Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα παρέμβει για τα Εξάρχεια

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα παρέμβει για τα Εξάρχεια Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα, πρέπει να αντισταθούμε μαζικά σε αυτό, και φυσικά η κυβέρνηση θα παρέμβει», ανέφερε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξη της στον Σκάι, με αφορμή την επίθεση στα Εξάρχεια κατά του Βασίλη Οικονόμου.

Η κ. Γεροβασίλη σχολίασε και την ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματός της που ζητά  την κατάργηση της προσευχής, λέγοντας ότι «δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κατάργηση της».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση λέγοντας ότι «καμία χώρα στην Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοια προσφυγική κρίση», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα με τέτοια οικονομική κρίση ανταποκρίθηκε αξιοπρεπώς». «Το χρονικό όριο που είχε τεθεί ήταν η 15η Δεκεμβρίου. Άρα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας», σημείωσε και επισήμανε ότι «πρέπει και η κάθε χώρα να αναλάβει και το δικό της βάρος. Να ανταποκριθούν όλοι στις ευθύνες τους.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της ενισχυμένης ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής που η Κομισιόν ζητά να παρεμβαίνει εντός κρατών χωρίς να τα ρωτάει, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δράσεις που αντίκεινται στην Εθνική κυριαρχία της χώρας». Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα χρειαστεί να ασκηθεί βέτο στη σημερινή σύνοδο Κορυφής για το θέμα.  

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν τέτοιες μετρήσεις που να δείχνουν ότι έχουν μειωθεί οι ροές, ενώ τόνισε ότι « Αμυγδαλέζα δεν θα ξαναυπάρξει».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Πολιτική / Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Η Αθήνα επαναλαμβάνει ότι το μνημόνιο του 2019 είναι άκυρο και δεν μπορεί να παραγάγει έννομα αποτελέσματα έναντι τρίτων κρατών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ SOCIAL MEDIA ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Πολιτική /  «Φαντάζομαι ότι αυτό δεν θα πάρει πολλά likes»: Βίντεο Μητσοτάκη για τον ηλικιακό «κόφτη» στα social media

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το όριο ηλικίας των 15 ετών για την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα – Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2027 και πώς θα γίνεται ο έλεγχος της ηλικίας
THE LIFO TEAM
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Πρόσκληση σε διάλογο, χωρίς ρητή καταδίκη ή αποδοχή της επικύρωσης

Πολιτική / Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Πρόσκληση σε διάλογο, χωρίς ρητή καταδίκη ή αποδοχή της επικύρωσης

Η Ουάσινγκτον καλεί σε καλόπιστες διαπραγματεύσεις για τις θαλάσσιες διαφορές και συνδέει τη διευθέτησή τους με επενδύσεις και έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο
THE LIFO TEAM