά μπινελίκια από αυτά που δεν γράφονται.
Να τους χαίρονται οι προϊστάμενοι τους και τα διάφορα νούμερα που θα σπεύσουν με παβλοφικα αντανακλαστικά να δικαιολογήσουν αυτή τη γαϊδουρινή συμπεριφορά.

***

 

ΥΓ. «Το προηγούμενο ΣΚ ήρθε φίλος από τη Γερμανία να με επισκεφθεί κ το ίδιο μας συνέβη με την Ακρόπολη! Με την Ακρόπολη καταλαβαίνεις; Με ένα μικρό χαρτάκι που έγραφε για απεργία τη σκαπουλαραν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο! Κ καλά ο δικός μου ήρθε από τη Γερμανία. Φαντάζεσαι απογοήτευση που είχαν δύο κινέζοι που διάβασαν το χαρτί μετά από μας, πάντα με χαμόγελο;!»

(Από σχόλιο φίλης του Ευτύχη στον τοίχο του στο Facebook)

 

Η ντροπή των Δημοσίων Υπαλλήλων (και η έλλειψή της) Facebook Twitter

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
συμφωνω οτι ειναι απαραδεκτο τα μουσεια να ειναι κλειστα αυτες τις μερες που ερχεται απο την αλλη ακρη ο κοσμος να τα επισκεφτειγια το θεμα των τριημερων ομως σας πληροφορω οτι αυτο γινεται καθε φορα που πφτει αργια παρασκευη η τριτη και μαλλιστα κανονικα και με το νομοκαι του εχουν δωσει και ονομα ,το λενε γεφυραεχουμε γεφυρα λενε και το θεωρουν απολυτα φυσιολογικοολοι εκτος απο τους ελληνες του εξωτερικου,που δουλευουν σ αυτες τις υπηρεσιες ,αλλα ενω εκει κανουν γεφυρα,κατηγορουν τους ελληνες υπαλληλους αν τυχει να ερθουν 15αυγουστο για παραδειγμα και χρειαζεται να πανε σε καποιο υπουργειο ή τραπεζα και δεν εξυπηρετηθουν γρηγοραγιατι εντελως δεν κλεινουν,υπαρχει λιγοτερο προσωπικο
Όταν υπογράφεις για φύλακας ξέρεις ότι θα δουλεύεις και Κυριακή.Όταν είσαι φύλακας μπορεί να είσαι ανίδεος και να κάνεις παρατήρηση στον εκπαιδευτικό γιατί έβαλε τα παιδιά να ζωγραφίζουν μπροστά στο έργο και όχι στο "ειδικό χώρο " που κάνει για κυλικείο. Όταν είσαι φύλακας έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις απεργία και να μην πληρώνεσαι και να πληρώνεις και το ταμείο σου αλλά δεν μπορείς να κάνεις αποχή και να πληρώνεσαι ή επίσχεση και να πληρώνεσαι . Αλλά μένουμε Ελλάδα!!!
Αν τόσα χρόνια όσοι στο δημόσιο απουσίαζαν αδικαιολόγητα ή δεν δουλεύανε-παράγουν έργο-δεν πληρωνόταν τώρα δεν λέω ότι θα είμαστε Ελβετία, αλλά σίγουρα δεν θα ήμασταν Ουγκάντα. Αλλά εδώ υπάρχει-σύμφωνα με τις υπερωρίες και αργίες των υπαλλήλων -μήνας με 7 Κυριακές και ημέρα με 26 ώρες.
ναι, φίλτατε annibas, έτσι είναι η ρουφιάνα η εργατική νομοθεσία: το Σάββατο προβλέπει 25% επιπλέον και την Κυριακή 75%, άρα Σάββατο + Κυριακή= 125% + 175%= 300%= 3 ημέρες (μέχρι να ανέβει στην εξουσία ο μπουμπούκος και να μάς αξναγυρίσει στις γαλέρες, προς τέρψιν της εγχώριας και αλλοδαπής φιλελέρας...)
Οι γαλέρες θα πρέπει να αποπλέουν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα, γιατί σε κάτι ΔΕΚΟ, ΟΣΕ , ΤΕΟ κλπ η ημέρα είχε, και ίσως εξακολουθεί να έχει 26 ώρες, το οκτάωρο τελειώνει από είναι 7-13:00, ο μήνας έχει επτά σαββατοκύριακα και αν η τρίτη ή η Πέμπτη είναι αργία η Δευτέρα και η Παρασκευή είναι αυτόματα αργία. Στον ιδιωτικό δουλεύουν τετράωρα που είναι εξάωρα με 250 ευρώ. Αλλά σύμφωνα με το σύνταγμα όλοι είμαστε ίσοι.Δεν σε αποκαλώ φίλτατο , γιατί φίλιες έχω μόνο με θεούς.Με ημίθεος δεν έχω πιάσει ακόμα.
