ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Παρέμβαση Τσίπρα για την απεργία πείνας των ασθενών στο νοσοκομείο Κορυδαλλού

Παρέμβαση Τσίπρα για την απεργία πείνας των ασθενών στο νοσοκομείο Κορυδαλλού Facebook Twitter
1

Ενημερώσαμε λίγο νωρίτερα πως από εχθές το πρωί οι ασθενείς κρατούμενοι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Η πρόθεση τους έγινε γνωστή μέσω αλλεπάλληλων tweets στο λογαριασμό @kolastirio που διατηρούν οι κρατούμενοι στο twitter. Από εκεί ενημέρωσαν πως δεν αντέχουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον χώρο κράτησης και μετά την αποχή από τα φάρμακα επί 23 ημέρες, προχωρούν σε απεργία πείνας, ζητώντας άμεσα συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παρέμβαση Τσίπρα για την απεργία πείνας των ασθενών στο νοσοκομείο Κορυδαλλού Facebook Twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για την απεργία πείνας των κρατουμένων και σήμερα το πρωί τηλεφώνησε στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας να ληφθούν άμεσα πρωτουβολίες από τη μεριά της κυβέρνησης.

Όπως έγινε γνωστό στα αρμόδια υπουργεία εξετάζονται λύσεις όπως το να ενταχθεί το νοσοκομείο Κορυδαλλού στο ΕΣΥ ή να το αναλάβει το Αττικο Νοσοκομείο.

1

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM