Βαρουφάκης: «Το Φεβρουάριο ιδρύω δικό μου κίνημα»

Βαρουφάκης: «Το Φεβρουάριο ιδρύω δικό μου κίνημα» Facebook Twitter
8

 Το δικό του κίνημα ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό περιοδικό «L 'Espresso» που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο με ένα νέο κίνημα «πανευρωπαϊκού χαρακτήρα», το οποίο, όπως τόνισε θα είναι «μοναδικό» και «ριζοσπαστικό», σημειώνοντας μάλιστα ότι θα έχει στόχο «τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Θέλω να αποδείξω ότι υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να επιστρέψουν στο «κουκούλι» του έθνους-κράτους και εκείνων που δεν αποδέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των αντι-δημοκρατικών ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων».


Στη συνέντευξή του στο περιοδικό «L'Espresso» ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει, μεταξύ άλλων, χαρούμενος για την επιτυχία των «Podemos» στις ισπανικές εκλογές και εκφράζει την πεποίθηση πως αν ο σχηματισμός του Pablo Iglesias συμμετάσχει στην κυβέρνηση, δεν θα κάνει παραχωρήσεις στους πιθανούς εταίρους του συνασπισμού. Είναι πεπεισμένος ότι τα «δρακόντεια» μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την ΕΕ, χρησίμεψαν στο να «αποτρέψουν τον ισπανικό λαό από το να ψηφίσει τους Podemos».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άσκησε επίσης κριτική στον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι αναφορικά με τη διαμάχη του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ: «Αν ο Ρέντσι είχε ασκήσει και αν συνέχιζε να ασκεί μια πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική του Βερολίνου, θα είχε αποφύγει να την άσκηση πίεσης στον Τσίπρα με σκοπό να τον κάνει να παραδοθεί στις απάνθρωπες απαιτήσεις της τρόικας, που τώρα, και με καθυστέρηση, αποκαλεί ανεφάρμοστες και χείριστες. Το θάρρος και οι πραγματικές προθέσεις αποκαλύπτονται κατά τη διάρκεια της μάχης, όχι μετά».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΑΡΚΑ

Πολιτική / Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία για θαλάσσια πάρκα: Είναι παράνομα, δεν δημιουργούν τετελεσμένα

Η Τουρκία ανακήρυξε δύο «εθνικά θαλάσσια πάρκα» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τα όρια των οποίων εκτείνονται και πέραν των τουρκικών χωρικών υδάτων
THE LIFO TEAM
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Δούρου, Πολάκη και Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»

Πολιτική / Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Δούρου, Πολάκη και Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»

Το σποτ των 47 δευτερολέπτων «δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε μεθοδεύσεις, αρνητικές ειδήσεις και μύθους που στοχευμένα διαδόθηκαν και αναπαράγονται εδώ και μήνες» - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
THE LIFO TEAM