από καμενιές τύπου ΤΕΟ (οργανισμός που πρέπει να υπάρχει μόνο στο κεφάλι σου) έχουμε χορτάσει - κάποιο σοβαρό και αξιόπιστο στοιχείο έχεις να μάς παρουσιάσεις; Δεν είναι ντροπή να είσαι νεοφιλελεύθερος , αλλά κάποια λογική πρέπει να υπάρχει - ακόμη και σε σένα... Και τα ευκολάκια λογοπαίγνια άφησέ τα στην άκρη - δεν είμαι ο μοναδικός που πιστεύει ότι η δουλειά πρέπει να πληρώνεται και η υπερωρία ακόμη περισσότερο.
1ο Δεν ξέρεις τα βασικά "ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ (Τ.Ε.Ο.) Α.Ε."2ο Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος που δεν είναι και ντροπή.Δεν έχω κάνει 1821 σχόλια-αριθμός επανάσταση, οπότε μπορείς να το διαπιστώσεις αυτό.3. Όπως όλοι οι Έλληνες συναλλάσσομαι με το δημόσιο και με τον ιδιωτικό και παντού υπάρχουν κακοί υπάλληλοι, αλλά δεν υπάρχει παντού ατιμωρησία και απυρόβλητο.Οπότε όταν καταλάβεις που ζούμε και φύγεις από την μύθο-λογία, ημίθεε τα ξαναλέμε, γιατί από ημίθεος έχεις γίνει γραφικός.
ακόμα περιμένουμε για αξιόπιστα στοιχεία, αλλά αρκείσαι σε αοριστολογίες, προσωπικές επιθέσεις και σε πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα. Κατά τ' άλλα, respect για το ΤΕΟ που όντως αγνοούσα (δεν μπορώ να ξέρω και τα χίλια δυο πλοκάμια του δημοσίου).
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=18664948http://www.iefimerida.gr/news/131364/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%89%CE%BB%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%C2%AB%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8Αυτά αρκούν;
δύο άρθρα για φαγοπότι στον ΟΣΕ (συμφωνώ, να καταδικαστούν όλοι τους)κι ένα για το ΤΕΟ με την εκπληκτική επικεφαλίδα : "Θύμα πολλαπλών σκανδάλων υπήρξε το πολύπαθο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας από το 2006 (κυβέρνηση Καραμανλή) ως το 2011 (κυβέρνηση Παπανδρέου)".Σε ευχαριστώ που παραδέχεσαι ότι η ΠασοκοΝΔ οργίαζε με το κομματικό της κράτος και σε ευχαριοστώ ακόμη περισσότερο που παραδέχεσαι ότι δεν μπορούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να τσουβαλιάζονται αδιακρίτως... Πάντα τέτοια!
"Η κωμικοτραγική ιστορία του νεοελληνικού έθνους" δεν τελειώνει κι πέθανε ο Ραφαηλιδης.Τη συνεχίσεις εσύ και η Ελλάδα που δεν πεθαίνει ποτέ κι ας πέθανε το παλιό. (εγώ γελάμε...) Καληνύχτα Μπρετόν.
Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι φύλακες, είναι η δημόσιουπαλληλικη συμπεριφορά και η ατιμωρησία γενικότερα.Για παντε σε δημόσια υπηρεσία παραμονή μεγάλης γιορτής, 3ημερα -4ημερα αργιων, παρασκευή κτλπ. Πόσους δ.υ θα βρείτε στις θέσεις τους; καλά εδώ θα μου πεις δεν τους βρίσκεις τις καθημερινές! Και αμα τους πετύχεις λίγο πριν την κοπανησουν κατα τη 13:00 δηλαδη αρχίζουν και την γκρίνια, "καλα ρε φίλε τώρα ήρθες, πω" και στην καλύτερη. ....θα σε εξυπηρετησουν!!!
