Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το σύμφωνο συμβίωσης - Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ

Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το σύμφωνο συμβίωσης - Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
14

Το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια πέρασε από την επιτροπή της Βουλής, την ώρα που οι βουλευτές του έτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού αποφάσισαν να το καταψηφίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο βουλευτής του κόμματος Β. Κόκκαλης είχε δηλώσει ότι οι ΑΝΕΛ επιφυλάσσονται, ενώ στην σημερινή συνεδρίαση ο έτερος βουλευτής Κ. Κατσίκης δήλωσε ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Η αλλαγή στην στάση των ΑΝΕΛ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της στάσης του Ποταμιού το οποίο ενώ δήλωσε δια του βουλευτή του Ι. Φωτήλα ότι επιφυλάσσεται για τη συζήτηση στην Ολομέλεια, τελικώς ψήφισε «ναι» επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τη θέση της στην Ολομέλεια, την ώρα που η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ καταψήφισαν. Το ΠαΣοΚ με τη σειρά του ψήφισε θετικά επί της αρχής, ενώ «ναι» ψήφισε και η Ένωση Κεντρώων.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