Οι αρχαιοφύλακες απο τις 19.12.2015 αποφάσισαν το κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων για τα σαββατοκύριακα! και αν ο εκάστοτε προϊστάμενος αποφασίσει πως θα το ανοίξει γιατί μέρες γιορτών είναι και τρέχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις απειλείτε με αποπομπή του από ΥΠΠΟ! Έγινα δυστυχώς μάρτυρας ενός τέτοιου γεγονότος και είδα την προσπάθεια της διευθύντριας του Αρχ. Μουσείου Θεσσαλονίκης να ανοίξει το Μουσείο και οι φύλακες να την απειλούν! Κρίμα!
Μάλιστα. Πολύ εμπεριστατομένο άρθρο, με πηγές, ρεπορτάζ και όλα τα συναφή... Μια σημείωση. Όταν γίνεται απεργία -για παράδειγμα στην Ακρόπολη- οι απεργοί δεν πληρώνονται.Οπότε το "ελαφρύ" ΣΚ δεν είναι και τόσο ελαφρύ όταν έρχεται η ώρα της πληρωμης. Επίσης υπάρχουν χώροι που υπολειτουργούν γιατί δεν στελεχώνονται επαρκώς από προσωπικό λόγω περικοπών. Προσωπικό που μπορει να κάνει και 4 μήνες να πληρωθεί και μην φανταστείς ότι παίρνει τα χιλιάρικα που έχουμε συνηθήσει να αποδίδουμε στους δημόσιους υπάλληλους. Α, και γνώριζεις ότι απολύονται τέλος του χρόνου; Λοιπον, πριν τσουβαλιάσουμε τον κόσμο σε μια κατηγορία θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους στο δημόσιο, όπως και στον ιδιωτικό τομέα άλλωστε. Αλλά είναι άτομα, δεν είναι όλοι έτσι. Είναι άδικο να γενικεύεις μια κατάσταση που με την ταπεινή μου γνώμη δεν ερεύνησες. Υ.Γ. Η ενημέρωση για τους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική και υπάρχει πάντα όταν κάποιος μεριμνήσει να ενημερωθεί. Οι υπάλληλοι ενημερώνουν την υπηρεσία και επαφύεται στην υπηρεσία η ενημέρωση του κοινού.
Φτου τους δεν ντρέπονται που θέλουν και να απεργούν και να παίρνουν άδεια κοντά στις αργίες. Κανονικά θα έπρεπε να δουλεύουν χωρίς άδεια, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα και στο τέλος να χαρίζουν και στο κράτος τον μισθό τους ώστε να μπορούν να παίρνουν καμιά φοροαπαλλαγή με τις πλάτες του δημοσίου οι εργατικοί ιδιοκτήτες των μίντια ώστε να συνεχίσουν τον τίμιο αγώνα τους στην λασπολογία των εργαζόμενων
συγγνώμη, τόσες χιλιάδες υπάλλξλοι του ιδιωτικού τομέα γιατί δουλεύουν απλήρωτοι δηλαδή; καλύτεροι είναι οι φύλακες. Στο κάτω-κάτω αφού σε όλο τον κόσμο οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ΜΟΝΟ στην Ελλάδα μόνιμοι... Όχι;
Σαν να λεμε "Τοσοι καφροι παρκαρουν πανω στα πεζοδρομια. Γιατι να μην το νομιμοποιησουμε...? Αφου συμβαινει." Ωραια λογικη... Φανταζομαι ξερεις τι εχει στο τελος του δρομου της...
Ε τους βρωμιαρηδες, απεργουσαν Κυριακατικα γιατι ηθελαν να πληρωνονται οταν δουλευουν αργια... Στην πυρα! Τελικα το μονο που μας αξιζει ειναι η κοινωνια του Οργουελ...Υ.Γ. Αν ομως μπει "Ευρωπαικο" εισητηριο για την εισοδο, ωστε να μπορει να πληρωθει το προσωπικο 365/24, θα αρχιζουν ολοι να σκουζουν... Αυτο που η κοινωνια αυτη θελει να γινει Ευρωπη αλα καρτ ποτε δεν το καταλαβα...
H ρίζες του κακού στο Ελληνικό Δημόσιο είναι η μονιμότητα και η αναξιοκρατία. Για αυτό όλοι οι δημόσιοι φορείς και υπηρεσίες (υπο)λειτουργούν μόνο χάρη στην ευσυνειδησία των ελάχιστων υπαλλήλων τους που την διαθέτουν.
εντωμεταξύ οι συνδικαλησταράδες μας μολύνουν με την παρουσία τους και τις διπλανές χώρες... ένας ευωεισαγγελέας δεν υπάρχει επιτέλους; http://gbtimes.com/world/guards-strike-leave-pompeiis-tourists-locked-out